İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

nasıl değerlendireyim?

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Köşede duran bir sitem vardı ufak bir SEO yapayım dedim 1 haftada 1500 tekili geçti günlük hiti. Ve yaptığımın da yüzde biri bile eklenmemiştir googlea. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum boş siteye geliyor millet nerdeyse. Devamı da eklenince kaç olur sitenin hiti allah bilir. Sizlerin böyle sedo, updated filan sürekli para kazandığınızı görünce nasıl değerlendirebileceğim konusunda bir danışayım dedim. Yardımcı olabilir misiniz bana da? 4 senedir sitelerimin günlük tekil hiti 5000-10000 arasında gezmesine rağmen tek kuruş kazanamadım internetten.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu nasıl oluyor anlamadım.. eğer seo da sen bu kadar iyisen neden para kazanımıyorsun yani çelişki bu.. mesela bu forumda çoğu kişi para kazanabilio ama seo duygusu yok adamlarda ama sende tam tersine işlemiş durumlar valla tebrikler..

oyuncu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sitenin içeriği ile ilgili reklamlar alarak kazanabilirsin.
domaini sedo şu anda park edip kazanabilirsin.
ya sitenin ne olduğunu yazacaksın fikir almak için yada burdan bu işleri bilen birisi ile konuşup yardım isteyeceksin olmadıysa.

Serbülent Daşkın

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ya şu ana kadar hiç para kazanmak için yapmadım ki ben. Hep millete hizmet olsun dedim. Bir nevi internet ameleliği yani. Birkaç kere reklam teklifi geldi mesela 2 sene önce bir dialer sitesinden aylık 350 milyona gelmişti onu da ben kabul etmedim vebalinin altından kalkamam diye. Ama yıllar sonra geriye dönüp baktığında eline geçenin koca bir sıfır olduğunu ve bayağı yüklü bir paranın gittiğini görünce kafana dank ediyor herşey.

Bu Sedo'dan birşey anlamıyorum ki hiç hayatımda görmediğim için böyle şeyleri :) Mesela başka domaini sedoya park etsem ve popup açsam bu siteden sedo hile mi sayıyor bunu?

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sonuçta ufak bir SEO ile siteyi uçurabiliyorsan ve şu anki domainine kıyamama gibi bir durumun varsa yeni bir domain al ve ufak SEO işini buradada uygulayarak bu siteyi sedoya yönlendir... en problemsiz çözüm bu olur yani :)

B

Bedavalar-Net

Misafir
slm

radres' Alıntı:
Bu Sedo'dan birşey anlamıyorum ki hiç hayatımda görmediğim için böyle şeyleri :) Mesela başka domaini sedoya park etsem ve popup açsam bu siteden sedo hile mi sayıyor bunu?

Bu konu iyinet.com forumlarinda yüzlerce kez yazildi ve tartisildi.Lütfen forumda arama yaparak gerekli bilgileri edinin.

saygilar.

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yüzlerce kez mi? Yazınız üzere sedo popup diye arattım büyük bir hevesle 5 başlık çıktı ve sadece birinde sedoda popup yasak linkexhange serbest diye birşey buldum o da tesadüfen tıkladım. Lütfen abartının sınırlarını kaçırmayalım...

B

Bedavalar-Net

Misafir
Yüzlerce kez konu acildi demedim,yüzlerce yazildi dedim.Arama kelimesi olarak sadece sedo yu verseniz 8 sayfa konu cikiyor.Bu sayfalarda sedo hakkinda a´dan z´ye kadar hersey var.

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuyu uzatmak istemiyorum ama sizin de alıntı yaptığınız üzere sedoda popup açmanın hile olup olmadığını sordum. Genel olarak sedoyu sormadım. Sadece sedo diye aratıldığında para aldım/almadım, hile yaptın-yapmadım muhabbetlerine girilmiş çoğunlukla.

Yaptığınız gereksiz ve forum kuralları ile bağdaşmayan müdahale ile beni bu işten soğuttuğunuz ve konuyu da dağıttınız için ayrıca teşekkür ederim.

T

TurkishDomains

Misafir
iyinet forumlarında sedo da dahil birçok konuda yeterince yazı yazıldı, en azından ben bir yıldır takip ediyorum. Şimdi siz yeterince araştırmadan bir konu açıyorsunuz. Düşünün ben bu forumu bir yıldan beridir takip ediyorum ve mesela sedo konusunda gerekli bilgiyi almışım. Forumda ne var ne yok diye bakarken, sedo ile ilgili bir başlık açıldığını görüyorum. Yeni birşey mi var diye hemen başlığa tıklıyorum ve görüyorum ki zaten geçmişte tartışılmış, bilenlerin zaten bildiklerini yazmış olduğu bir konunun tekrar açıldığını görüyorum. Yani geçmişte açılmış, tartışılmış bir konuda tekrar başlık açarak benim vaktimi çalmış oluyorsunuz. Bu forumu uzun zamandır takip eden benim durumumda olan birçok kişinin de tabii. Bir de zamanla aynı konuların farklı başlıklarla açılması forumu kirletiyor kanımca.

Ayrıca diyelim ki gerekli araştırmayı yaptın ve bulamadın. Bu konu geçmişte kesinlikle açılmıştır ama kesin bir sonuca ulaştırılmamış olabilir, burada kimsenin microsoftta çalışmışlığı yok sanırım, herkes bildiği kadarını zaten paylaşmış, dün birşey bilmeyen kişinin konu tekrar açıldığında konuya birden açıklık getirmesini de bekleyemezsin. Ayrıca o konuyla ilgili geçmişte yorum yazan kişi bir gelişme duyduğunda, yeni birşey öğrendiğinde zaten eskiden açılmış olan konuya bu yeni bilgiyi de ekleyecektir.

Neyse forumlardan soğuyacak birşey yok. Ama forumlar özellikle webmasterlar için hazine denebilecek alanlardır. Arama fonksiyonunu daha sık kullanın sadece.

Saygılar...

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
TurkishDomains katılıyorum, ayrıca sanırım burda kategorilerin devreye girmesi gerekiyor, çok popüler olan sponsorlar (-ki Adsense kategorisi açıldı), Sedo diyede bir kategori açmak veya tek bir başlık altında sedoyu toplamak gerekiyor.. Yoksa kimse aramanın gücüne inanmıyor, arama yapmıyor v.s v.s..

oyuncu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
herkes arama yapmıyor ve yapmazda bu olacaktır.
%100 ben hayatta yapmam, buraya yazanlardan bir çoğuda aramayı kendileri için kullanmıyor. başkasına bir şey söylemek için kullanıyor.

sedoya popup yapmak yasak.

fikir: yazarsın editörsen popup yasak. kitlerin konuyu biter.

Serbülent Daşkın

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Turkishdomains hem vaktimi çalıyorsun diyorsun hem de gereksiz uzun bir yazı yazarak milletin vaktini misliyle çalıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur anlayamadım gitti.

Ben sadece sedo ile ilgili sormadım genel olarak bir soru sordum. Amacım fikir almaktı ayhan'ın verdiği gibi. Ama öyle bir noktaya getirdiniz ki başta forumun yöneticisi olmak üzere konuyu açtığıma bin pişman oldum.

Yazmanız gereken sadece "popup yasak" oyuncu gibi. Sadece 11 karakter. Aramalarda hiçbirşey doğru düzgün bulunamıyor. Daha soracağım çok şey varken konu nerelere geldi inanamıyorum. Destek olmaktan çok köstek olduğunuzun bilmem farkında mısınız...

Ö

Ö T Ü K E N !

Misafir
xmlsr' Alıntı:
TurkishDomains katılıyorum, ayrıca sanırım burda kategorilerin devreye girmesi gerekiyor, çok popüler olan sponsorlar (-ki Adsense kategorisi açıldı), Sedo diyede bir kategori açmak veya tek bir başlık altında sedoyu toplamak gerekiyor.. Yoksa kimse aramanın gücüne inanmıyor, arama yapmıyor v.s v.s..
güzelde google kategorisi açmanın nedeni bence daha fazla ingilizce reklam ve adsense reklamlarını çıkartmaktı.. sedo kategorisi açılınca böyle bişey olmayacağından iyinetadminin açacağını zannetmem

T

TurkishDomains

Misafir
radres' Alıntı:
Turkishdomains hem vaktimi çalıyorsun diyorsun hem de gereksiz uzun bir yazı yazarak milletin vaktini misliyle çalıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur anlayamadım gitti.

Evet uzunca ve detaylıca yazdım ki birincisi bir defalığına vaktim gitsin ama bir dahakine neredeyse her konuda bilgi bulunan forum iyice okunmadan araştırılmadan aynı konularda başlık açılmasın diye, ikincisi uzun ve detaylı yazdım ki kırılmaca olmasın, kimse polemiğe girmesin ama buraya ben ne yazsam boş. Herkes her zaman bildiğini okuyacak.
Kafanıza göre takılın çocuklar. Ama tembel olmayın, araştırıcı olun, üşenmeyin araştırmaktan.

Saygılar

B

Beles_Org

Misafir
Yaw kimse forumda arama yapmıyor.Bugün bir uydu konusunda foruma takılın, hergün onlarca "hangi receiveri önerirsiniz?" mesajı göreceksiniz.

Sonuçta sedo abi de pop ve top yasak kardeşim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.