İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Her link, backlink midir..?

sekooo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selamlar herkese, Benin bu backlink ile ilgili kafama takılan bikaç konu var az çok bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..Şimdi diyelimki sitemin konusuyla ilgili başka bir sitenin forum sayfasına girdim,bir soruya cevap olarak birşeyler yazdım link olarakda sitemin adresini verdim..Bu backlink değilmidir iyidir kötüdür orasını sormuyorum.Sitenin kaynak kodlarına baktığımda nofollow etiketi yok normal <a href=...> şeklinde gösteriyor linkimi.Ama Google web yöneticisi araçlarında o siteyi göremiyorum(Sitenize giden bağlantılar kısmında)15 gün olmuştur.Veya o forumda arasında zaman olan 2-3 konuda linkim geçiyor ama web yöneticisi araçlarında o sitede tek link gözüküyor,bu neden kaynaklanır..Güncelleme süresimi çok uzun web yöneticisi araçlarının.

2.sorum diyelimki Lego kelimesine benim sitemin lego katagorisine link verdim başka siteden..Bu backlinkin kaliteli olduğunu varsayarsak bu bana Lego kelimesi ilemi avantaj sağlar sadece,Yoksa Lego Tecnics 4550 gibi daha geniş bir aramada da avantajı olurmu?Veya Siteme genel bir katkısın olurmu Lego geçmeyen bir kelime ilede arama yaptırsak?

sekooo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok basit bir soruydu yok mu cevabı olan,Başka bir sitede <a href=...> şeklinde sitemize verilen her link google için backlinkmidir.

ekomer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
1. soruya cevap veremem (bende merak ettim)
2. sorunun cevabı "lego" kelimesinde daha çok avantaj sağlar. "Lego Tesine cnics 4550" kelimede ufak bir katkısı olur diye düşünüyorum.
sitene ise genel bir katkısı olur (ama linki aldığın site iyi bir siteyse).

by_karahan

1
İyinet Üyesi
Reaction score
2
2. soruna cevap vereyim deneyimlerime dayanarak Logo kelimesindeki başarı, Lego Tesine cnics 4550 kelimesine etki etmez.

Ben bunu çok yaşadım ve etkisi olmadığını gözlemledim. açık açık anahtar kelimemi söylemeyeceğim ticaret hacmi yüksek bir kelime o yüzden temsili benzer bir örnek vereceğim sana

"Kırmızı araba" kelimesinde birinci sırada olan sitem, "kırmızı araba oyunları", "kırmızı araba modelleri" v.s kelimelerde hiç yerinden oynamadı bir sıra bile yükselmedi

Örnek kelimeler temsilidir.

sekooo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cevaplar için teşekkürler..Peki hocam bu backlink denilen olay direk anahtar kelimenin değerine işliyorsa,bu kadar önemli olma nedeni nedir..O zaman sen arabadan örnek verdin bende vereyim Renault kelimesine backlink - seo çalışan bir site Renault Megane şeklinde aratıldığında 500. sırada çıkacaksa , o zaman nerdeyse sitemizdeki her kelime için backlink çalışcaz :) Hadi diyelim tüm bu Renault modellerinde 1.sırada çıkan site..Yeni bir Renault modeli çıktığında en son sayfaya düşme riski var,ama bunu yaşamıyoruz gerçek hayatta.Eminim yeni çıkan renault modelini ismi ile aratırsak,yine renault.com.tr çıkacaktır..Yani kelimenin yan türevlerine etkisi vardır.Ama sen yok diyorsan ağanın eli tutulmaz :)

ekomer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben yan kelimelere etkisi vardır derken şöyle düşünmüştüm:
Aldığın backlink sitenin pr ve trustrank'ini artırır. Böyle olunca da sitende ki diğer bütün yazılara azda olsa bir faydası olur. O yüzden bence her sayfan için backlink almana gerek yok.
İyi çalışmalar...

Ekleme: 1. Sorunun cevabı yok mu?

sekooo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet arkadaşlar burada backlink satışı filanda yapılıyor,belki backlinki parayla alan arkadaşlarında başına gelmiştir,Başka bir siteden sizin sitenize link veriliyor google o sayfayıda indexlemiş arama sonuçlarında gözüküyor, ama benim sitemin web yönetici araçlarındaki sitenize giden bağlantılar kısmında gözükmüyor..Böyle birşey başına gelen varmı,o zaman gözükmediğine göre o backlinkin bir faydası yok demektir.

Bu forumda yada başka forumda bir arkadaş şunu demişti,Backlink sayısı hem pagerankı hemde gelecek pagerankı hesaplamada önemli bir anahtar olduğu için google bunun hesaplanmaması için gerçek backlink sayısını göstermez..Bilemiyorum ne kadar doğru..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.