W
w4nted
Misafir
Tema bakıyoruz şu an hem forum için hemde site analiz bölümü için yenilik düşünüyoruz
Hayırlı olsun. Düzenlenen forum başlıkları hakkında bir çalışma yapılması lazım. Android Uygulama Geliştirme forumunun telefonlar başlığının altında olması kötü olmuş. Ticaret forumunun alt başlığı olarak açılmalı bu bölüm.
Önerilerim ;
- Site altyapısı vBulletin 3.8.7 ve vbseo kullanıyor büyük ihtimalle yerine çok daha modern ve mobil platformlarla uyumluluğu kendisinden sağlanan XenForo altyapısına taşınabilir.
- vBulletin 3 sürümlerinin xml çevirisinin verdiği hatalar , sonrasında yüklenen eklentilerin de türkçeleştirilmemesinden kaynaklı bir çok çeviri hatası mevcut düzenlenmesi iyi olur diye düşünüyorum.
- Foruma kimlik veya ilk başlangıçta güvenli ticareti sağlamak adına telefon numarası onayı getirilebilir ki yapılacak ticaretlerde bunun gerekli olduğuna diğer üyelerde hem fikirdir diye düşünmekteyim.
- vbulletin sürümünün eskiliğinden kaynaklanan modası geçmiş smile takımının yerine daha modern ifadeler getirilebilir.
- Ücretli üyeliklerde Paypal ile sadece alım mevcut görünüyor diğer üyelerde bunu belirtmiş iyinin iyi olabilmesi için öneri sanal pos sistemlerini bildirmek isterim.
-PayTR (Vergi mükellefiyseniz tercihiniz bundan yana olmalı )
-Paywant (Alternatif sanal pos sağlayıcı )
-PayU : Eğer daha yüksek hacimli beklentileriniz var ise kesinlikle buradan faydalanmanızı tavsiye ederim.
Üye onay süreci konusunda yukarıdaki önerilerimde de olduğu gibi bir mobil onay sistemi getirilerek bu iş daha otomatik bir çözüme kavuşabilir. Bununla birlikte bir çok kolaylık sağlayacaktır.
- Kategori içerisinde haddinden fazla ilkel dönemlerden kalma konular mevcut. Bunları silmek google değerlendirmesinde index kaybına sebebiyet verecektir bunun yerine önerim foruma ait bir çöp kategori oluşturularak kategoriler içerisinde ki uygun olmayan konular oraya alınmalı.Oluşturulan çöp kategori ise herkese görünümü açık olup.Mesaj yazımı ve konu açımı engellenmelidir.
- Foruma aktif konu açımları başladığı zaman web push özelliği getirilip kullanıcıların ilgilendiği alanlarla ilgili bildirimler gönderilmeli.
- itrade alanları özellikle dikkatle incelenip , türkçeleştirilmesi yapılmalı.
- Forum navbarın altında yer alan forum istatistikleri alanı güncellenip gereksiz kategorilerin konu gösterimine kapatılmalı ve istatistik alanında sadece yeni yeni açılan konular gözükmeli.
Şimdilik önerilerim gözlemlerim neticesinde bu kadardır. Yanlış bir ifadede bulunduysam affola sadece forum gelişimine katkıda bulunmak istedim önerilerimi sundum. Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim.
iyi çalışmalar.
Çok güzel konulara değinmişsiniz teşekkür ediyorum. Birazdan hem size hemde tüm üyelere tek tek cevap vermeyi düşünüyorum
Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ediyoruz