iyinetadmin' Alıntı:
Pek cok kullanici Moderatorler ve Admin i bir KADI bir YARGIC olarak goruyorlar. Bu yanlis bir kanidir.
Bizler forum kullanicilari arasinda olan tartismalarda taraf yada karar verici merciler degiliz.
Biz sadece forumun kurallari cercevesinde isleyisinden sorumluyuz.
Bu cümle çok önemli, mod. olan arkadaşlar mod olana kadar aktif paylaşımda bulunurken, mod olduktan sonra yazmaya çekiniyorlar. Kendilerine göre haklı sebepleri vardır muhakkak ancak Bu da belki üyeleri onlardan uzaklaştırıyor.
Yabancı sitelerin forumlarına giriyorum kimse kimseye hakaret etmiyor, kimse kimseyi ezmeye kalkımıyor. Tabiri caizse en salakça soruya bile yanıt veriliyor. İyinette bunun ışıklarını görüyoruz aslında ama artık yabancı emsallerinin seviyesine gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Bunu da admin, mod... değil bizler yapacağız. Amaan boşver şimdi bir şey yazacağım arkadan bir sürü olumsuz tenkit alacağım korkusunu da yaratan yine bizleriz. Kaldırın şu engeli artık arkadaşlar. Yanlış yazmak bile öğrenmeye ilk adımdır. (Hiçbirimiz hemen yürümedik, düştük kalktık...). Çok mu canınız sıkılıyor stres mi atacaksınız, öyle bir bölüm oluşturulur , deşarj olunur veya bolca örneği olan diğer siteler ziyaret edilir. (Buna iyinet yönetimi karar versin artık).
Küçük şakalaşmalar, hicvetmeler ... bunlara da alınganlığı bırakalım. Hayata bu site gibi iyi ve olumlu yönden bakalım.
Daha önceden de yazdığım gibi bizden bırakın webmaster, office kullanan beyin transfer eden Almanya bizi solladı geçti bile. Buna layıksak hiçbir şey demiyorum.
* Bir not: İnternet sitelerinin Basın kanuna tabi olması ile bu işi çok daha ciddi yapmak zorunda olduğumuzu da hatırlatmak istiyorum. Ve şu anda bu konuda çok ciddi görüşmeler olduğunu da buradan belirteyim. Bu itibarla
Ya düzeleceğiz ya bırakacağız arkadaşlar.
saygılarımla.
780 okunma , 35 ileti ve sadece 49 oy arkadaşlar ...
Sahip olamadığımız nedir?
Sadece iyinet admini mi forumsal barışa destek olacak? Tanımıyorum ama eminimki burada birçok kişi de onu kırmıştır. O çıkıp buna destek oluyorsa, aynı büyüklüğü gösteremeyecek miyiz?
(Benim sitem olsaydı biraz daha sert yazardım ama allahtan benim sitem değil.)
Bu siteye girenlerin çoğu webmaster ve çoğunun muhakkak forumları var. Forumların kurallarının da olduğunu muhakkak biliyorlar. Neredeyse evrensel olan bu kuralların dışında bizlere birşey dayatılmaya çalışılıyorsa ona da itiraz edelim. Ama aksi ise artık bu kurallardan ötürü dargınlık yaşanmasın. Şurada ne güzel bilgi alışverişi yapmak varken ve hala buraya geliyorken bunun nimetlerinden faydalanalım.
Google ülkemize rank vermiyorsa, bize adsense den önemli pay vermiyorsa bunun nedeninin paylaşmamak, birbirimizi desteklememek, ilerleyememek olduğunun farkına varalım.
Yeter kızıyorum artık ona göre
Duyarsızlaşmayın , Duyarsızlaştırmayın !!!
Tunahan' Alıntı:
hukuki : Abi simdi adama yalakalik yapmak icin, iyi seyler yazamam acikcasi. Biraz objektif mesaj yazinca da mesaj siliniyor. Adama "ben hakliydim, senden ozur dilemem" yazdim. Mesaj silindi. Mesajin silinmesine birsey demiyorum da, neden silindiginide soyleyen yok. Boyle olunca da daha bi fitil oluyor insan.
Güzel kardeşim; Merak etme biraz evvel neden mesajım silindi diye sorduğun iletini gördüm. O da silindi. Orada haklısın.
Diğer taraftan biz burada kimseye yalakalık yapmaya çalışmıyoruz. Kimsenin de yalakalık yapmasını beklemiyoruz. İyi şeyler de yazmayabilirsin. Ölçüsünü kaçırmadığın sürece silineceğini de sanmam.
"Ben haklıyım, senden özür dilemem" lafına ne gerek var. Evet gerçekten haklı da olabilirsin. Bak ne yazmış admin; biz yargıç veya kadı değiliz...
Şimdi haklı isen senden ben haklıyım senden özür dilemem yerine , haklıyım ama kırdıysam özür dilerim deseydin belki sana şu söylenecekti (aslında admin yukarıda genele söylemiş aslında); "tamam kardeşim ben de kırdığım için özür dilerim"....
Ve Tunahan kardeşim yazdıklarımı okuduysan "forumsal barış" diyorum. Yalakalık için veya birinin gözüne girmek için kesinlikle değil... Burayı verimli paylaşmanın çaresini arıyoruz aslında. İnan bu gereksiz muhabbeti yaparken bile veri tabanına tecavüz ettiğimi düşünüyorum. Onu bu sen ben tartışmalarıyla dolduracağımıza yararlı bilgilerle dolduralım ki yarın ihtiyacımız olduğunda onu burada bulalım, yardım edecek kişileri de burada bulalım.
Hepimiz buraya geldiğimize göre aslında söylemesek de bunu bekliyoruz. Yoksa almış başını giden sitemde yazmak yerine zaman zaman buraya gelip yazmamın bir başka amacı yoktur.
Sevgiler, saygılar.