Kebirhost firmasını telefonla arayarak mevcut 900 domainimin her birine "Satılıktır" yazan index atacağımı, buna göre paketlerinin olup olmadığını sordum. Onlar da sınırsız hesap açabileceğim bayi paketlerinin var olduğunu söyleyerek ödeme bilgilerini gönderdiler. Ödemeyi yaptım, hesap açıldı. Biraz index ekledim, uğraştırıcı bir iş. Hesap açıp, index atıp yüklemek zaman alıyor. Domainler çok olduğundan dolayı kendim ilgilenemedim, bir arkadaşla domainlere hesap açması için ücreti mukabilinde anlaştık. Ben hesaba girmez oldum, çünkü IP mi bloklamışlar, daha sonra arkadaşın IP'sini bloklamışlar, en son da hesabın panele girişini iptal etmişler. Sorunun sebebini sorduğumda da şu cevabı verdiler:
Bunu bana baştan söyleselerdi zaten anlaşmazdım, çünkü 900/3=300 günde ancak index atma işi bitecek ve o zaman da zaten domainlerin yenileme tarihi gelecek. Ayrıca hiçbir bilgi vermeden herşeyi kendi kafalarına göre yapıyorlar, benim girişimin engellendiğinden veya engelleneceğinden de en ufak bir haberim yok, uyarmıyorlar da... İlk 40 domaini eklediğimizde bu saçmalıktan bahsetselerdi zaten devam etmezdik.
Sonra şu cevabı verdiler:
Sözleşmede günde 2-3 hesap açılacağına dair madde yok. Kendi bayi paketime istediğim gibi hesap açamadıktan sonra ne yapayım öyle paketi? Başkalarının sorunu olacağı baştan söylenseydi zaten anlaşmazdık.
"Lanet olsun, günde 2-3 hesap açacağız" dedim, hesabı tekrar açtılar. Bugün de şu maili göndermişler:
DNS'leri değiştirmek için benim 600 domaini tek tek satıştan çekmem, sonra DNS değiştirmem, akabinde de yine tek tek fiyat ve kategori girerek tekrar satışa koymam gerekiyor, bu da en az 10 günümü alır.
Ben de ücreti iade etmelerini söyledim, böyle rezil bir firmayla çalışmayacağımı belirttim.
Önümüzdeki hafta içi de fatura kesmedikleri için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
Forumda kalkıp da kimse yok Melih bey şöyle iyi, böyle iyi diye ahkam kesmesin. Kimin ne olduğunu anlamak için onlarla bir süre çalışmak yeter!
"Ftp bağlantısı sorunsuz olarak kuruluyor fakat bayi paneline girişiniz yetkili arkadaşım tarafından engellenmiş.Sunucuda son zamanlarda aynı anda birçok hesap açtığınız gözüküyor.Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi sunucu her hesap açılışında bazı servisleri yeniden başlatır.Siz çok sayıda hesabı hemen hemen aynı zamanda açtığınız için sunucunu da sorunlar oluşmaktadır ve diğer müşterilerimiz olumsuz yönde etkilenmektedir.
Bayi hesaplarında istediğiniz kadar hesap açabilirsiniz fakat bu işlemleri belirli aralıklarla yapmanız gerekiyor.Günde aralıklı olarak 2 - 3 hesap açmanız gerekmektedir."
Bunu bana baştan söyleselerdi zaten anlaşmazdım, çünkü 900/3=300 günde ancak index atma işi bitecek ve o zaman da zaten domainlerin yenileme tarihi gelecek. Ayrıca hiçbir bilgi vermeden herşeyi kendi kafalarına göre yapıyorlar, benim girişimin engellendiğinden veya engelleneceğinden de en ufak bir haberim yok, uyarmıyorlar da... İlk 40 domaini eklediğimizde bu saçmalıktan bahsetselerdi zaten devam etmezdik.
Sonra şu cevabı verdiler:
"İsterseniz 1 milyon tane de hesap açabilirsiniz fakat kullanım sözleşmemiz de yazıldığı gibi bunu sunucuya zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız.Her hesap açıldığında sunucunun bir servisi yeniden başlatılır.Siz ard arda heaplar açtığınız için sorun yaşanmaktadır.Tekrar belirtmek gerekirse dilediğiniz kadar hesap açabilirsiniz fakat bunları sunucuya zarar vermeyecek şekilde yapmanız gerekmektedir."
Sözleşmede günde 2-3 hesap açılacağına dair madde yok. Kendi bayi paketime istediğim gibi hesap açamadıktan sonra ne yapayım öyle paketi? Başkalarının sorunu olacağı baştan söylenseydi zaten anlaşmazdık.
"Lanet olsun, günde 2-3 hesap açacağız" dedim, hesabı tekrar açtılar. Bugün de şu maili göndermişler:
"Hesabınız mevcut sunucuda sağlıklı çalışmamaktadır.Bu gece hesabınızın bulunduğu sunucuyu değiştirmemiz gerekiyor.Lütfen 23:00\'a kadar dns adreslerinizi aşağıdaki şekilde düzenleyip bilgi veriniz.
ns44.kebirhost.com => 85.25.184.243
ns45.kebirhost.com => 85.25.191.136
Lütfen bu maili yanıtlayarak bize dönüş yapınız."
DNS'leri değiştirmek için benim 600 domaini tek tek satıştan çekmem, sonra DNS değiştirmem, akabinde de yine tek tek fiyat ve kategori girerek tekrar satışa koymam gerekiyor, bu da en az 10 günümü alır.
Ben de ücreti iade etmelerini söyledim, böyle rezil bir firmayla çalışmayacağımı belirttim.
Önümüzdeki hafta içi de fatura kesmedikleri için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
Forumda kalkıp da kimse yok Melih bey şöyle iyi, böyle iyi diye ahkam kesmesin. Kimin ne olduğunu anlamak için onlarla bir süre çalışmak yeter!