Harikasın hoşsun, kendi vlanindan verdiğini söylüyorsun 100 mbit hattın mı var senin? Bu ilk sorum şahsına. Hani kabinet demişsin, ondan soruyorum.
"5 mbit sınırsız, ve 10 mbit sınırsız kullanım.
100 Mbit bir havuzdan verilmektedir hizmet,"
Soru 2) FDCServers'ı elli kere eleştirdin. Hadi onları geçmişe gömdükte, yaptığının FDCServers mantığından farkı nedir? Sınırsız kullanım diyorsunuz 100 mbit hattın verimerkezine maliyetine hiç bakmıyorsunuz sanırım? 10 mbiti 150 YTL ye veriyoruz diyorsun (ki overselling yapman doğal birşey havuz mantığında) 100 mbit 1500 YTL ye gelir. Her bir müşterinin 10/1 hat kullanması lazım ki verdiğin bu ücretlere sadece maliyeti kurtarıp, geri kalan 10/9 unu da yeni kişilere satasın. Bunun akabinde, FDC'nin 1000lerce müşterisi var, sürümden bunu rahatlıkla kazanır ve
TÜM bayilerine de (zamanında FDC ile çalışırken yaptığım gibi) ölçümsüz trafik hakkını garanti ediyor. Bayilerin bir aksilikle karşılaştığında arkasında kapı gibi kullanım sözleşmesi oluyor. (FDC ile artık çalışmıyorum, bu da bilinsin.)
Şimdi Nixcon tabanlı kampanyana da gelince, bu kampanyayı yapan sensin ve arkanda verimerkezi yok. 10 kişi aylık 3000 GB trafik kullansa, 1500 YTL'ye gelecek 100 mbit. Bu da resmen mağduriyet kokuyor.
Aylarca insanların kampanyalarına mesaj yağdırdın ve ben bunu ilk kez yapıyorum bir insana. Lütfen başkalarını eleştirirken, aynısını kendin yapma
Ha şimdi diyeceksin ki bu benim satış politikam, biz de yine saygı duyacağız sana. Ama sana bir tavsiye, iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır. Böylece hepimiz sana (zahir yani destekleyen) modunda olalım. (Bu arada umarım firma olmuşsundur, onun da tebriğini iletmek isterim boş anımda.)
Not : Bu hesaplamaları çok iyi bir Nixcon müşterisi olduğunu var sayarak, maliyet fiyatlarından yaptım.