Aslında Türk webmasterlar bir araya gelip bütün bu sahtekarları iyice bir elekten geçirip süzebilirler.
Mesela 3-5 tane iyi webmaster biraraya gelip şöyle bir site kursa (forum bile olur ama reklam güzel olacak): ispiyonadsense.com ...
Hergün karşılaştığımız, sahtekarlık yapanları hile yapanları oraya bildirsek onlarda google a ticket atsalar (google ın böyle bir birimi var, şikayet edebiliyorsunuz ve dikkate alıyorlar)..
Böylece Türk webmasterların itibarını kurtarmış oluruz.
Ben yabancı forumlarda hiç "şöyle hile yaptım, böyle hile yaptım" diyeni görmedim. Burada başlık açıyorlar, site kuruyorlar "tıklama gurupları, şöyle hile yapsam adsense yermi" falan diye. Adamın kanı bozuk. 3-5 gün para kazanacak ama sonra hayatında o parayı göremediği gibi google da "ulan bizim webmasterlarda çok ş.fsiz" diye damgayı vuracaklar. Askerlik yapanlar bilir. Bir bölükte bir asker hata yapınca büyün bölük sürünür. Kimin yaptığı açıkça olsada önemli değildir. Cezayı herkes çeker.
Kopyala-Yapıştır yapmak bir yere kadar.. orjinal bir makalenin içerisine alıntı yapılabilir ama bütün makale kopyala yapıştır olunca ayıp oluyor. Özellikle Forum lar bu işi abartıyorlar.
Forumcular hiç kızmasın. Forumlar vazgeçilmezdir ama bir ülkede 3.000.0000 (kaynak google a bakabilirsiniz , kaynak adres şu :
türkiyedeki forum sayısı artı içinde forum kelimesi geçmeyen url ler ile birlikte yaklaşık 3.000.000 ) adet forum var!
Yani akıl var izan var .. 3.000.000 adet forumdan illegal içerik, çalıntı içerik, çalıntı müzik, çalıntı full program ı çıkarın geriye 200 tane kalmaz
İşte itibarımız. Her önüne gelen "ulan bi tane forum kurayım nasıl olsa uğraşmıyoruz, üyeler yazıyor bizde oturduğumuz yerden paraları sayarız, ehehehe!! ne kadar çok ultra zeki bir adamım ben, Allahım bana ödül vermezlermi oscar moscar
" deyip forum kuruyor.
Neyse konu dağılmasın. Hiçkimse google ı şöyle kandırayım, böyle kandırayım demesin. Alnımın teriyle, şerefimle haysiyetimle ve en önemlisi becerim ile nasıl kazanırım diye düşünmeli.
Not: Kopyala yapıştır değildir. İstediğiniz yere kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Kaynak göstermeye bile gerek yok...