İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mynet Tarzında Bir Proje!

S

sss

Misafir
starter' Alıntı:
Kişi başı 5000 dolar ve kişi başı işine baş koymak yeter, kaymağınıda yedirtir. Bu işlerde önemli olan "Gerçekten İnanmak" ve "Gayret Göstermek" tir, ufak tefekte olsa belirli başarılara imza atmış olanlar bilir, tekrar söylüyorum yahoo iki üniversite öğrencisinin emeğiyle oluşmuş bir projedir, türkiyedeki örneği ise yonja.com dur...
Yonja türk sitesi deil arkadasim.
 

SaVaGe

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
92
Reaction score
0
x

Mrb,
Yonja.com'un bu hale gelmesi sizce garip değilmi arkadaşlar?
Domain whois bilgileri
Record created on: 2003-09-28 18:48:54.39
Database last updated on: 2005-06-15 12:15:19.047
Domain Expires on: 2009-09-28 18:48:54.45


Web.archive.org
http://web.archive.org/web/*/http://yonja.com

Ve reklam aldığı markalara bakalım.
Yonja's Partners and Advertisers
Yonja's customers include many International and Turkish 500 brands and consumer product companies. Our advertising sponsors include Microsoft, Coca‑Cola, Nike, Levis, Converse, Mavi Jeans, Gillette, Braun, Heineken, Lipton, Nestle, Doritos, Mercedes, Ford, Renault, Opel, Peugeot, Nissan, Bridgestone, Warner Brothers, Motorola, Sony, Ericsson, Siemens, Philips, E-Kolay, Turkcell, Telsim, Avea, Turk Telecom, TNN, Efes, Ritmix, Garanti Bankası, Koç Bank, Iş Bankası, Akbank,...


Sizce bir site kısa bir sürede bu kadar popüler olabilirmi?
Şimdiye kadar hangimiz bu şekilde reklam alabildik.
Şuan böyle bir site kursak bu kadar ileri gidemeyiz.
Bence ya bir poh poh lama söz konusu yada güçlü bağlantılar sayesinde bu halde.

İyi çalışmalar.
 

starter

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Nisan 2005
Mesajlar
149
Reaction score
0
Konum
İzmir
Yonja Türk sitesi arkadaşlar söylediğim gibi iki genç adamın bilme ne üniversitesinden Hürriyet gazetesindede yarım sayfa röportajları vardı kıskanmadım desem yalan olur : ) Bu arada arkalarında sağlam bir medya gücü var gibi geldi bana da
 
M

myportalnet.com

Misafir
ya bence bu kadar abartılacak bi olay yok.Önemli olan sistemin altyapısını iyi oturtmak.Ve sürekli olarak içerik eklemek.Ve birkaç ayda birde bölümlerde değişiklikler yapmak olay bundan ibaret ;)
 

UguG

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Temmuz 2005
Mesajlar
546
Reaction score
0
Konum
İstanbul
netbul bence mynet i geçti... gerek posta, gerek gruplar gerek içerik......

Ve bu şekilde bir site yapmak için iyi bir kaç koder ve dizaynır yeterli bence...çünkü sitede 50 ayrı bölüm olacak desek...(ki okadar olmaz) 50 ayrı script yazılacaktır. 50 scripti yazmak 1-2 ay anca alır.. toplam 3 ayda da yerine oturtulabilir bence site...

Tabii tanıtım yapmak ve reklam çok önemli!
 

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
1,845
Reaction score
0
Her iş ilgi ister, süreklilik ister, masraf ister, yola koyulmadan yolun uzunluğu belli olmaz. yolda neler gelecek başa belli olmaz. benim tavsiyem bir işe ufaktan başlanılmalı ilk basamaklar küçümsenmemeli iş kendi kendini büyültürse büyültmeli. biz insanoğulları bir gün de büyümüyoruz konuşmaya bile 2 yaşında başlıyoruz. adım adım derim.
Şuna hep dikkat etmişimdir. insanlar hemen ve çokça istiyorlar.
Büyüyenlere bakın büyük kalanlara bakın. çocuklukları olmuş, emeklemeleri olmuş. düşmüşler kalkmışlar.
SONUÇ: www.mynet.com 'un benzerini yapmaya ayıracağınız paraya biraz daha ilave edin. gidin mynet'e teklif verin satın almak için.
 

crawler

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Istanbul
yonja büyük destek aldı. Sabah gazetesi günaydın ekinde ilk sayfanın yarısını adamlara vermişlerdi , orta sayfalardada 1 tam sayfa. O gün zaten 50 bin kişi üye olmuştur :) medya desteği olmadan bu kadar büyüyemezdi.
 

Mavionline

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ekim 2004
Mesajlar
60
Reaction score
0
Konum
Kartal
1 Milyon$ abartı bir rakam bu işler bir anda olmaz sabırla iyi hizmet ve çalışmayla zamanla büyük bir portal veya internet firması oluşturulabilir.

300.000 $ reklama ayırmaktansa iyi bir affilate ile kazancını paylaşmak daha mantıklı bence. Yani en azından benim çalıştığım firma bu şekilde büyümüş .)
 
A

Arap

Misafir
herkes yazmış bizde yazalım biraz

internette site açacaksak ve reklam butcemiz kisitli ise mutlaka ama mutlaka akilda kalan isim olacak. Ornek itiraf.com simdi bu projeyi kafasinda olusturan adam oyle bir isim almiski kimse unutmaz bu ismi keza mynet de ayni. Ayrica bir araştırma yapılmış soru şöyle:
internetten hiç anlamıyorsunuz ve çorap almanız gerekir ne yazarsiniz demisler gelen cevaplarin %95 'i corap.com. yada demişler pantolon alacaksınız nereye girersiniz pantolon.com demişler %85'i. Yani bir firma yaratırken isim çok önemli akılda kalır türkçe karakter içermeyen reklamı kolay yapılır bir isim olmalı.
Diğer bir konu internette bir site açacaksanız rakibiniz olmayacak hiç yapılmamış bir proje olacak. Bakın mesela kafamda bir proje var. Hemen herkesle paylasayım kim yapabilirse artik. Biraz düşündüm türkiyede kaç webmaster var. Atıyorum 8 bin bu adamlar devamlı domain ariyorlar. Ve silinen domainlerin listesini sunacak bir site olabvilir benden fikir. yorum sizden.
Mesela bir insan kaynakları şirketi firmanın ismini markalaştırmak için tam 37 kişi markaz çalışması yapıyor işte size örnekler...
 

DijitalSanat

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2005
Mesajlar
267
Reaction score
0
Konum
Burdan
Büyük site yapmak kolay mı?

Önce reklamını çok iyi yapman gerekir.
Sonra yaratıcı olman gerekir. Mynet 'i mynet yapan öncelikle ismi benim ilk bildiğim site mynet idi, yani buda gösteriyo ki ben 99 yılında internetle tanıştım :D

İstediğiniz kadar kişi bulun bizim Türk Halkının artık nerelere gittiği belli, ve bence artık kasmayın yok portaldı yok falandi filandı. Çöpçatan sitesi aç biraz reklam yap biraz da tasarımın can alıcı e biraz da domain kaliteli olsun olsun 2.000 online kişi garantisi veririm. Bu gün chatmeydanı var buyrun http://www.alexa.com/data/details/?url=www.chatmeydani.com 56,644. sırada. bu dandik olduğundan ve de duyuru yapmadığından bile bu sırada ki Turkcell 'in servisi bi başarısızlıktır bu.

Daha iyisi elbette yapılır.

1. Çöpçatan siteleri.
2. legalpara ile ilgili siteler.
3. Forum siteleri.

Bu siteler yükselişte ama forum siteleri ile legalpara siteleri yer değiştirebilir. Bizim milletimiz bunları alır kral yapar.

Bu gün kendi serverından upload ve download yapabilen bi forum sitesi olsa Türkiye 'de çok iyi yerlere gelir bana göre. bi Forumtr bu gün Alexa 'da Türkiye 'nin en çok hit alan 83. sitesi ki bu forumu alt etmek sandığınızdan çok daha basit. Sadece iyi bir geçmişi var adamların ve hız konusunda hiç yeterli değiller. Ve de bütün dosyalar ordan burdan toplanıp yok rapidshare 'dir yok megauploads tır oralarda.
Ama tabi çoğu dosyalar illegal olduğu için ne Turkcell sana reklam verir ne de Adsense reklamı yayınlayabilirsin.

Benim diceğim budur inşaallah biz daha birçok mynet'ler çıkarırız ama tutmaz be abi artık :D
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst