iyinet forumlarında sedo da dahil birçok konuda yeterince yazı yazıldı, en azından ben bir yıldır takip ediyorum. Şimdi siz yeterince araştırmadan bir konu açıyorsunuz. Düşünün ben bu forumu bir yıldan beridir takip ediyorum ve mesela sedo konusunda gerekli bilgiyi almışım. Forumda ne var ne yok diye bakarken, sedo ile ilgili bir başlık açıldığını görüyorum. Yeni birşey mi var diye hemen başlığa tıklıyorum ve görüyorum ki zaten geçmişte tartışılmış, bilenlerin zaten bildiklerini yazmış olduğu bir konunun tekrar açıldığını görüyorum. Yani geçmişte açılmış, tartışılmış bir konuda tekrar başlık açarak benim vaktimi çalmış oluyorsunuz. Bu forumu uzun zamandır takip eden benim durumumda olan birçok kişinin de tabii. Bir de zamanla aynı konuların farklı başlıklarla açılması forumu kirletiyor kanımca.
Ayrıca diyelim ki gerekli araştırmayı yaptın ve bulamadın. Bu konu geçmişte kesinlikle açılmıştır ama kesin bir sonuca ulaştırılmamış olabilir, burada kimsenin microsoftta çalışmışlığı yok sanırım, herkes bildiği kadarını zaten paylaşmış, dün birşey bilmeyen kişinin konu tekrar açıldığında konuya birden açıklık getirmesini de bekleyemezsin. Ayrıca o konuyla ilgili geçmişte yorum yazan kişi bir gelişme duyduğunda, yeni birşey öğrendiğinde zaten eskiden açılmış olan konuya bu yeni bilgiyi de ekleyecektir.
Neyse forumlardan soğuyacak birşey yok. Ama forumlar özellikle webmasterlar için hazine denebilecek alanlardır. Arama fonksiyonunu daha sık kullanın sadece.
Saygılar...