İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

hit sayısını gösteremedim, yardım..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
iyi sabahlar arkadaşlar, bir şeyi yapamadım, bakabilirmisiniz.

aşağıdaki kodda, tık a göre sıralama yapıyor, fakat sıralamada , site adının yanına tık (*hit*) sayılarını nasıl yazdırabilirim, yardım edebilirmisiniz..

altta bold olan yere.. teşekkürler
<h2>En Çok Tıklananlar</h2><?
$detect = mysql_query("SELECT `SRT`, `TITLE`, `HITS` FROM `urls` ORDER BY HITS DESC LIMIT 0, ".$top);
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_BOTH)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>*hit*<br />", $row[0], $row[1], $row[2], $row[3], $row[4], $row[5], $row[6], $row[7], $row[8], $row[9], $row[10], $row[11], $row[12], $row[13], $row[14], $row[15], $row[16], $row[17], $row[18], $row[19]);
}
?>

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
PHP:
<h2>En Çok Tıklananlar</h2><?
$detect = mysql_query("SELECT `SRT`, `TITLE`, `HITS` FROM `urls` ORDER BY HITS DESC LIMIT 0, ".$top);
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_ASSOC)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>%s<br />", $row["SRT"], $row["TITLE"], $row["HITS"]);
}
?>

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
PHP:
<h2>En Çok Tıklananlar</h2>

MOD birşey sorabilir miyim ?

Senin dediğin gibi böyle bir kod kullanırsak
<b>$top</b>

Sayısı kadar mı göstericek ? Eğer öyle ise
Mywedding ilk verdiği koddaki
PHP:
<?
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_BOTH)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>*hit*<br />", $row[0], $row[1], $row[2], $row[3], $row[4], $row[5], $row[6], $row[7], $row[8], $row[9], $row[10], $row[11], $row[12], $row[13], $row[14], $row[15], $row[16], $row[17], $row[18], $row[19]); 
}
?>

$row[19]'lar neden bir bir arttırılarak yazılmış ?

teşekkür ederim...

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Herhangi bir fark yok. fetch_array'in sonuc tipini MYSQL_NUM , MYSQL_ASSOC ve MYSQL_BOTH(default'u bu) olarak secebilirsin. Ben tablodaki alan isimleri ile gorunmesi icin ASSOC'u sectim. Both yada num olarak secildiginde, alan isimleri numerik degerlerle cagrilabilir. Ama o satirda neden 19 tane yazilmis onu bilmiyorum.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Herhangi bir fark yok. fetch_array'in sonuc tipini MYSQL_NUM , MYSQL_ASSOC ve MYSQL_BOTH(default'u bu) olarak secebilirsin. Ben tablodaki alan isimleri ile gorunmesi icin ASSOC'u sectim. Both yada num olarak secildiginde, alan isimleri numerik degerlerle cagrilabilir. Ama o satirda neden 19 tane yazilmis onu bilmiyorum.

Açıklama için teşekkür ederim.
Daha detaylı bilgi için dediğinidiğin konularda araştırma yapıcam...

Kolay gelsin...

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
süpersiniz ikinizede çok teşekkürler, +repler

mod un verdiği kod elbiseye tam uydu:) , row lara gelince ben yapmıştım , php yi tam bilmezsen, kendince atmasyon yapıyorsun işte, :D

ancak bu atmasyon kodlarımdan bazen, başarılı sonuçlar aldığımıda söyleyebilirim, yani denemekten zarar gelmiyor, tam tersi oluyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
süpersiniz ikinizede çok teşekkürler, +repler

mod un verdiği kod elbiseye tam uydu:) , row lara gelince ben yapmıştım , php yi tam bilmezsen, kendince atmasyon yapıyorsun işte, :D

ancak bu atmasyon kodlarımdan bazen, başarılı sonuçlar aldığımıda söyleyebilirim, yani denemekten zarar gelmiyor, tam tersi oluyor.

Bende tam olarak bilmiyorum. Çünkü php'de birşeyi yapmak için bir çok yol. o yüzden bir sorma gereği duydum.

MOD ve senin sayende bir yeni bilgiyi daha öğrendim :p

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
ooouuupppsss,

bu sefer, hit sırası şöyle gidiyor , 9,8,7,6,5,4,3,2,1, diye yani şöle,

96,
921,
85
8
75
788
7
6
5
4
3
2
1 diye , hite göre değilde, geri sayım sıralamasına göre oldu, neden acaba.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sql tablosunda HITS alani varchar olarak secilmistir. INT olarak degistirilirse duzelir.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
tamam, allah razı olsun senden
icon11.gif
sql tablosunda HITS alani varchar olarak secilmistir. INT olarak degistirilirse duzelir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.