İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Muhteşem Yüzyıl

jxc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Basbakan_a_yayin_yasagi_yetkisi.htm?ArticleID=56239 çıkan kanunda ne gibi bir kötülük varmış?
Mesela yahudi lobisinin parayı bastırıp basında söz sahibi olmasının önüne geçilmesimi, türlü sahtekarlıklara girilmesine önlemalınması, devletin birliğini bozacak, yalan dolanla insanların beynini yıkayan, Türk milletinin her türlü yapısını bozmaya yönelik yayınlara karşı alınan önlemler, reklamların 10 dakikada bir değilde 30 dakikada bir yayınlanacak olmasımı batmış birilerine acaba?

Kimi cahillere kalsa sırf siyasi görüşleri yüzünden anayasadan başbakanlığı kaldıracaklar, çünkü bu kadar hoş görüsüz bu kadar görgüsüzler.

Daha da Türkçesi konunun özüne dönelim bu kadar Türk düşmanı, yabancı sevdalısılar. Hiçbir zaman Türk ismi ile iyi birşeyi bir arada görmek istemezler.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
34zghtz.jpg

Not: Ben bi padişah olayım; tüm erkekleri hadım edecem :D
Ülke benim haremim olacak...
Nıhahahahahohhaa...

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
İyide, zaten dizinin konusu harem arkadaşlar.. Dizide padişahın fetihlerini, ülkenin ekonomisini, kalkınmasını anlatmıyor ki ? O dizinin amacı, haremdeki aşkı anlatmak.. Doğal olarak tabiki haremi anlatacak. Her padişahın haremi vardı, bunu işliyor dizide. Neden kavga ediyorsunuz :)

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
dizi gerçekten güzel,
1.bölümünü kaçırmıştım, seyretmemiştim,

şimdi özet ve yeni bölümü seyrediyorum,

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Dizinin mükemmel bir tarafı yok. Yalnızca tarih meraklısı bizim gibiler için, bir de aşk meşk konularını ilgiyle takip eden bayanlar başta olmak üzere Türk dizi seyircileri (Kimseyi küçümsemiyorum. Bu kişilerin içinde bizim ablamız, kız kardeşimiz, annemiz, teyzemiz, dayı kızımız da var) için ideal bir film.

Oyunculuklar konusunda da şunu söyleyebilirim. Pargalı İbrahim rolünde oynayan Okan Yalabık ve Nigar Kalfa rolünde oynayan Filiz Ahmet, gerçekten rollerini çok iyi oynuyorlar. Hele o Filiz Ahmet'in abartısız, sade ve doyurucu rolü, anlamlı bakışları yok mu... Müthiş.

Diyeceğim odur ki; filmin tarihsel ve mantıksal hataları hala var. Mesela Kanuni Pargalı'ya "Macaristan'a nerden girelim, Viyana'dan mı Budin'den mi?" diye soruyor ve Pargalı'nın verdiği başka bir cevabı sorgusuz sualsiz kabul ediyor, hiç tartışmıyor. Ve o kadar lakayt ki; sanırsın ki playstasion oynamak üzereler. Ya da yine Kanuni'nin veziriazam ile konuşurken "Diplomasi diyosun yaniii" diye günümüz Türkçesi ile konuşması gibi vs. Bunun gibi samimiyetsiz şeyler var.

Fakat sanırım biraz daha sabır gerekiyor. Ben izlemeye devam edeceğim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.