Kısmi olarak herkese katılıyorum
CMYLMZ arkadaşın söylediği aslında çok büyük oranda doğru olarak görüyorum, bende internet ile tanıştıktan sonraki zamanımın büyük çoğunluğunu bu tür teknolojiler ile uğraşarak geçirdim, yalnız CMYLMZ arkadaşım söylediklerinde bir hata var milyonlarca mailden bahsetmişsin, hangi milyonlarca mail? Trilyon? Trilyon x Trilyon = x mi desem
Şaka bir yana böyle bir izleme teorik olarak yapılabilecek olsada iş uygulamaya geldiğinde imkansızlaşır...
Bunun yanında snifferler sadece data, uydu, wireless snifferleri olarak düşünmeyin çok daha korkunç seviyede olanları varki bunların çoğunu halen Türkiye bile kullanıyor...
Mesela dijital kaleyi okuyanlar bilir kitabın yüzde bilmem kaçı gerçek hikayelerden alınmıştır diye söyleniyor, kitap okunur zevkli ve heyecanlı geçer bittiğinde hadi len demeyeni düşünemiyorum doğrusu...
Yani izlenebilir ama istihbari birimlerde pek iyi bilirki ne teröristler nede başka yasa dışı örgütler şifrelenmemiş bilgileri nette paylaşmazlar, askeri kurumlarda aynı şekilde, evet bir terör örgütü birilerine mesaj veriyor olabilir direktif gönderiyor olabilir ama bunun hangi sitedeki program, resim, yada yazı içerisinde şifrelenmiş olduğunu kimse tam anlamı ile bilemez...
Dünyada her gelişmiş ülke soğuk savaş döneml
erinde bile cryptography uzmanları yetiştirmekteydi ve hala daha öyle... Neyseki bunlar bizim o kadarda korkacak durumlarda olmamızı gerektirecek seviyede durumlar değil...
Zaten öyle bir şüpheniz var ise mutlaka her firmanın gizlilik bildirimlerini okuyun, gizlilik bildirimleride bu konunu için çıkarılmıştır ve bir nevi insani haktır.
Kolay gelsin