İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Noktalama işaretleri ve daha düzgün Türkçe!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
@Loi:ben Loi arkadaşa katılıyorum ama sinirlerine hakim olmasını istiyorum :)

@bitanem: bence msn'de sohbet etmek ayrı şey, forumda yazmak başka. ben sizin yazılarınızı okurken zorlanmıyorum desem yalan olur. bana bakarsan bende cümle kurmayı bilmem, hep devriktir :p elimden geldiğince düzgün yazmaya çalışırım

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Hala ayni davranisa devam ediyor ya! Kisinin kullandigi dil benim dilimse, nasil kullandigina dikkat edecek! Edemiyorsa gitsin ingilizce öğrensin onu konuşsun! Bari katlediyorsa o dili katletsin en azından vatana hizmet etmiş olur.

Bitanem,
Ben sana daha once uyarida bulundum, aksini iddia edemezsin. Son olarak dayanamadım kizgin oldugum icin ve baskalarininda gözlerini senin üzerine çekmemek için özel mesaj gönderdim ama dediğin lafa bak;
Geçende bunu dedin sen msn sohbet yada yazışırken herkes virgül nokra parantezmi ediyor
Etmiyorsa edecek işte elinden geleni herkes yapmaya çalışacak,

size o günde dedim bilmiyorum anlatabiliyormuyum bilmiyorum nerde virgül nokda bilmiyorum
Öğrenmek için internet dediğimiz aracı kullanabilirsiniz. Link dahi verdik aramakta o kadar zor değil, hayatınızı google ve chat üzerine kurmuşken bırakında azcık bunları, öz dilinizi nasıl kullanacağınızı öğrenin..

taktın sende yani benden önce digerlerinede söyle
Sanada söylüyorum onlarada...

bana takmış gibi illa okuman anlaman için virgül noktamı vurgulamam gerekli
Okunabilir şekilde yaz bunada razıyız zamanla öğrenirsin gerisini.

Öğrenmemek, katletmek suç!

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
sayın çağdaş,

kural mı gerekli türkçenizi doğru şekilde konuşun diye ?

soruyorum Allah için kural mı gerekli ?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
dilini kullanmamanın doğruluğunu savunmuyorum ben hostbank. bahsi geçen şahıs uzun süredir arkadaşımdır ve foruma katılmasını ben sağladım. Burda kimse onu imla kurallarına uymuyor diye yargılayamaz. forumda böyle bir kural yok. varsa buyrun gösterin bizde ona göre davranalım görüslerimizi belirtelim ve doğrularımızı yanlışlarımızı beraber bulalım.
Forumda böyle bir kural yoksa ben koyuyorum bu kuralı, varmı itirazı olan?

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tabiki ayrıdır güzel yazmanızda sizler için onurdur keşke bende bilebilsem bilmiyorum ben bunu diyorum inat veya kötü amaçla demiyorum asla kelimem eksik degil yalnızca nokta virgül için bu olmamalıydı diyorum

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Loi pardon vasfın nedir nasıl sen kural ekliyebilirsin? + artı hosbank24 sende virgül nokta eklemiyorsun o zaman sende hatalısın.
Kavga etmeye yer arıyorsunuz hata eden erkeklerle degilde bir bayan açıgı arıyorsunuz buravo size ne diyebilirimki elimi kaldırdım alkışlıyorum

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Tabiki ayrıdır güzel yazmanızda sizler için onurdur keşke bende bilebilsem bilmiyorum ben bunu diyorum inat veya kötü amaçla demiyorum asla kelimem eksik degil yalnızca nokta virgül için bu olmamalıydı diyorum
Benim kızdığım, inatla bilmiyorum diyip öğrenmek içinde çaba göstermemen ayrıca bunu önemli bulmaman. Anlatamıyormuyum, seni anlamakta zorluk çekiyoruz..

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Forumda böyle bir kural yoksa ben koyuyorum bu kuralı, varmı itirazı olan?

var evet benim itirazım var. ben sana göre ayarlayamam kendimi sen kimsinki? nesin hı söylesene bana nesin kimsin?

ve istediğim gibi konuşurum tamam mı kurallar çerçevesinde. çıksın birtane forum yöneticisi türkçe kullanmamak yasak desin lanet olsun tek tek harf harf türkçeye uymayan çağatay'a.

Bırakın kardeşim milletin üstünden prim yapmayı herkes kendinden sorumludur ve bukadar zorunuza gidecek birşey yok ortada. kişi böyle yazabiliyor senin rahatsızlıgından dolayı gidip kurs göremez sen bunları söyleme hakkını nerden alıyorsun onuda anlamadım daha.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44

Loi pardon vasfın nedir nasıl sen kural ekliyebilirsin? + artı hosbank24 sende virgül nokta eklemiyorsun o zaman sende hatalısın.
Kavga etmeye yer arıyorsunuz hata eden erkeklerle degilde bir bayan açıgı arıyorsunuz buravo size ne diyebilirimki elimi kaldırdım alkışlıyorum

Benim hiçbir bayanla alıp veremediğim bişey yok, hele bir bayanın açığını aramak bana göre degil.. Forumda başka bayanlarda var tartışılacak yerlerde tartışıyoruz, tartışılmayacak yerlerde tartışmıyoruz. Ayrıca ben açık felan aramıyorum sadece bişeyler daha düzgün olsun çabasındayım.. Sanada güzel güzel açıkladım bişeyleri, yanlışda ısrar etmen ve umursamazlığın bana bu konuyu açtırdı. Umursayacaksın maalesef..

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63

benim hatalarım en fazla hızlı yazmaktan harf hatasıdır.O da nadir olur bir tanem.
onun dışında noktalama işaretlerine dikkat ederim.

burada yanlışınız şudur ; hatanız size gösterilirse kabul edip özür dilersiniz ve bir daha aynı hatayı yapmamaya özen gösterirsiniz.

Doğru olan budur.Çünkü erdemli olan budur.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sayın çağdaş,

kural mı gerekli türkçenizi doğru şekilde konuşun diye ?

soruyorum Allah için kural mı gerekli ?

Hostbank ismim çağatay unutmuşsun sanırım.
hayır illaki birşeyler için kural gerekli değil ama kişiler istedikleri tarz yazı yazabilirler ister uyar türkçe karakterlerle yazar isterse uymaz. Kişinin yazılarını okumakta güçlük çekiyorsanız onla ilgili konulara yazmazsınız yada sadece onun yazdığı yazıları okumak için kendinizi kasmassınız.

yeter yahu gitmeyin kızın üstüne bu ne terbiyesizliktir anlamıyorum.

hiçbir yönetici okumuyor mu bu başlıgı ki tepki veremiyor yada vermiyor?

üstüne gidilerek rencide edilen, kırılan bir "insan" mevcut burada hala kendini anlatabilmiş değil.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Kusura bakmayın isminizi hatırlayamadım.Lakin neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz.Türkçenin yanlış kullanımını savunuyorsunuz.

Benim için vatani görevini yapmak ve türkçeyi düzgün kullanmak arasında ahlaki açıdan hiçbir fark yok.Bu dil bizim dilimiz.Bu vatan bizim vatanımız.

Bir vatanı,milleti birlikte tutan unsurlardan birisi de dildir.Sen diline sahip çıkmaz isen o çıkmaz bu çıkmaz ise ne olursunuz ? Yozlaşırsınız.Bölünür gidersiniz.

Bence 2 kez düşünün.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yönetime bakmacı için mesaj attım fakat henüz bakan bir mod yok
Ögreneceksin diyorsunuz neyi ögrecem okulamı gitcem kursmu alcam vurgular nerde kullanılır diye Peki o kadar türkçesi bozuk olanlar var neden onları konu olarak seçmedinde beni sectin sen Loi ? ve burda eski yeni üye arası savunma olayı var geldim geleli bunu ediyorsunuz Üyeligim yeni olabilir emin olunki sizleri tanıyor veya sizlerde beni tanıyor olabilirsiniz bırakın bu Eski üyeler arası savunma olayını virgül olayını ben birini kırmış isem saygısız olmuşsam orda konu aç tartış benimle

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ya delirmek üzereyim halan türkçe diyorsunuz mod lardan Angelo en iyi türkçe yazan kendisi baksın buraya Benim yazmamda ifade etmemde zorluk var şivem bozukmu acaba tanıyan arkadaşlar yazsın uff bunaldım

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Hostbank ismim çağatay unutmuşsun sanırım.
hayır illaki birşeyler için kural gerekli değil ama kişiler istedikleri tarz yazı yazabilirler ister uyar türkçe karakterlerle yazar isterse uymaz. Kişinin yazılarını okumakta güçlük çekiyorsanız onla ilgili konulara yazmazsınız yada sadece onun yazdığı yazıları okumak için kendinizi kasmassınız.

yeter yahu gitmeyin kızın üstüne bu ne terbiyesizliktir anlamıyorum.

hiçbir yönetici okumuyor mu bu başlıgı ki tepki veremiyor yada vermiyor?

üstüne gidilerek rencide edilen, kırılan bir "insan" mevcut burada hala kendini anlatabilmiş değil.

Biz kimseyi rencide felan etmek istemiyoruz, konuyu buraya taşımamdaki yegane sebep bazı konularda asla taviz vermemiz gerektiğini vurgulamaktan ibrarettir.

Arkadaşına çok yardım etmek istiyorsan bizim beceremediğimizi sen becer, arkadaşını al yanına deki, bak bitanem yaptığın hata şunlar ve biz bu hataları şu şekilde düzeltebiliriz. Ayrıca birisi hata yaptığının farkına varmış ve seni uyarıyorsa bu senin kötülüğünü istediği için değil bilakis iyiliğini istediği içindir.

Ayrıca bana bu hakkı kim veriyor sorusunada cevap vereyim, ben TÜRK'ÜM ve ne dinimden nede vatanımın bütünlüğünden ASLA taviz vermem.. Dil bu vatanın vatan olmasını sağlayan temel taşlardan biridir. Diline sahip çıkamayan bir millet yıkılmaya mahkumdur!

Sen ne düşünüyorsun neye hizmet ediyorsun bilemem tabi ama bu forumdan yararlanmak istiyorsan bu forumun diline paşa paşa saygı göstereceksin.

Uslubum çok katı farkındayım ama böyle olması gerekiyor! Konunun ciddiyetini anlamanız gerekiyor..

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Loi'ye bu konuda sonuna kadar katılıyorum.O ne mi yapıyor? Milli değerlerine sahip çıkıyor, çıkmayanları uyarıyor !

"Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. "

Mustafa Kemal Atatürk

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bir seneden fazla bir zaman önce bu yöndeki tepkilerimizi, iyinet admin haklı bularak aşağıdaki kuralları dahil etmiştir.

http://forum.iyinet.com/guncel-konular-haberler/announcements.html

Düzgün Türkçe kullanin: Bu forumlari her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konusan insanlarin takip ettigini unutmayiniz. Bozuk Türkçe ile yazilmis mesajlarin forumda kirlilik yarattigi gibi, hiç bir üye tarafindan da bozuk Türkçe ile yazilmis mesajlari desifre edilmek zorunda degildir. IYINET forumlarinda mesaj yazabilmenin ilk kurali düzgün Türkçe kullanmaktir.

Okunakli mesaj yazin:Mesaj yazarken, okunmasi ve anlasilmasinin kolay olmasi açisindan, büyük-küçük harf ve yazim kurallarina dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanin net kullanicilari arasinda bagirmak anlamina geldigini, noktamala isareti olmayan metinlerin ise okumayi iskence haline getirdigini unutmayin.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
bitanem, Loi arkadaşımın başlattığı sözler sizin nezdinizde aslında tüm forum.iyinet'e söylenmek istenilmiştir.

Grafix arkadaşımın da belirttiği gibi kendine, devletine, Türkiye'sine sahip çıkmak isteyen herkes bunun gerekenini uygulamakla yükümlüdür.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kusura bakmayın isminizi hatırlayamadım.Lakin neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz.Türkçenin yanlış kullanımını savunuyorsunuz.

Benim için vatani görevini yapmak ve türkçeyi düzgün kullanmak arasında ahlaki açıdan hiçbir fark yok.Bu dil bizim dilimiz.Bu vatan bizim vatanımız.

Bir vatanı,milleti birlikte tutan unsurlardan birisi de dildir.Sen diline sahip çıkmaz isen o çıkmaz bu çıkmaz ise ne olursunuz ? Yozlaşırsınız.Bölünür gidersiniz.

Bence 2 kez düşünün.

Hostbank ben türkçenin kullanımının doğru yada yanlış olduğunu savunmuyorum burada ve evet kabul ediyorum bende bitanemin farklı yazdığını herzaman ama kişi rencide ediliyor burada, kişiye baskı yapılıyor burada, kişinin özel mesajla yazdıkları burada yazılıyor ayıp birşey ya.

Foruma gelmesine ben vesile oldumsa burda küçük düşürülmesinede karşı çıkma hakkım var benim.

Benim için vatani görevini yapmak ve türkçeyi düzgün kullanmak arasında ahlaki açıdan hiçbir fark yok.

internet ortamından kişileri nekadar tanıyabilirsiniz ki kişiliklerini yada manevi yapılarını? tanıyamazsınız bilemezsiniz 2 gün gidip internetten tanıştıgın birisini memleketinde yanında evinde kalarak ne yaşadığını geçmişte yada gelecekte bilemezsiniz.

Ben vatan hainimiyim şimdi bak kafama takıldı. Beni askere almadılar gitmedim askere ve her sene 1 Ekimde muayne oluyorum askeri hastanede. kilon yüksek gidemezsin zayıflaman lazım dediler ve ben askere gitmek icin o 18 kisilik astegmenlere doktorlara o heyete beni askere götürün dedigimde yüzbaşının gözleri doldu dışarı çıkardı beni heyet odasından. bu ahlaki birşey degil bunları karıştırmayalım.

Lütfen arkadaşlar daha fazla kırıcı olmayalım ve bu sorundan dolayı üstüne gitmemenizi rica ediyorum sizden.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Yönetime bakmacı için mesaj attım fakat henüz bakan bir mod yok
Ögreneceksin diyorsunuz neyi ögrecem okulamı gitcem kursmu alcam vurgular nerde kullanılır diye Peki o kadar türkçesi bozuk olanlar var neden onları konu olarak seçmedinde beni sectin sen Loi ? ve burda eski yeni üye arası savunma olayı var geldim geleli bunu ediyorsunuz Üyeligim yeni olabilir emin olunki sizleri tanıyor veya sizlerde beni tanıyor olabilirsiniz bırakın bu Eski üyeler arası savunma olayını virgül olayını ben birini kırmış isem saygısız olmuşsam orda konu aç tartış benimle

Beni yonetime şikayet ederek durduramazsın, yönetim bana niye Türkçeyi savunuyorsun mu diyecek. Beni anlamaya çalışırsan tartışmak zorunda da kalmayacağız. Interneti kullanarak eksik olduğun konuları giderebilirsin. Benim bu forumda kadınlara karşı bir tavrımda yok aksine ben bu forumda bayan webmasterlari gördüğümde "HELAL olsun be!" dedim.

Seni uyardığımda inatla öğrenmemek için çırpınmasaydın, "ya bana bi yardım edermisin ben yaptığımın farkında değilim ama sen farkına varmışsın ve senin için önemli bir husus demekki, lütfen bu konuda bana yardım et bende eksikliğimi gidereyim" deseydin inanki ederdim. Ben yardımcı olmaya çalışırken mutlu olan biriyim, bana uslubum yuzunden tavır alıyorsunuz ama siz uslubunuza dikkat etmiyorsunuz işte o noktada ben kızıp tepkimi gösteriyorum. Herzaman göstereceğimde..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.