İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Keyfi adsense banlaması fenomeni

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
sordum.net sitemiz üstte arkadaşlar , yollanan emailden tutunda yardımcı olmamak adına herşeyi yapan 3 farklı adsense çalışanına kadar bizde uyandırdığı kanı eski düşmanlarımızdan birlierinin tekrar hamili kartlarını devreye soktuklarıdır (elbetteki yanılıyor olabiliriz)

Gelen email:

Bu e-posta, web sitelerinizden birinin şu anda AdSense program politikalarımızla uyumlu olmadığını ve sonuç olarak web sitenize reklam sunumunun devre dışı ırakıldığını bildirmek için gönderilmiştir.

Sorun kimlik numarası: 18886836
Reklam sunumunun devre dışı bırakıldığı web sitesi:sordum.net
İhlalin meydana geldiği örnek sayfa
Gerekli işlem: Hesabınızdaki tüm diğer siteleri inceleyerek uyumlu olup olmadıklarını kontrol edin.
Mevcut hesap durumu: Etkin
İhlalle ilgili açıklama:
AdSense reklamları görüntüleyen bir sitenin, benzersiz ve alakalı içerik sağlayarak kullanıcılara yeterince değer sunması ve az miktarda orijinal içerik bulunduran veya hiç orijinal içerik bulundurmayan sayfalara reklam yerleştirilmemesi önemlidir.

Siteniz, anlaşılır bir gezinme sistemi ve genel düzen sunarak iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Kullanıcılar, sayfalarınız arasında tıklama yoluyla kolayca gezinebilmeli ve aradıkları bilgileri kolayca bulabilmelidir.

Daha fazla bilgi için lütfen Google'ın Web Yöneticisi Kalite Yönergelerini ( google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66361 ) inceleyin.

Bunlara hangi mevkiden emir gelmiş bilemiyoruz fakat öylesi komik bahaneler bulmaya kalktılar ve tarafımızdan çürütüldü ki sadece Türkiyede olabilecek bir hadise
productforums.google.com/forum/#!msg/adsense-tr/_o4Ag2tPYsU/YvtezljMy_AJ
unutmadan eski domainimiz : üstteki içerik ile türkiyeden erişimi durdurulan dünyada tek bilgisayar sitesidir (sebebi de kendince bizi rakip bellemiş olan bir şahsın tanıdıklarından birinin ilgili kurumda çalışması ve domainimizi ban listesine yazdırması)

Neyse lafı uzatmadan aşağıdaki konularda bilgili arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa memnun oluruz

1. Freewareler için nezamandan beri dağıtım izni gerekiyor (eğer gerekiyorsa neden hiçbir sitede buna dair bir açıklama yok ama adsenseleri var)
2. Cümleye büyük harfle başlamamak adsensede ban sebebi midir (bir çalışan bunu yazmıştı)
3. Bazı yazılarda Türkçe karakter hataları olması adsense ban sebebimidir (binlerce sitede var ama adsenseleri var)
4. Softpedia gibi bir siteden Freeware bir yazılımın Download linkini vermek nezamandan beri ***** kavramına girdi ( bir başka adsense çalışanının iddiası)
5. sitemizde kendi ürettiğimiz ve googlede 1,5 milyon sonuca tekabul eden yazılımlar için içerik değersiz denmesi nekadar objektif ( 3 sayfadan oluşan sitelerde bile adsense varken)


Bu başlığı acaba bizmi oldukça ters düşünüyor ve bazı şeyleri göremiyoruz diye açtım unutmadan 9 defa itiraz ettik hepsinde istisnasız aynı yanıt geldi (üstte) garip olanı yanıtların çok kısa sürede gelmeleriydi , sanki haa bu bsitemi salla gitsin gibisinden
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
Adsense'in Türkiye ekibi gerçekten 5 para etmez. Direkt Google USA ile görüş. Bende ilk Türkiye ekibi ile iletişime geçmek gibi bir hata yapmıştım ve beni aylarca uğraştırmışlardı. Sonra konuyu Adsense merkeze gönderdim. 24 saat içinde problem düzeldi!!!

Bende aynen yazdım onlara Türkiye ekibinin kalitesizliğini ve Türkiye ile Amerika ekiplerinin bir birleri ile çeliştiğini, Türkiye ekibinin olmaz dediği ve aylarca oyaladığı şeye merkez ekip nasıl 24 saat içerisinde onay veriyor?

Gerçekten saçmalığın uç noktalarındaki insanları toplamışlar. Bir an önce Adsense Türkiye ekibi dağıtılmalı ve yerine işten anlayan kişiler getirilmeli bence.
 

Nemiroff

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Eylül 2007
Mesajlar
587
Reaction score
0
gerçten adsense Türkiye işi bilmeyen belki bilgisayarida bilmeyen insanlar topluluğudur. bu konuda bir çok sitede tanık oldum.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Adsense USA ya 3 defa yazdık ama her defasında Adsense Türkiye aynı otomatik maili geri yolladı , oysa en azından ingilizce birşeyler duymayı beklerdik , hatta bir itirazımızda tüm içeriği sildik ve adsensenin bize Yurt dışında verildiği halini bıraktık (sitede tek kelime türkçe yok tüm yazılımlar bize ait ve açıklamalar ingilizce) kısa sürede aynı üstteki emaili alınca içeriğe kesinlikle bakılmadığını anladık , zaten onay PIN ininde 4 ay beklemiştik gelmeyince İngilizce forumlara yazdık ve 3 dk içinde onayımız açılmıştı ,
yanlış anlaşılmak istemem fakat bir freeware üreticisi (Türkiyede başka varmı bilemiyorum) adsenseden içeriğiniz değersiz diye banlanıyorsa (ve yazılımlarından sadece biri Googlede 1,5 milyon sonuca tekabül ediyorsa) Adsense çalışanlarının ne tür bir değer yargısı anlayışı olabilir diye işin içinden çıkamadık , sanki : sen misin üreten alsana der gibi , hani yıllardır yurt dışında yaşamaktan acaba diyorum değer yargılarım mı değişti yoksa Türkiyede herşey tepetaklak mı sonuç : Elde var sıfır
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
malesefki doğru bunu teyid etmek için www.sordum.com adresini tarayıcıdan çağırın
Bu Siteye Erisim Mahkeme Karariyla Engellenmistir diye bir yazı gelecektir (ve bu erişim engellemesi ilk popüler yazılımımızı çıkardıktan ve bu yazılım dünyada patlama yaptıktan sonraki iki hafta içinde gerçekleşti ) şu an sordum.com 301 redirect ile sordum.net e yöneltilmiş vaziyette , öncesinde anonim bir mesaj almıştık mesajda : domaininizi banlattırayımda görün diyordu , aslında pekte oralı olmamıştık , böylesi bir şeyle aklı başında hiçkimsenin uğraşmayacağını düşünerek oysa unuttuğumuz şey dünya üzerinde bir okadar da normal görünen aklı başında olmayan insanın olduğuydu ( Adam fawer in kitabındaki gibi ; olsılıksız olmuştu) , şüphelendiğimiz şahıs (eğer bize ö.m attığı nicki aynı ise şu anda yine Pc üzerine bir bloğu var ve kendi hakkında yazdıklarından hafif bir şizofren olduğu anlaşılıyor - adam kendi hakkında : beni övmenize gerek yok ben türkiyenin bu alanda en iyisi olduğumu zaten biliyorum diyor ) , ama verdiği konular iki kırıntı yabancı dili olanın heryerde rahatlıkla bulabileceği değersiz bilgiler , zaten herhangi bir yazılım vs. si yok ) , böylece adam kendince bizi rakip görmüş ve hastalıklı ruh halini tatmin etmiş olabilir (Bilemiyoruz) , Adsense çalışanları da sanki sebepsiz ; bu sitedeki adsenseyi kapatın diye bir emir almış gibi davranınca acaba dedik (sanıyoruz ki şahsın malum pensilvanya bağlantıları var)
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
Reklam ağlarındaki genel yapısal problem bu zaten. Şuan ben de istediğim sitedeki reklamları kapattırabilirim. Çok basit şekilde bir bot kurmama bakar. Sürekli farklı IP'lerden reklamlarına binlerce kez tıklattırırm. CTR oranı uçar gider. Reklam veren firmada siteyi engeller. Sitenin maliyetli olduğu gibi kalıp, geliri yok olunca otomatik olarak bir uçuruma doğru ilerler. Bunu Microsoft'ta, Google'da, Yahoo'da biliyor ama yapabilecekleri bir şey yok henüz.

Hatta Google reklamlarının mafyaları var internette, bazı keyword'lerde istemezlerse sizi çıkartmıyorlar. Siz baktığınızda çıkıyor gözüküyorsunuz fakat bütün click'leri onların bot'ları tarafından hızla tüketilerek sizin günlük reklam bütçeniz tükeliyor veya tıklama başına maliyeti uçuruyorlar. Sizde hem zarar ediyorsunuz hem de reklamlarınıza tıklayanlar bot olduğundan reklam yatırımınızın geri dönüşünüde alamamış oluyorsunuz.

Google şuan buna net bir çözüm bulamıyor. Microsoft kısmi olarak çözmüş. Yahoo'ya da Microsoft entegre etmiş olabilir ama Microsoft'un sistemini de aşmak zor değil profesyonel biri, bir kaç hafta uğraşarak aşabilir...

Yapacak bir şey yok Online Ads 3.0'ı beklemeniz gerekecek.
 

Gizemli LORD

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
0
Reaction score
0
Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 05.07.2010 tarih ve 2010/52 Muh-K. sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir.



Geçmiş olsun :(..
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
içeriğimiz ozamanda aynıydı tek fark konu sayısı azdı , dedimya dünyada bir ülkeden erişimi durdurulan tek bilgisayar sitesiyiz , ilgili birimlere defalarca yanlışlık yaptınız herhalde diye yazı yolladık lakin herhangi bir cevap alamadık , amacımız türkiyede kaliteye , üretime dayalı birşeyler yapmak , halende bundan vazgeçmiş değiliz , arkadaşlarımız da profesyonel fakat gördük ki bu ülkede dürüstçe birşeyler üretmeye çalışmak neredeyse imkansız , öylesi mümkün görünmeyen zorluklar çıkardılarki şaşırmaktan öte ŞOK olduk , millet en dandik yazılımına 20 - 30 $ para isterken biz ücretsiz dağıttık , hatta ücreti aklımızdan bile geçirmedik, Teşekürü zaten beklemedik ama bukadar zorluk çıkartılacağını da hiç hesaplamamıştık (burası TÜRKİYE)

Sitemize bir göz atan kendisi karar versin bakalım cumhuriyet savcılığının kapatma kararı hangi gerekçeye dayanıyormuş (Bizlerde halen bilemiyoruz , elimizdeki tek delil hafif bir şizofrenin Ö.m si)
 

urantum

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2010
Mesajlar
124
Reaction score
2
Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 05.07.2010 tarih ve 2010/52 Muh-K. sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir.

Bu, savcılıkta tanıdık olmasıyla yapılacak bir değil. Belli ki yasalara aykırı bir durum olmuş geçmişte. Bunu öğrenmenin tek yolu Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına gidip bilgi almak.

ilgili birimlere defalarca yanlışlık yaptınız herhalde diye yazı yolladık lakin herhangi bir cevap alamadık

Hem savcılığa ne yazısı yolladınız ? Mail attık demeyin sakın :)
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Siteleri Mahkemeler yasaklamaz - Orada kararı ile ifadesi seni aldatmasın (onların uğraşacak daha başka işleri vardır) , hakimin önüne bir liste gider içerisinde atıyorum 1000 tane site ismi ( hamili kartı ile biri bu listeye alakasız bir site ekletebilir), hakim imzalar ve bu sitelere erişim engellenir , asıl sıkıntı bu listeyi yapanların arasındaki kanı bozuklardır. siteleri yasaklattıran : Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı dır nereye yazacağım dersen aşağıda:
Olurda bunları yanlış biliyorsak zaten boşuna yazmışız demektir
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
Turkiye'de kapatilan bir siteyi actirmak cok masrafli ve yorucu olabilir. Sanirim avukat tutup karsi dava acmaniz gerekiyor. Eger karari kaldirirsaniz da 70'den fazla internet saglayicisina tek tek karari teblig edip bir de bu saglayacilarin agiz kokusunu cekmeniz gerekiyor.

Eger milyon dolarlik bir siteniz yoksa ya da sirket sitesi degilse en iyisi kapatma kararini ogrenip bunu duzeltmek ve yeni bir domainde yayina devam etmektir. Eger trafiginiz arama motorlarindan geliyorsa yeni domaine gecmeniz dogru 301 yonlendirmesi yapildiginda trafiginizi en fazla 1-2 hafta etkiler sonra hersey yoluna girer.

Adsense konusunda eger art niyetli kisilerin sizi ugrastirdigini dusunuyorsaniz sunu tavsiye ederim. Direkt US merkezi ile iletisime gecin ve mail basliginda Turkiye grubundan sikayetci oldugunuzu belirtin. Bu en azindan adsense sorunuzun tekrar TR'ye yonlendirilmesini engelleyecektir. Eger gercekten haksizlik yapiliyorsa merak etmeyin Google bu isi eninde sonunda cozer.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Aynen öyle helede Türkiyede yaşamıyorken türkiyede site açtırma davaları vs. ile hiiç uğraşılmaz, hatta bir harf hatası ile yok yere o listede yeralan ve yasaklanan siteler olduğunu duydum , kim uğraşacakki , hele hele Türkiye gibi her kötülüğün yapanın yanına kar kaldığı bir ülkede
O nedenle free serverde bir müddet takıldık sonra aynı domainin .net uzantılısını aldık ve 301 yönlendirmesini hem TR den yasaklı domain için hemde free serverdeki domain için yaptık , bu seferde Adsense bela oldu , Son bir defa daha Adsense TR ye yazıp olmazssa artık şikayet maillerine başlayacağız başka çare yok
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Üsttede kısaca bahsettiğim gibi sordum.com domaininin başına gelmeyen kalmamıştı ve aşağıdaki domaine geçmiştik
yazılım , çeviri , araştırma sorulara çözüm bulma vs ... giderken aniden Adsensemiz banlanıp (Ki halen banlıdır) birde page rankımız 4 ten 3 e düştü işi çözemedik taaki aradan 1 yıl geçip , sitede herdaim yardımcı olduğumuz yaşı genç birinin anasayfadaki başlıkların 450 adedini çalıp , google farketmesin diye başlıkları değiştirip içeriğindeki bazı resimleri editleyip yeniden bir bloggerde yayımlamış , konunun ayrıntıları aşağıdaki linkte:

forum.iyinet.com/google-adsense/232071-google-gercekten-hirsizin-yaninda.html

Siteye verdiği zarar inanılmaz boyutlarda , çaldığını ispat ettik (tek tek linkleri ile) USA sildi , Blogger TÜRK mahkeme kararın yoksa geri yükleyeceğiz demiş , şaka mı bu yoksa Bütün TÜRKİYEDE bir akıl tutulması falan mı yaşanıyor.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Bu yazının başından beridir bahsettiğimiz ve Domainimizi tanıdığı vasıtası ile banlattıran şahsın sitesini teşhir etmeye karar verdik sitenin Türkiyede Oldukça popüler olduğunu öğrendik sordum.com domainini neden banlattırdığı konusu böylece açıklığa kavuşmuş oldu , bizim 4500 başlığımızdan bilemiyorum ama belkide 1500 adedini çalmış , googleyi atlatmak için klasik yol olan başlık isimlerinden değiştirebildiklerini değiştirmiş konuların bazılarına küçük ilaveler yapmış (sözde o yazmış gibi) .. vaybeee tam TÜRK FİLİMİ OLMUŞ , YUH aşağıda basit bir tarama ile gözümüze çarpan ve neyazıkki bazı scriptlerimizi de sanki kendi kodlamılş gibi sunan HIRSIZ ın ( Content Scraper) çaldıklarından çok azının linklerini veriyoruz :

BU arada İçeriğimiz değersiz denilip Adsensemiz banlanınca sebebini yeni anlıyoruz sordum.com domaini banlandıktan bir müddet sonra Bot ile bine yakın başlığımız çalınmıştı aynı başlıkları şimdi bu sitede görüyoruz (Artık nasıl bir tesadüfse)

fikri olan varmı arkadaşlar TÜRKİYEDE neden cinayet oranı çok yüksek şimdi anlaşılıyor , biri yıllarca emek verdiğiniz şeyleri çalıp bundan aylık oldukça iyi bir gelir elde etse sanırım iyi bir cezayı hakeder , ama cezalandırılan biz olduk içeriğimiz değersiz varsayılıp adsensemizde banlandı ilaveten page rankımız da düşürüldü . BU ülke bu haysiyetsizlerin çokluğu yüzünden başına gelen her felaketi malesef ki hakediyor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst