İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nerde terslik orda ben :)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Şu son haftada her ne kadar güzel haberler alıp güzel şeyler yaşasamda, bunlara gölge düşürecek şeylerde mutlaka çıkmıştır.Son olarak bugün yaşadığım problemi yazmak istiyorum. Müşterilerimden bir tanesine ait open source moodle yazılımı var, bu sadecehostingte iken sorunsuz çalışıyordu, şimdi kendi sunucuma transfer ettim. Dil problemi olayını aştıktan sonra herşey normale döndü derken öğretmenlerden bir tanesinden şöyle bir haber geldi.

Kod:
Sitede devamsızlık tarihlerini girdim, bütün öğrencilerin bilgilerini doğru girmeme rağmen sonradan baktığımda tarihlerin hepsi bir gün önceye kaymıştı.

Bu haberi aldıktan sonra aynı domainde kurulu başka bir scripte baktım, moodle ilemi alakalı yoksa genel bir sorunmu var diye. Maalesef öteki sitedede aynı problemi yaşattı.

Bir örnek verecek olursam profilde doğum tarihimi 14 ekim olarak ayarlayıp kayıt ettiğim zaman otomotik olarak 13 ekim yani bir önceki günü kayıt ediyor.

Daha önceden bu şekilde bir hata ile karşılaşan oldumu ?

Nasıl çözebilirim ?

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
büyük ihtimal kullandığınız scripte zaman aralığı ayarı var, siz bir zamanı seçtiğinde script o zamanı ayarlanan zaman aralığına göre değiştiriyor olabilir. tabi bu söylediklerim varsayım :)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
büyük ihtimal kullandığınız scripte zaman aralığı ayarı var, siz bir zamanı seçtiğinde script o zamanı ayarlanan zaman aralığına göre değiştiriyor olabilir. tabi bu söylediklerim varsayım :)

Böyle birşey olabileceğini düşünerekten başka scripte de denedim ama maalesef aynı.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Server'ın saati geri kalmış olabilir.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Server'ın saati geri kalmış olabilir.

maalesef sunucu saatini vs de kontrol ettim ama herhangi bir problem yok.

Olay şuki yeni bir konu açarken atılan tarih ve saatte herhangi bir hata yok, hata herhangi bir form üzerinde bir tarih değeri seçildiğinde tarihin geriye gitmesi. Doğum tarihini formda girerken 15 seçiyorum kaydet diyorum 14 oluyor, sadece bir scripte olsa script hatası vs diycem fakat iki farklı accountta iki farklı scriptte denedim ikisindede sonuç aynı.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Haddim olmayaraktan,

Formdaki değerlerin doğruluğu? 15 seçilmiş ise, bildiğim kadarıyla <option> name değeri 14 seçilmişse 15 olarak gözükür ama 14 olarak kaydedilir vt'na. ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.