İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İlk kayıt etmeyi denediğiniz domain?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ben ilk olarak internet.com domainini kayıt etmeyi denemiştim 98 yılının sonlarıydı, ilk email adresimi açalı çok zaman geçmemişti ve o zamanlar xoom, 8m, angelfire, go.to, come.to gibi adresler vardı ve bende ilk "Merhaba dünya!" yazmayı başarmış ve sanki interneti ben bulmuşum gibi sevinmiştim.
Javascript çok popülerdi, cgi/perl tabiri caizse manyak şeylerdi. Arama motoru olarak altavista ve yahoo'dan başka birşey düşünülemezdi, mirc vardı, microsoft'un garip bir chati vardı hani şu ifadeleri simgelere çeviren karikatür gibi olan, microsoft chatte "can u send me ur photo" diye abuk resim beklerdik (gençlik :p ) ve e posta atarken mektup yazar gibi yazardık arkadaşlarla, yeni bir mailimiz olduğunda ilginçtir ama çok sevinirdik, fazla spam yoktu daha temizdi çok güzeldi o günler be :p

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Açıkçası hiç hatırlamıyorum hangi ismi kayıt etmeyi denediğimi. Aldığım ilk domainde 2006 yılında kendi ad soyadımdı :)

Ama ondan önce 2000 veya 2001 yılında yine adsoyad 8m.com diye hazır bir site açmıştım, yine sitemynet'le araba resimleri olan bir sitem vardı. Keşke o zamanlar parayla bir kaç domain alsaymışım ama yaş küçüktü, kafa basmıyodu :)

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
İlk kayıt etmeye çalıştığım domain 98 yılında command.com'du. Eskiler bilirler command.com DOS işletim sisteminin vazgeçilmez çekirdek komut seti sistem uygulamasıdır. O zamanların tadı farklıydı ya da o zamanlar biz internette toy olduğumuz için güzel geliyordu bilemiyorum. Microsoft Chat'i ve mIRC'i çok iyi hatırlıyorum, skype yerine netmeeting vardı ve olum kamera olsa görüntülü bile görüşüyormuşsun geyikleri dönerdi. Sistemin canına okurdu o ayrı.

IRC'nin deli olduğu günler ilk olarak 96-97'de raks.net ve daha sonra superonline efsaneydi. Yabancı olarak ise dalnet ve undernet. osahin'in söylediği gibi 8m, hypermart, geocities gibi free hosting veren yerler aşırı popülerdi. Bunları cjb.net gibi url kısaltma servisleri beslerdi. geocitiesden garip bir adres alan cjb.net'e bu adresi verip bir site sahibi olurdu. Sonra napster çıktı. Unutamadığım programdır. Bence P2P'nin başlama sebebidir. napster'ın bile ilk adresi napster.cjb.net'tir.

Çok şey vardı be. Anlat anlat bitmez o günler. 14,4kbps modemimle ben mutluydum. Multiplayer Duke Nukem 3D'yi ev telefonu üzerinden modem vasıtasıyla oynardık. Ne zamanki ADSL çıktı, mertlik bozuldu :D

Bu arada ilk kayıt ettiğim domain ise klavye.com'du.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.