İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kayıt edilen son verinin idsini almak

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mayıs 2010
Mesajlar
1,462
Reaction score
24
Konum
Maraşlıyık edem
IMG'nin src'sinde bir kelime ile halledebileceğiniz bir durum var iken tabloda her küçük resim için bir kayıt tutmanın bence mantıklı bir açıklaması gözükmüyor.

angelo hocamın bilgileri ve tecrübeleri benden daha fazla onun söyleyediklerine karşı bişey söyleyemem ama ben böyle birşey yapacak olsam sadece bir tane resize fonksiyonu yazardım.böylelikle bütün resimler tek bir noktadan kontrol edilebilir.
 

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
Amazonun daki bir ürünün;

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71oLeP01cHL._AA1500_.jpg Büyük resim.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41gzCKUDrAL._AA50_.jpg Küçük resim.

Resim seosu gereksiz veya sisteme o kadar yük ve içinden çıkılmaz problemler getiriyor ki amazon resimlerde seo düşünmemiş, yapmamış. :)

Derdimi anlatabilsem öğretmenliğimi yapardım. Maalesef o yetenek bende yok. :(

seo yapmamışta hangisinin küçük hangisinin büyük olduğunu nereden anlıyor ?
 

superweb

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
332
Reaction score
9
Konum
İstanbul
Orada demek istediğim bir sistem çok iyi diyorsanız tüm özelliklerini yaptıklarını veya yapmadıklarını da savunmanız gerektiği idi. Dediğiniz gibi çok büyük site olan Amazon küçük ve büyük resmi ayrı ayrı field olarak veritabanında tutmuş. Ama bu kadar büyük ve mükemmel bir site resim seosu yapmamış. Ve siz resim seosunu savunsanız ve ben karşınıza koskoca amazonun bu 2 resmi çıkararak yahu önemli olsaydı amazon yapardı desem olur mu. Diyeceksiniz ki koskoca amazonun ihtiyacı mı var. Ama olay o değil. Son mesajımdaki olay referans gösterilen sistemin ne kadar mükemmel olup olmadığı ve olayın mantığı.
 

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
resim seosunun olup olmadığı benim için o kadar önemli değil resimden gelen hit hiç gelmesin zaten.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Tek field yapmadik evet, urun_resimleri tablosuna buyuk, kucuk diye iki field actik. Ornek verdigim resim1, resim2, resim3 seyi bazi insanlarin direk urunler tablosuna, normalizasyon yapmadan, resim1, resim2, resim3 diye 4-5 tane alan acmasi idi. Programlamaya yeni baslayan bir cok insan yaptigi, ve ultra yanlis bir uygulama olmasina ragmen, calisir mi dedim, calisir. Neyi tartistigimiz belirsiz, ben zaten ilk mesajimdan beri soyluyorum, oyle yaparsaniz da olur boyle yaparsaniz da herkesin kendine gore bir yapis bicimi var, ben gene de ilk asamada aklima gelen is problemlerinden ornek vererek aciklama yapmaya calistim. Aslinda soruya yahu Amazon da, X-Cart da boyle yapiyor, dogrusu bu diyip kestirip atabilirdim. Keske oyle yapaydim :)))) Herkesin ihtiyaci ve buna karsilik gelistirdigi cozum farkli Amazon resimlerini o sekilde isimlendiriyor diye, resimleri herkes bu sekilde isimlendirmeli diye bir kanun olmadigi gibi, tersi de yanlistir denemez. Sonucta musteri gibi urun aliyor, kaynak goruntuleyip thumb i nasil kaydetmis bu adamlar diye bakmiyor, bizi ilgilendiren de musterinin mal almasi, gerisi cok onemli degil diyerek konuyu baglayalim:)
 

superweb

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
332
Reaction score
9
Konum
İstanbul
Sonucta musteri gibi urun aliyor, kaynak goruntuleyip thumb i nasil kaydetmis bu adamlar diye bakmiyor, bizi ilgilendiren de musterinin mal almasi, gerisi cok onemli degil diyerek konuyu baglayalim
Elbetteki bu şekilde düşünebilirsiniz. Fakat sistem var sistem var. Ben yapayım kullansınlar, kullanıyorlarsa sorun yoktur mantığında olmadığım, önemli olan stabil ve optimize bir sistem oluşturmak kanısında olduğum için böyle konu uzadı. Keşke bir araya gelebilseydik de açıklamalı olarak anlatabilseydim. (O kadar çok durum var ki, yazmaya çalıştım ama yazmak ile anlatabilinecek gibi değil.) Kalın sağlıcakla.
 

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
Bence buradaki konuyu tartışmak diğer geyik konularını tartışmaktan daha zevkliydi :) ikinize de teşekkür ederim.

Angeloyuda tebrik ederim. Genel moderator olmuş :) çok iyi olmuş.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst