Bu konuyu bastan sona okudum. Tam turk isi olmus. Buyuk dusunulmus, hizli baslanmis, ama ortada altyapi sorunu var gibi... Neyse hayirlisi olsun. Google taklit edilerek bu piyasada basari elde etme sansiniz cok az. Sebepleri
1. Google daki teknoloji sizde yok. Herhangi bir tiklamanin maliyet ve getiri hesabini saglikli bir sekilde yapmaniz biraz zor. Siz bu iste musteri temsilcisisiniz. Click basina odeme nasil belirleniyor diye soruldugunda, bunu sistem belirliyor diye cevaplarsaniz, kimse bu ise girmez. Sistemi yapan insandir, bunun arkadasinda bir algorirma, mantalite yatar. Butun bu programlari yapan insandir. Sistemi yaratan, yapan, elbet click basina ne kadar verilecegini dusunmustur. Bunu bilgisayar yada sistem yapmaz. INSAN yapar. Bunu aciklamaniz lazimki, insanlar adaletli bir sekilde paralarini alabileceklerine inansin.
2. Uygulama guven vermiyor. Buyuk site, kucuk site ayrimi yapmissiniz. Bunlar ne demek? Hangi siteler buyuktur?
3. Fatura istemeniz zaten bu uygulamayi olu dogurmus.
4. Reklam verenler kisitli. Dolayisiyla webmasterlar sizin sistemden su asamada iyi para kazanamiyorlar. Sizi secmeleri icin bir sebep yaratmaniz gerekiyor.
a. Cok daha alakali reklamlari sitede gosterebilirsiniz. (Ama yeteri kadar reklamveren olmadigi ve teknoloji sahibi olmadiginiz icin yapabileceginizi zannetmiyorum)
b. Kisa vadeli olarak webmaster lara tiklamalarin cok uzerinde para verebilirsiniz. Yurdum yatirimcisi, sirket sahibi uzun vadeli dusunmez, sizin patron bu isten para kazanamayinca, sizin bolumu degistirir, yada kovar. AdPartneri kapatir.
Kisisel tavsiyem:
Bu is biraz yas. Mynet bu reklam isinde iyi para var diye bodoslama atlamis, ama hicbir stratejik plani yok gibi gozukuyor. Google kopyalanarak, pek bir gelir elde edebileceginizi zannetmiyorum, zira Adsense varken, akli selim hicbir webmaster sizin ucuz kliklerinize aldanmaz. Daha cok ugrasarak, en fazla stres katsayinizi yukseltirsiniz. Mynet icindeki baska bir bolume transfer olabiliyorsaniz, elinizden geleni yapin, bolum degistirin. Yok yapamiyorsaniz, zaten reklam isinden yeteri getiri elde edemeyen patron yeniden yapilaniyoruz, sinerji yaratacagiz, gak guk diyerekten sizin bolumu dagitir, calisanlarin buyuk kismini kovar. BU yuzden bolum degistiremiyorsaniz, baska bir yerde is arayin.