İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

hostgator tecrübem

yamato

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2010
Mesajlar
110
Reaction score
4
ilk defa yabancı bir hosting firmasından hesap aldım.

benim hostgatora geçmem bir mucize zira bugüne kadar tercihimi bırakın yurt dışını hep istanbuldaki firmalardan yana koydum :)

benim alanım tasarım olduğundan hostingin teknik detaylarını bu konunun uzmanlarına bırakıyorum, üyelik ve hosting hesabı aktivasyonu da defalarca anlatıldı, ben size dün gece hostgatora yaptığım Türk usulü testten bahsedeceğim:)

üyelik hesabım aktif hale geldikten hemen sonra önce üyeliğimi bir üst pakete taşımak istediğime dair live chat yaptım. beni satış departmanına yönlendirdiler. ek sorularım için 5 dakika içerisinde 4-5 defa daha birşeyler sordum, herhangi bir mızmızlanmaya denk gelmedim, hepsi sabırla çok da iyi olmayan ingilizcemi anlamaya çalışarak yanıtladılar.

mailime gelen aktivasyon ticketında istenilen kimlik fotokopisini gönderdim ama kredi kartı fotokopisini güvenlik gerekçesiyle göndermemekte inat ettim. iki kez daha bunun gerekliliğini kibarca anlatan arkadaşı sonunda kıramadım tabi:)

daha sonra paneldeki free template, site builder ve plesk site wizard konularıyla ilgili 3 ticket açtım, cevaplandılar ama bazı şeyleri anlayamadığım için live chatdeki arkadaşlarımla 3-4 kısa sohbet daha yaptım...

akabinde dns yönlendirmeyle ilgili yaptığım canlı sohbetin ardından açtığım son ticketı hostgator destek ekibine teşekkürler ve iyi çalışmalar dileyerek kapattım.

bütün bu anlattıklarım yaklaşık 2 saat içerisinde gerçekleşti. bu, diğer çalıştığım yerli firmada açtığım bir ticketın geri dönüş süresine eşittir.

2004 yılında ilk çalıştığım host firmasıyla sitemin açılmaması sebebiyle bir telefon trafiğine girmiştik. sorunum çözülmemişti, siteyi o gün göstermem gerekiyordu, mecburen arıyordum, en sonunda cep telefonunu kapattı ve kapsama alanı dışına kaçtı.

sanırım kurumsal bir firmanın en büyük göstergesi her zaman kapsama alanında olmaları, amerikada olsalar da.

arkadaşlar hostgator Türk usulü "teknik destek ekibi sabır testi" nden tam puan alarak geçmiştir :)

umarım ilerde fikrim değişmez ama sanırım hostgator benim gibi scriptlere fazla bulaşmayan web tasarımcılar için fiyat-alan-trafik-destek konularında en uygun host sağlayıcısı...teşekkürler hostgator.
 
  • Like
Reactions: Loi

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
Türkiye'de çok iyi firmalar var ama sizin 10TL ye aldığınız host hesabını 100TL ye satıyor her kes o 10TL ye satan hostu kullanıyor. Ucuz etin yahnisi misali oluyor olayda.
 

yamato

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2010
Mesajlar
110
Reaction score
4
Türkiye'de çok iyi firmalar var

evet, buna katılıyorum. ben de zaten müşterilerime yaptığım kurumsal sitelerde kaliteli yerli hostlar kullanıyorum, genelde statik html oluyorlar, trafik derdi vs. yok.

ama iş büyük bir projeye geldiğinde, yani veritabanı kullanan, sağlam içerikli, trafik alması, cpu harcaması muhtemel bir siteye o zaman işin rengi değişiyor...

özellikle belirttim, istanbul dışından dahi host almadım bu güne kadar, ama son projem için bir ay hostbul da gözüm kan çanağına dönene kadar araştırdım, seçimim hostgatordan yana oldu.

domainlerimi barındırdığım gerçekten çok kaliteli yerli firmamızın sınırsız domainli aylık 500 gb trafikli php paketinin yıllığı 3.000 tl (yazıyla üçbin)!!! tabii yerli firmaları kullanalım, kendi insanımız kazansın isteriz ama işi pratiğe dökmemiz için kaliteli yerli firmalarında "ya biz ne yapıyoruz" diye düşünmeleri gerekiyor.
 
T

trgy

Misafir
Güzel bir yazı olmuş ve tecrübe olmuş sabitliyorum. İyi firmaları afişe etmek gerekli, kötü firmaları afişe etmek yerine. :)
 

yamato

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2010
Mesajlar
110
Reaction score
4
Teşekkürler :)

Yapmaya çalıştığımız iş oldukça stresli, bence bir web masterın yüzü sadece iki yerde gülüyor:

Güzel bir domain düşürdüğünde ve host alanında kendini güvende hissettiğinde..:)

o yüzden neşeyle uzun uzun anlattım sanırım.
 

acemipenguen

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2010
Mesajlar
55
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Hostgatorda çalışan birde türk var. Adı Sefa'ydı sanırım. Ben onunla görüşmek istiyorum dediğiniz zamanda ona yönlendirme yapabiliyorlar. Hostgatoru artık bizden saymalı :)

Bir müşteri olarak karşı taraftan cevap alınamadığında en ufak sorun bile göze batabiliyor. Yerli firmalarda az elemandan olsa gerek cevap almakta veya konuya hakim cevap alınmakta gecikmeler oluyor. Gerçi bu olay yabancılarda da yaygındır ama biz denk gelmiyoruzdur.

Neyse bu anlatım üzerine bi hesap alasım geldi oradan :)
 

yamato

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2010
Mesajlar
110
Reaction score
4
bugün Safa'yı da bir yokladım merak etme :)

zaten Safa artık bir fenomen, meşhur oldu, "is Safa there?" de hostgatorun yeni sloganı :)
 

Armandos

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2010
Mesajlar
244
Reaction score
1
hostgator kullanıyrum memnunum. Herkesede tavsiye ederim.
 

XR9

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
2,635
Reaction score
3
Konum
İzmit
Bende bir hostgator müşterisi olarak gayet memnun olduğumu belirtmek isterim. Özellikle canlı destek sistemleri çok başarılı.

Fiyat performans oranı olarak daha iyisini bulabileceğinizi sanmıyorum.
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
hostgator tıkır tıkır işliyor gerçi hitli sitem yok o yüzdende hiç sorun yaşamamış olabilirim. Hostu ilk adlığım zamanlar çok iyiydi ama sanırım zamanla serverdaki müşterilerin çoğalması ilk hızını özletir oldu :)
 

limitlerikaldir

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2011
Mesajlar
327
Reaction score
1
Kıyaslama yapılamaz.Sunucular 250 ms'de pingleniyor.FTP özellikle çok yavaş.Bu yüzden Türk firmaları ile kıyaslama yapamazsın.Amerikadaki ISP'ler hattı daha ucuza sağlıyorlar ama burda iş öyle değil 100 Mbit Hat Sınırsız trafik için 700 TL para ödemen gerekiyor.

Firmaya Türkçe talep atamazsınız.Arkadaşlar türkiye lokasyonlu sunucuları olan türk firmalarını tercih etmelisiniz mutlaka.
 

whoeveryouare

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
5 Mart 2008
Mesajlar
407
Reaction score
2
Şu aralar yeni kampanyası başladı.

%25 indirim için " HOSTGATORTURKEY " kuponunu kullanmanız yeterli. diğer kuponlarıda Hostgator kupon kodu sitesinden bulabilirsiniz
 

sakkaro

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Ocak 2003
Mesajlar
12
Reaction score
0
less994hostgator kodu da toplam şiparişinizden 9.94$ indirim yapılıyor.
 

sniperscope

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2011
Mesajlar
6
Reaction score
0
Konum
osaka/ japonya
Arkadaslar Merhaba
Buda benim Hostgator tecrubem.

Yaklasik 10 yildir yabanci bir ulkede yasiyorum. Burada onceleri asil is olarak sistem muhendisligi yapiyordum, suan hem web developer hemde hosting firmasi actim(reseller veya dedicated degil. Ciddi anlamda host firmasi). Neyse benim vakti zamaninda musterim olan bir sirketin 11 tane portalini yapmistim tabiiki bularin hepsi hostgator da bariniyordu.
Ilk baslarda hersey iyi olmasina ragmen sitelerin trafigi arttikca sorunlar cikmaya basladi. Derken birgun musterimin butun hesaplari ayni anda kapandi. Musteriye orayi ben tavsiye ettigim icin direk beni buldular.

Tam 19 saat hostgator ile yazisma yaptim, chat ile gorustum 4 defa taaaa amerikaya telefon actim. Neyse sebebini soylediler "Muhtemel Spam mesaj atiyormus". Adamlara dedimki spam olayi asla soz konusu olamaz(cunku sistemlerin tamamini ben yazdim.)
Bu arada ne cpanel giriliyor, ne mysql yedegi aliniyor, ne mailler calisiyor.

Neyse 19 saat sonra siteler tek tek acildi. (19 saat icinde nereden baksam 20 bin dolar para kaybi var.)

Aradan 1 hafta gecmedi(5 veya 6 gun) ayni muhabbet birdaha.

Musterim dediki, hazir hosting firmasi actin ilk musterin ben olayim.

Sonra butun hesaplari hostgator dan tek tek tasidim.

Konunun ozu: Yuksek hitli sitelerinizi sakin hostgator'da YAYINLATMAYIN. Adamlar isin pustlugunda hetch plani sozde sinirsiz domain ve trafik vaat ediyor ama siteleriniz bir limitin ustune ciktiginda gozunuzun yasina bakmadan aninda kapatiyorlar.
 

zubar

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2010
Mesajlar
1,182
Reaction score
23
ne üdüğü belirsiz tostingcilere para kaptırmayın hostgatordan şaşmayın.

eline sağlık güzel yazı olmuş

20k tekil hiti kaldırıyor bana mısın demiyor.bir ara eklentilerden dolayı cpu sorunu yaşadım ama bıkmadan usanmadan canlıya bağlanarak sorunu çözdürdüm :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst