İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

hit sayısını gösteremedim, yardım..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
iyi sabahlar arkadaşlar, bir şeyi yapamadım, bakabilirmisiniz.

aşağıdaki kodda, tık a göre sıralama yapıyor, fakat sıralamada , site adının yanına tık (*hit*) sayılarını nasıl yazdırabilirim, yardım edebilirmisiniz..

altta bold olan yere.. teşekkürler
<h2>En Çok Tıklananlar</h2><?
$detect = mysql_query("SELECT `SRT`, `TITLE`, `HITS` FROM `urls` ORDER BY HITS DESC LIMIT 0, ".$top);
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_BOTH)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>*hit*<br />", $row[0], $row[1], $row[2], $row[3], $row[4], $row[5], $row[6], $row[7], $row[8], $row[9], $row[10], $row[11], $row[12], $row[13], $row[14], $row[15], $row[16], $row[17], $row[18], $row[19]);
}
?>

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
PHP:
<h2>En Çok Tıklananlar</h2><?
$detect = mysql_query("SELECT `SRT`, `TITLE`, `HITS` FROM `urls` ORDER BY HITS DESC LIMIT 0, ".$top);
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_ASSOC)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>%s<br />", $row["SRT"], $row["TITLE"], $row["HITS"]);
}
?>

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
PHP:
<h2>En Çok Tıklananlar</h2>

MOD birşey sorabilir miyim ?

Senin dediğin gibi böyle bir kod kullanırsak
<b>$top</b>

Sayısı kadar mı göstericek ? Eğer öyle ise
Mywedding ilk verdiği koddaki
PHP:
<?
while ($row = mysql_fetch_array($detect, MYSQL_BOTH)) {
printf("<a href='".$siteurl."%s' target='_blank'>%s</a>*hit*<br />", $row[0], $row[1], $row[2], $row[3], $row[4], $row[5], $row[6], $row[7], $row[8], $row[9], $row[10], $row[11], $row[12], $row[13], $row[14], $row[15], $row[16], $row[17], $row[18], $row[19]); 
}
?>

$row[19]'lar neden bir bir arttırılarak yazılmış ?

teşekkür ederim...

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Herhangi bir fark yok. fetch_array'in sonuc tipini MYSQL_NUM , MYSQL_ASSOC ve MYSQL_BOTH(default'u bu) olarak secebilirsin. Ben tablodaki alan isimleri ile gorunmesi icin ASSOC'u sectim. Both yada num olarak secildiginde, alan isimleri numerik degerlerle cagrilabilir. Ama o satirda neden 19 tane yazilmis onu bilmiyorum.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Herhangi bir fark yok. fetch_array'in sonuc tipini MYSQL_NUM , MYSQL_ASSOC ve MYSQL_BOTH(default'u bu) olarak secebilirsin. Ben tablodaki alan isimleri ile gorunmesi icin ASSOC'u sectim. Both yada num olarak secildiginde, alan isimleri numerik degerlerle cagrilabilir. Ama o satirda neden 19 tane yazilmis onu bilmiyorum.

Açıklama için teşekkür ederim.
Daha detaylı bilgi için dediğinidiğin konularda araştırma yapıcam...

Kolay gelsin...

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
süpersiniz ikinizede çok teşekkürler, +repler

mod un verdiği kod elbiseye tam uydu:) , row lara gelince ben yapmıştım , php yi tam bilmezsen, kendince atmasyon yapıyorsun işte, :D

ancak bu atmasyon kodlarımdan bazen, başarılı sonuçlar aldığımıda söyleyebilirim, yani denemekten zarar gelmiyor, tam tersi oluyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
süpersiniz ikinizede çok teşekkürler, +repler

mod un verdiği kod elbiseye tam uydu:) , row lara gelince ben yapmıştım , php yi tam bilmezsen, kendince atmasyon yapıyorsun işte, :D

ancak bu atmasyon kodlarımdan bazen, başarılı sonuçlar aldığımıda söyleyebilirim, yani denemekten zarar gelmiyor, tam tersi oluyor.

Bende tam olarak bilmiyorum. Çünkü php'de birşeyi yapmak için bir çok yol. o yüzden bir sorma gereği duydum.

MOD ve senin sayende bir yeni bilgiyi daha öğrendim :p

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
ooouuupppsss,

bu sefer, hit sırası şöyle gidiyor , 9,8,7,6,5,4,3,2,1, diye yani şöle,

96,
921,
85
8
75
788
7
6
5
4
3
2
1 diye , hite göre değilde, geri sayım sıralamasına göre oldu, neden acaba.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sql tablosunda HITS alani varchar olarak secilmistir. INT olarak degistirilirse duzelir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.