Huni Görselleştirme Raporu Nedir?

Altinelli

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
8
Reaction score
1
Konum
İstanbul Avrupa
Huni görselleştirme raporu, hedef tanımlamanızı dönüşüm hunisi ekleyerek kurduktan sonra kullanıcı yolculuğunu size görsel olarak sunan bir Google Analytics raporudur. Sol sütunda yer alan Dönüşüm bölümünde Hedeflerin altından ulaşabilirsiniz.

Bu raporun kullanılabilmesi için Google Analytics üzerinden kurduğunuz hedefler’de dönüşüm hunisi özelliğini aktive etmeniz gereklidir. Eğer dönüşüm hunisi nasıl kurulur bilmiyorsanız Dönüşüm Hunisi Nedir? Ne işe Yarar? isimli blog yazımdan öğrenebilirsiniz.

Huni görselleştirme raporu sayesinde satın alma veya hedef dönüşüm gerçekleşme yolculuğunda kullanıcı davranışlarını daha iyi analiz edebilirsiniz. Bu yolculukta yüksek terk oranlarını tespit etmek ve bu davranışı iyi yorumlayabilmek gerekli. Hemen bir örnekle açıklayalım.

1000 ürün görüntüleme, 800 sepet ziyareti 600 adres bilgileri ziyareti ve 100 ödeme sayfası ziyareti olduğunu düşünelim. Sepete devam eden bir kullanıcı ürün, beden veya fiyatı kabul etmiş varsayabiliriz. Sepet’ten devam oranı ise total rakamda rahatsız edici bir durum olmadığını gösteriyor. Bunlara okey vermiş bi kullanıcı neden ödeme sayfasına geçmiyorda adres bilgileri sayfasında yüksek terk oranları yaşanıyor? İşletmenize ait adres sayfası mobil kullanıcı deneyimi düşük olabilir. T.C Kimlik no isteniyor olabilir, çok fazla bilgi isteniyor olabilir.

Kaynak: https://www.efealtinelli.com/huni-gorsellestirme-raporu-nedir-ne-ise-yarar/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst