bu kadar sitem etmenize gerek yoktu. Maskot yapmak o kadar basit birşey değil açıkçası. 2-3 TL ye maskot yaptırmak isteyenler oluyor. Bende bunları emek hırsızı olarak görüyorum. Açıkçası bana sitem etmenizi SAÇMA buldum
5 yıldır yarı profeyonel anlamda bu sektör ve piyasanın içerisindeyim neyin basit neyin güç olduğunu çok iyi bilmekteyim. Profesyonel bir çalışma istediğim ilk mesajımdan eminim belli oluyordur, verdiğim örnek maskot beraberinde. Bu da demek oluyor ki 2-3 TL gibi çikolata parasına tabiki maskot yaptırmayacağım, cin ali çizmeyi ben 4 yaşımda bıraktım.
Üzülerek söylüyorum ki benim sitemim sizin ve sizin gibilerin attığı her saçma mesajadır. Sizin fiyatınız ne ise onu teklif edersiniz, müşterinin bütçesine göre teklif vermek müşteriyi kandırmaktır benim gözümde.
Ayrıca: Artistlik olsun diye söylemiyorum, pazarlama mezunuyum müşteriye bütçe sorulmaz, hele ki ulu orta. Bu müşteriyi saygısızlıktır, aşağılamaktır. Bütçe yerine nasıl bir şey istersiniz? Profesyonel bir şey ya da orta düzeyde bir şey mi sorusu daha makul olur. Ne olur ne olmaz aynı hataya tekrar düşmeyin, aklınızın bir köşesinde bulunsun diye söylüyorum.
P.S. : Bu bir multi konu idi, r10dan domino nickli arkadaşla 85 TL de anlaştım. Arkadaş bu fiyata çalıştığını belirterek referanslarınıda gösterdikten sonra teklifini yaptı (bütçemi sormadı kesinlikle), sonuçta kurumsal değilim fiyat ne piyasanın altında ne üstünde gayet normal.
25 Liradan tutun 600 liraya kadar teklifler geldi, ben bu arkadaşı tercih ettim.
Neden mi anlatıyorum? Bazı arkadaşlar ders çıkarsın en azından bir kaç şey öğrensin diye, ricam bu mesajım silinmesin, amacım bu postumla bu kısa ticaret deneyimime dayanarak insanlara ufakta olsa bir şeyler öğretebilmek yol gösterebilmek.
Herkese teşekkürler.