venom yanlış düşünüyorsun bana göre..
ben odtüde okuyorum.. haftada en az 5 tane online library ye erişim sağlandıgına dair mail alıyorum okul tarafından gönderilen .. ve bu kütüphanede sadece kitaplar yok.. daha önce öğrencilerin verdiği bitirme tezleri vs vs bunlar saklanması gereken şeyler değil.. zaten bunları "çalar"sanız cezası çok büyük.. bi kere telif haklarını ihlal etmiş oluyorsunuz aynı şey ödev konusundada geçerli ödev ödevi hazırlayan öğrencinin malıdır.. ve illa kanunen yayın niteliği taşımasına ihtiyaç yoktur benim hazırladıgım ödevi sen kullanırsan bu suçtur benim yazdıgım bir kitabı çalmandan bir farkı yoktur.. dolayısıyla bu internette o bilgiyi yayınlayan insanın değil çalan ve çalındıgını kontrol edemeyen sistemin suçudur .. kısa vadeli çözümler bunlar..
Ödevi olduğu gibi kullanmak mutlaka suç. Ama mp3 indirmekte, divx indirmekte suç. Demek istediğimi anlamışsındır.
Ve tabi şuda varki üni okuyan biri ilköğretim okuyan birinden daha çok kendini yönetebiliyor. Fakat yaşı küçük olanın yönlendirilmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum. En azından 8 sayfa yazıyı kopyala-yapıştır yapacağına oturup elle yazması bile ona çok daha yararlı olacaktır.
Bilgiyi çalıp kullanan eğer yaşça küçükse haklısın, onu sistemi kontrol etmesi gerekli ve zaten sistemi kontrol için yasaklanıyor
Bir bilgisayara virüs girince temizlemekmi daha mantıklı yoksa en başta onun girmesini engellemek için programmı kurmak daha mantıklı? Tabiki milyonlarca kullanıcını yaptığı gibi onun girmesini yasaklamak mantıklı...
Belki saçma gibi görünen bir örnek oldu ama anlatmak istediğime en yakın bu geldi aklıma
Zaten bizim gibi adamlardan başka örnekte çıkmaz heralde