İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Lindows hakkında bilgi?

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaslar lindows hakkında bilgisi olan yada kullanan biri varmı? varsa tecrubelerini yazarsa sevinirim

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
lindows değil microsoft'un açtığı dava üzerine linspire oldu adı, üzerinde exe çalışan bi linux sürümü, biraz windows'a özenmiş sadece ,

çok şık ve kullanışlı değil bence.

N

nomak78

Misafir
lindows linspire olmadı.
hatta son zamanlarda 3.0 sürümünü çıkardı. ismi bir windows clonunu çağrıştırsada lindows hiçbir virüsün bulaşamayacağı bir sistem ve hiçbir hekerinde kapısını zorlayıpta içeri giremeyeceği bir sistem. lindows esas itibariyle israil ordusu için yazıldı fakat daha sonra başka bir yazılım firmasıyla anlaşma sağlayan israil ordusu sebebiyle, bu yazılımı yapan firma 40$ fiyatla piyasaya sürdü.

kullanışlılık açısından çok iyi olmayan, ev kullanıcısı için çok pratik olmayan
ama hayal bile edemeyeceğiniz kadar güvenli ve yetenekli bir yazılım.

ev kullanımı için değilse ben şahsen tavsiye ederim. kendi özelleştirilmiş linuxum olmasa bende lindows kullanırdım. nerden duyduysan bunu, sana iyi bir tavsiyede bulunmuşlar.

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
walla uzun zamandan beri araştırıyorum sırf merakımı gidermek için suse kurdum sisteme yabancı olunca pek birşey anlamıyoruz ama kısa zamanda bazı seyleri çözdüm(kısmen). Lindowsu da denemek istediysemde download edecek yer bulamadım buldugum adresten kaldırılmış hepsi bildiğiniz adres varmı?

123mp3

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
lindows linspire olmadı.
hatta son zamanlarda 3.0 sürümünü çıkardı. ismi bir windows clonunu çağrıştırsada lindows hiçbir virüsün bulaşamayacağı bir sistem ve hiçbir hekerinde kapısını zorlayıpta içeri giremeyeceği bir sistem. lindows esas itibariyle israil ordusu için yazıldı fakat daha sonra başka bir yazılım firmasıyla anlaşma sağlayan israil ordusu sebebiyle, bu yazılımı yapan firma 40$ fiyatla piyasaya sürdü.

ev kullanımı için değilse ben şahsen tavsiye ederim. kendi özelleştirilmiş linuxum olmasa bende lindows kullanırdım. nerden duyduysan bunu, sana iyi bir tavsiyede bulunmuşlar.
hocam yanlış bilgin var. lindowsu windows mahkemye verdi ve daha sonra nalaşmaya vararak satın aldı. Sanırım hala sürümleri dolaşıyor. Yeni adı linspri oldu. Güvenlik açısından windowsu taklit ediyor. Güvenliğin zaafları oldukça fazla. Bu bilgileri lnuxnet dergisinin 1. sayısında bulabilirsin.

N

nomak78

Misafir
bende o bilgileri askeri bir dergide okumuştum. demekki hatalı bilgi vermişler düzelttiğin için teşekkürler.

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
nomak78' Alıntı:
lindows linspire olmadı.

lindows.com adresine girersen, linspire olduğunu görürsün. eğer bir kopya edinirsen diğer linux dağıtımlarından çok verilmili olmadığını görebilirsin. yani ordu için yazılmış olabilir, ama o kadar güvenilir olduğuna inanmıyorum.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence Linspire'ın güvenlik derecesi Debian ile aynı, çünkü Debian tabalı bir işletim sistemi. Aslında çok güvenli bir işletim sistemi denebilir. Sonuçta içinde Linux var.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.