r10 un ne olduğunu, nasıl kurulduğunu, nasıl yükseldiğini biliyoruz. Şimdi oradan dışlananlar, atılanlar ve küstürülenlerle bu forum kalkınmayı deneyebilir
selim şu soruların cevabını zaten hepimiz biliyoruz sanırım ;
1. piyasayı bu kadar bebeyle dolduran mahvolmasına sebep hangi forum?
2. google adsense in katı kurallarının çıkmasına sebep olan bebeleri piyasaya sokan hangi forum?
3. google sandboxun bu kadar katılaşmasına sebep olan bebeleri bu piyasaya sokan hangi forum?
4. 13-14 yaşında binlerce 1-2 aylık geçmişi olan çocuklara google adsense ile aylık 50-100 dolar kazanmasını spam sitelerle öğrenmesine sebep olan hangi forum?
5. iyinetin bu halde olmasının sebebi hangi forum?
6. çeşitli telefon servislerinin reklamalrını yayınlatan şirketleri zengin eden hangi forum?
7. 1-2 sene önce 10-20k özgün içerikli sitelere 468x60 reklam aylık 150-200 tl ye alınırken şimdi 20-30 milyona alınan bir piyasayı yaratmasına sebep olan 2-3 aylık bu piyasada geçmişi olup kopya spam vs.. siteler açan 13-15 yaş grubu binlerce kişiyi bu piyasaya sokan hangi forum?
daha uzar gider..
Dediğin gibi o forumda yapamayan birçok kaliteli gerçek webmasterı çekebilirler ama buranında hali belli..zamanında ben çok kişiyle konuştum yeni bir forum açalım o ortamı tekrar yakalayalım diye ama olmadı.iyinet hepimizin bu piyasada büyüdüğü mahalle gibi birşey.ama adminler önceden söylediğim gibi adminler bunu hiç umursamıyor.Açıkçasıda siz gelir elde etmediğiniz hiti az olan siteyle ilgilenmediğiniz gibi onlarda ilgilenmiyor.Ama ilgilenseler 2-3 değişikle iyinetin tekrar döneceğini biliyorlar.
bu forumun böyle kalmasının bir sebebi olarak aklıma gelende daha önceden 1 ay forumun kapalı kalmasına sebep olan saldırıları yapanlardan forumu pasif bırak şartıyla kesmiş olabilecekleride söz konusu.Tabi bunada boyun eğmemek için serverları arttırmak ve önem vermek gerekir ama insanın aklına bu kadar umursamaz nasıl olunuyor diye sorular gelince tabikide böyle sebeplerde geliyor..
Ben diyorumki forum yöneticileri olmasada adminler forumu bilerek bu halde tutuyorlar diye düşünüyorum.çünkü aylardır konuşuluyo bu konular hiçbir gelişme yok.Gönüllü emek vermek isteyen cefakar üyelere yetki vermiyorlar.Üyelerin fikirlerini ciddiye almıyorlar.
bu başlık biter 10-15 gün sonra içi acıyan bir iyinet forumlu daha başlık açar yine konuşulur kapanır gider..ben birşey değişeceğine bu kafa yapısıyla inanmıyorum.yapacakları değişiklikler 2-3 saatlik bir uğraş.. eğer bu yapılmıyorsa ben bundan her sebebi çıkarırım 6-7 senelik iyinetli olarakda hertürlü eleştiriyi yaparım.şükür ki forumdan atmıyorlar konuşuyoruz bunları.belkide bu kadar eleştiriyi bile umursamayacak bir düşüncedeler.ama iyinet forumu ve üyeleri umursamadıkları kesin..