İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Modem:(

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yine ben..bir donanım fakiri olarak.
arkadaşlar wireless modem kullanıyorum ama memnun değilim. bağlantımdaki takılmalar vs..gibi sorunların wireless kaynaklı olduğunu düşünüyorum ( bir uzman olarak :D )

şimdi bende bir kablo var 5 metrelik. modem için almıştım. onu çıkardım modeme taktım, bir ucunuda notebook'a bağladım
yani güya aklımca kablosuz bağlantıyı iptal edip, normal bağlantı sağlamaktı.

modem marka ve modeli : usb robotics USR9110

kabloları taktım. pc yi restart attım
yine " kablosuz bağlantı kuruldu " yazdı açılır açılmaz.
e hani kablolu bağlantım?:)

nasıl yapacağım kablolu bağlantıyı? kısaca basit olarak anlatırmısınız bana

birde mesela ofiste bağlantıyı manuel yapıyorum. yani bağlantı penceresi vs..geliyor..ama evdeki hemen bağlanıyor. sanırım kablolu olunca manuel olacaktır?

bi yardım :D

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bilgisayarim'i sag tikla ozelliklere gir.
Acilan pencerede "Donanim" a gir.
Actigin tab icindeki "aygit yoneticisi" ni tikla.
Acilan listede "ag bagdastiricilari"ni genislet ve altinda hangi marka wireless network aygiti kullaniyorsun onu buraya yaz hemen cozelim.

Kolay gelsin

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
dediklerini yaptım ama " ağ bağdaştırıcılarını genişlet " özelliği yok
sadece ağ bağdaştırıcıları yazıyor.
ve onun altında aynen şunlar var :

- 1394 ağ bağ...
- broadcom 440x 10/100 integrated controller
- intel R pro Wireless 220BG network connection

modem markası : usb robotics USR9110

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
broadcam ne olduğunu bilmiyorum. sanırım yurt dışında iken bağlandığım gprs ve bluetooth bağlantısından kalma olabilirmi bilmiyorum

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
adam " ağ bağlantıları " penceresini genişlet yazmış. bende " ağ bağlantılarını genişlet " özelliği yokki yazmışım
tam geyiklik bir konu bu :D Allahım utanıyorum bu donanım özürlü olma halimden :D

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
adam " ağ bağlantıları " penceresini genişlet yazmış. bende " ağ bağlantılarını genişlet " özelliği yokki yazmışım
tam geyiklik bir konu bu : D Allahım utanıyorum bu donanım özürlü olma halimden : D

Favorites yeter ya yeter bu işkence :D
Usta söyle evini geleyim yapayım ya :D

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
benim icin yeterli bilgiyi verdin saol,
- intel R pro Wireless 2200BG network connection bu kartin firmware i sorunlu intel bunun hakkinda bulten yayinlamis durumda. Eger notebook markasini soylersen gerekli yazilimin linkini sana bulup sadece download edecegin sekilde verebilirim. Yok bulamiyorsan intelin tek basina gerekli olan yeni yaziliminin linkini verecegim.

Notebook un kendi eklentileri ile birlikte sundugu duzeltme yazilimini kullanmani tavsiye ederim o nedenle notebook marka ve modelini versen cok daha saglikli olur.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
visit az dur ya zaten daralıyorum donanım konusu açılınca:(

Loi çok saol ya. valla ilaç gibi olur.
notebook : inspiron 6000 DELL

ya valla doğru söyledin bak. bi sorun var kesin ağda. mesela wireless bağlı iken " bağlantıyı kes " diyorum. şu an işlem yapılamıyor ıvır zıvır birşeyler yazıyor. birde anlasam..

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
1 gb ram ve sanırım 80 gb hard disk var
başkada birşey yok :D başka bilgi lazımsa bu başlık altından vereyim

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
1 gb ram ve sanırım 80 gb hard disk var
başkada birşey yok :D başka bilgi lazımsa bu başlık altından vereyim

Problemini gidermek icin gerekli olan dosyayi linkden download edebilirsin..
http://ftp.us.dell.com/network/R155386.EXE

Baska bir bilgi lazim degil sadece senden ufak birsey rica edecegim, karsi dusunceye sahip olan insanlari "ÖCÜ" olarak görmeyin yeter. Biz kardeşiz ve kardeş kalacağız..

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
eyvallah loicim :) ne öcüsü yaw kimsenin o düşüncede olduğunu sanmıyorum. konu siyaset olunca herkes geriliyor. asıl öcü visit ve tuce. hep onlar yapıyor :D

Loi şimdi bunu yüklüyorum ( 75 mb başladı ) bunu kurunca ne olacak?
sonra kablosuz iptalmi olacak? yani ben kablosuzu iptal edip kablolu bağlanmak istiyorum modem ile

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
eyvallah loicim :) ne öcüsü yaw kimsenin o düşüncede olduğunu sanmıyorum. konu siyaset olunca herkes geriliyor. asıl öcü visit ve tuce. hep onlar yapıyor :D

Loi şimdi bunu yüklüyorum ( 75 mb başladı ) bunu kurunca ne olacak?
sonra kablosuz iptalmi olacak? yani ben kablosuzu iptal edip kablolu bağlanmak istiyorum modem ile

Alakam yok valla :D

Miami paralarını da çıkarsan artık :S

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
su iç üzerine sen onun
belki notebook'u değişirim o parayla
bakalım loi çözecek olayı ama :D

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Wirelessdaki problemin tamamen cozulmus olacak, bunun disinda. Wireless i disable edebilmek icin sol alt kosede wireless simgesi uzerine sag tiklayip "Devredisi birak" i tiklayabilirsin.

Tekrar etkinlestirebilmek icin, masaustunde veya denetim masasindan "ag baglantilarim" a girip "kablosuz ag baglantim" uzerinde sag tiklayip "Etkinlestir" i tiklayabilirsin...

Yasamis oldugun problem bazi wireless modem ve Access pointlerde gorulmekte bazilari ilede uyumlu calismakta bu nedenle problemi teshis etmek guclesiyor..

Benzer karti kullanan herkes intelin sitesine girerek download kisminda intel pro wireless 2200 BG kartlarinin guncel driverlarini yuklemeli

Visitistanbul'a, Allah hepimizden razi olsun

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
rica ederim, cozulecegine eminim.. donanim konusunda da hirpalama kendini, kimse annesinin karninda ogrenmiyor sende bi sekilde ogrenirsin(ihtiyacin oldugu kadarini ogren yeter demek istedim :) )

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yaw loi hayallerim yıkıldı :D
yükledim programı. restart attım
kablosuz bağlantı hepten uçtu :(
bir türlü ağı görmedi. sağ alt köşeye bir zımbırtı eklendi. kırmızı yeşil renge dönüşüyordu sürekli. bağlanmadı internet 2 saat
sonra sildim programı kaldırdım. yeniden eskiye döndü

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Programi kurduktan sonra FN + F2(Dell Serilerinde boyle) tuslari ile sinyali acman gerekiyor. Ayrica kayitli profillerin tamamini silmen gerekiyor. Wireless Pro yazilimini kurdugunda windows kablosuz ag yoneticisi devre disi kalir ve kosede cikan yesil/kirmizi olan wireless yoneticisi devreye girer(yani programi kurduktan sonra wireless yoneticisinde sinyali gormemen cok dogal) dilersen onu devre disi birakmani saglariz zaten senin icin onemli olan guncel driver'in yuklenmis olmasi.. Tekrar kur beraber deneyelim.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
şimdi tekrar kurarsam kesin windowsu filan çökertirim ben :D korkuyorum valla işlem yapmaya. yarın servise götüreceğim. hem windowsun yeniden kurulması lazım. çok dolu , virüs filanda olabilir. çok yavaşladı çünkü son 2 aydır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.