Verilen hikayeden çok güzel fikir çıkarmışsın. Hrant Dink'in kim olduğu konusunda aramızda kimsenin en ufak bir fikri var mı? Benim yok, siz takip edip araştırıyorsanız söyleyin. Benim için gazeteci olması dışında bir artısı eksisi yok, kendisini ne severim, ne nefret ederim. Ölmesine bir insan olarak üzüldüm.
Peki, böyle bir insan sadece Ermeni diye, sokaklara biz ermeniyiz diye dökülmek, timsah gözyaşları ve birilerine mesaj gönderip rant elde etme dışında hiçbirşey değildir. Bu kadar Ermeni aşığıysanız, bizim aşağılık ırkçı bir millet olduğumuzu ve hakikaten "cumayı kıldım vurdum"'a inanıyorsanız, bu adam yargılanırken bağırsaydınız hepimiz ermeniyiz diye, o zamanlar galiba sıkardı biraz dimi ? Şimdi de ölünün arkasından böyle bir aptallık yapmayın.
Yazan arkadaşlara; tabiki Azeriller'e destek olmayacağız, çünkü zaten biz kendi benliğimizden uzaklaşıp başkalarının aşığı olduk. Azeriler bizim için konuşmalarını taklit ettiğimiz bir millet. Hepsi bu. Bana ne Azeri'den diyen için, aynı toplumsal tepkiyi ne kafamıza çuval geçirildiğinde yaptık, ne bayrağımız yakıldığında, ne PKK'nın üzerine giden paşamız öldürüldüğünde, ne tatbikatta gemimiz bilerek vurulduğunda, ne terörist için belediyeden ambulans kaldırdığımızda, ne siz soykırım yaptınız diye taslak çıkarttıklarında, ne Annan planını kabul ettiğimiz halde Kıbrıs'tan siz çekileceksiniz dediklerinde, ne benim evim kadar büyüklükte olan bir kilise yurtdışına ELÇİ (bazıları görsün diye büyük yazalım) atadığında... Biz bunları hep kabullendik, hep sineye çektik.
Biz buna rağmen milliyetçi bir toplum muyuz? Hangi milliyetçi toplum böyle şeyler yapar? Biz kimi asmışız Mywedding? Bu yarım akıllının gerçekten milli duygusuyla gidip öldürdüğüne ancak kuklalar inanır.
Ölünün arkasından rant sağlamaya çalışmak, biz ermeniyiz diye bağırmak, midemi bulandırıyor.