İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kargo ile USD çek bozdurma için Citibank ile görüştüm

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Nisan 2004
Mesajlar
1,276
Reaction score
0
Konum
Türkiye
Kargo ile USD çek bozdurabilek için Citibank çek departmanı ile görüştüm.

Maalesef bu yöntem ile USD çek bozulamıyormuş. Bu şekilde sadece TRY çeklerin bozulabileceğini , USD çeklerin yurt dışındaki bankalardan tahsil edildiğini söylediler. TRY çekler ise Citibank Türkiye tarafından ödeniyormuş.

İlk başta TRY diye sızlanıyorduk , şimdi TRY'ler 2 günde bozuluyor. Artık USD istediğimiz ve 20 gün bekleyeceğimiz için sızlanıyoruz. :eek:
 
D

dursunbaba

Misafir
Zararın neresinden dönersek kardır, bari bundan sonra işlemlerimiz hızlanmış oldu ;)
 

HighVoltage

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
534
Reaction score
0
try çek olarak seçersek bize dezavantajları nedir? Bu citibank deilde normal bir şekilde bankalarda bozdururkende işlem bu kadar hızlı oluyor mu? v..vs..vs..
 

uyuz

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
2,515
Reaction score
0
TRY alın TRY alın 2 günde alırsınız parayı dediniz TRY aldık inşallah rahat bozarız :)
 

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Nisan 2005
Mesajlar
415
Reaction score
0
zor bozarsın dostum

çek 1 aydır elimde kapı kapı bankaları dolaşıyorum ama hiçbir banka bozmuyor
 

sepya

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
304
Reaction score
0
Try çekler normal bankalarda problem yaratıyor...
 

uyuz

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
2,515
Reaction score
0
kargo yöntemi deneyecek olanlar bir tecrübelerini yazarlarsa aydınlatıcı olur. çek elimde patlarsa ben de citibank ı patlatırım uleyn :D
 
G

geyik.net

Misafir
TRY olması bankalar tarafından problemsiz oluyor. Yurt dışı çeki bu diye iddia ediyorlar sadece. Istanbulda ödeniyor dememe rağmen... Ama google en son piyasa 1352 iken 1340 gibi bir rakamdan bozdu. çok bi fark yok. bence TRY alın yapı kredi 7 günde geçio hesaba...
 

BeetLe

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Temmuz 2005
Mesajlar
300
Reaction score
0
bence kuru dusukte alsa beklemektense 2 gunde bozulması ceki cok iyi. aklimda olacagina cebimde olsun :)
 

THR

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ekim 2005
Mesajlar
0
Reaction score
3
beinm ki daha yarı olmadı hele bi o gün gelsin :D
 

WooDy_WooDPeCKeR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
62
Reaction score
0
Arkadaslar Bakirköy | Yapi krediye verdim ceki 20 YTL masraf aldilar Ödeniyorsa 2 günde Cevap gelir dediler evet cevap geldi ve Bu para ödenmiyor dediler city bank ödemiyormus Bende bunun üzerine Gayrettepedeki City bank genel müdürlüğüne gittim Maduriyetimi anlattim ilgilenmediler yani hesap acilmasi gerekiyor diyo ve 1000 $ a hesap actiklarini söyledi tesadüf orada ceke bakmak isteyen bi hatun ceki tutunca ortadan koptu ve mecburen ödemek zorunda kaldilar 1 günde hesabima gecti ama bunu diğer bankalardan almaya kalkarsaniz hem masraf aliyorlar hemde ödenmiyor diyorlar TRY olduğu için ama ben genede TRY Alin derim bi yolunu bulur bozdurursunuz City banka ve cek miktari 1000 $ in üstünde ise hesap actirabiliyorsnuz çeki veriyorsunuz miktari 2000 $ Diyelim 1000 $ ina bir ay dokunamiyorsunuz öbür 1000 $ i bir sonraki gün kullanabiliyorsunuz . ama n kadar saçmalik ki 1000 $ a hesap aciyorlar ama tabikide bu yatirim hesabi oluyormuş
 
S

Senbul

Misafir
Diğer forumdada yazmıstım burayada yazayım...

Citibankın turkıyedeki hedefi kurumsal bazlı musteriler ; yani leasing faktoring falan filan yanı TEFECİNİN resmi olanı ; bu leasing faktöring laflarına uyuz oluyomda o yuzden tefeci demek daha kolayıma gidiyor.

Bireysel bazlı musteriler citibank icin pek onemli değil ; parayı veya kerdi kartını satana kadar ondan sonra sizinle işi olmaz.
Taki borcunuz bitip size tekrar para satmayı basarana kadar.

Subeye gidince para yatırmak isteseniz onu bile almıyorlar neymıs kartınla yatıracaksın.
Kartını iptal etmek istesen onuda yapmazlar neymiş telefonla callcenterı arayacak oaradan iptal edecekler.

Cunku adamların yada kadınların içeride buyuk patronlara para satmak icin çalısmaları gerekiyor.O yuzden sizinle ilgilenmezler.
 

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Nisan 2004
Mesajlar
1,276
Reaction score
0
Konum
Türkiye
elimde 3 tane TRY çek ile 3 ay binlerce banka gezip , banka çalışanlarını çeklerim ile şaşırttıktan ve dumura uğrattıktan sonra Citibanka kargo ile yolladım. zaten artık yırtıp atacaktım çekleri. son yöntem olarak denedim ve 2 gün içinde 2 bin YTL ye yakın para direk istediğim hesaba yatırıldı. gözden çıkardığım 2 bin ytl iyi geldi. ama artık dolar olarak geliyor çekler. ama bu şekilde de Citibank bozmuyor. TRY isteyip citibankta 2 günde bozdurmak iyi bir olay ama KARGO olayı biraz sakat. yani güvenebiliyorsanız risk alabiliyorsanız kargo ile gönderin derim. ben gözden çıkardığım çekleri göndermiştim. herneyse ben en garanti olanı yapıyorum , usd istiyorum 20 $ kesinti ile 20 gün bekliyorum. size de tavsiyem budur. ya da yurt dışında bir hesap. ya da EFT yi bekleyin.
 
G

guajira

Misafir
Aforizmalar' Alıntı:
herneyse ben en garanti olanı yapıyorum , usd istiyorum 20 $ kesinti ile 20 gün bekliyorum. size de tavsiyem budur. ya da yurt dışında bir hesap. ya da EFT yi bekleyin.

Aynen hocam yaw, en iyi yol bildiğin yoldur :)
Bende us istiyorum ve 20 ytl kesinti maksimum 21 gün süre (geçen ay 17 gündü) ile bozduruyorum iş bankasında.
 

darkman

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Aralık 2004
Mesajlar
705
Reaction score
0
Konum
Izmir
çeki buruşturup attım

benim elimde de 119$ bir çek var citi banka gittim hesap açmalısın dedi ve bu hesabına enaz 5000$ yatırmalısın dedi daha sonra bozdurma işlemi yapılacakmış oda çeki verdikten üç ay sonra bana geri vereceklermiş birde 100$ masraf adı altında aharç istediler
diğer bankalarada gittim onlarda benzer şeyler söylediler ben sığır adamlar ben size neden 100$ haraç vereyim berabermi kazandık bu koduğumun parasını dedim ve çeki buruşturup attım google yede mesaj attım direkt banka hesabına yatırma olayı için şuan böle bi çalışma yok dediler bu çek olayı Türkiye için iyi bir iş değil bizim tefeci bankalar varken olmuyor bu iş :eek:
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst