Bak ben sana kendi deneyimimden bahsedeceğim. Biraz uzattım, istersen son paragrafa göz at.
Bir ara windows sapıttı, programlar menüsünde Türkçe karakterler yerine acayip karakterler geldi. Yani bildiğimiz karakter problemi gibi. Yalnız sadece görünür böyleydi. Fakat o karakterlerin kodları aslından farklıymış (onların oraya nasıl geldiğini bilemiyorum). Onlar Windows un tanıyamadığı karakterlermiş. Programlar menüsünde bu karakterlere sahip olan klâsörler kullanılmaz haldeydi. Ve içi açılabiliyor, ne silinebiliyor, ne taşınabiliyor, ne de adı değiştirilebiliyordı. Windows orada öyle bir klâsörün olmadığından bahsediyordu.
Ve bu sorun DOS ta da aynıydı. Burda yola çıkarak dosya isimlerinin sonuna bu acayip karakteri ekleyip onları tekrar eski haline getirebilen bir program yaptım. Bu sayede dosya adeta -dokunulmaz- hale geliyor. Formatsız dokunmak normal kullanıcılar için biraz zor. Düşünün artık...
Şimdi senin konuna geleyim, FILE_3HL dosyasındaki "_" tahminimce bildiğimiz (alt+095) alttan çizgi değil, işletim sisteminin o biçimde tanımladığı başka bir karakter. Nasıl çözebileceğine gelince, dosya ismindeki karakterleri sırasıyla değiştirebilen bir qbasic programı bulabilirsen (o dosyayı kopyaladıktan sonra eski haline de getirmek gerek) biraz uğraşla yapabilirsin. Ama bunun yerine internette clone cd(cdler için) gibi sektör sektör (dosyalara bağlı kalmayan) kopyalama yapan bir program bulman daha kolay olur. Ha bir de önce windows'un diskey kopyalama olayını denemediysen dene bence..
Kolay gelsin