herhalde yaklasik 20 gun once idi buna benzer baslik acilmisti
Altinada yazmistim reklam gelirlerinin dusususun devam edecegi
Reklam gelirlerindekio dusus googledan kaynaklanan bir sey top reklamlari adsense ye dusurmuyor (hesaplarinda icerik icin reklamlari secili olsa dahi )
Aramada gunluk butceleri bitiriyor yada %80 arama da kullaniyorsa %20 adsense ye dusuruyor (meydan bos olunca yerlerine 1-2 centlik adsense icin yapilmis adwords de reklam verilmis siteler kaliyor )
Buna benzer olayi Mayis ayindada yasanmisti ve en az1.5 ay surmustu
simdide ayni sekilde ve tahminen Ocak ayinin sonuna kadar kazanclar yukselise gecmez
(1 ay once cesitli kelimelerde 4$ uzeri vererek ilk 3 sirada cikabiliniyorsa su an 1$ ile ilk sirada cikilabiliyor hatta 0.50$ ile ilk uce giriliyor)
valla eğer google dil ve ülkeye göre reklam gösterimine başlamışsa bence doğru yapmış, kazançlarımız düşmesine rağmen bence bir yol bu, adam çinçe reklam veriyor misal türk bir siteden tıklanması bence saçma
Düşüşün nedenini AÇIKLIYORUM arkadaşlar!! Bildiğiniz üzere şirketler belli dönemlerde kârlarını açıklar. Bu dönemlerden biri de yıl sonudur. Yıllık kârları ne kadar yüksekse borsa değerleri de o denli artar. İşte Google senelik kârını yeterli görmediğinden yayıncılara reklam gösterim miktarını azaltıp Google arama sonuçlarında bu reklamları eritmekte. Bundan dolayıda bize reklam kalmamakta yada çok düşük gelir getiren reklamları göndermekte.
Bu düşüş ne kadar sürecek derseniz bence Aralık ayını unutun. Benim gelirler tepetaklak şu an. Böyle devam edecegine inansam bir dakika düşünmem Google reklamlarını siteden çıkarırım. MyNet bile daha fazla veriyordur.
1000 tık 85$ baya baya kötü...
ya bide kötü demezlermi? yabancı sitemi bu?
3500 tık 38 $ bu ne diyeceksin.. yabancı siteyse eyvallah ama türkse yat kalk bir daha yat kalk dua et..
Düşüşün nedenini AÇIKLIYORUM arkadaşlar!! Bildiğiniz üzere şirketler belli dönemlerde kârlarını açıklar. Bu dönemlerden biri de yıl sonudur. Yıllık kârları ne kadar yüksekse borsa değerleri de o denli artar. İşte Google senelik kârını yeterli görmediğinden yayıncılara reklam gösterim miktarını azaltıp Google arama sonuçlarında bu reklamları eritmekte. Bundan dolayıda bize reklam kalmamakta yada çok düşük gelir getiren reklamları göndermekte.
Bu düşüş ne kadar sürecek derseniz bence Aralık ayını unutun. Benim gelirler tepetaklak şu an. Böyle devam edecegine inansam bir dakika düşünmem Google reklamlarını siteden çıkarırım. MyNet bile daha fazla veriyordur.