İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Noktalama işaretleri ve daha düzgün Türkçe!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Türkçeyi destekleriyorum yani chat diliyle sitede bişey yazılmasını tasvip etmiyorum ama arkadaşımız bilmiyorum diyor. Bir kişiyi bilmiyor diye suçlamak hakaret eder gibi konu açmak ne kadar doğru? bitanem bilmiyorum diyor sizde zorla öğreniceksiniz o kadar biliyorsanız verin kurs masraflarını Türkçe derslerine yollayın.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Ben burada birilerinin üzerine gidildiğini düşünmüyorum.Evet özel mesajı yayınlamak biraz kişisel hakka tecavüz olabilir lakin artık bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Türkçenizi koruyun.Ben yapamıyorum,edemiyorum,ben konuşamıyorum,kursa mı gidip öğreneyim şeklinde konuşmak gerçekten olacak iş değil.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Seni uyardığımda inatla öğrenmemek için çırpınmasaydın, "ya bana bi yardım edermisin ben yaptığımın farkında değilim ama sen farkına varmışsın ve senin için önemli bir husus demekki, lütfen bu konuda bana yardım et bende eksikliğimi gidereyim" deseydin inanki ederdim. Ben yardımcı olmaya çalışırken mutlu olan biriyim, bana uslubum yuzunden tavır alıyorsunuz ama siz uslubunuza dikkat etmiyorsunuz işte o noktada ben kızıp tepkimi gösteriyorum. Herzaman göstereceğimde..

yahu sana ne diyeyim ben simdi. Bu kız sana muhtaç mı yada mecburmu böyle senin istedigin gibi konuşmaya? Kendine muhtaç zannediyorsun sanırım türkçe yazamayanları? sen kimsin Allah aşkına ya? senden neden rica edecek?

Burda kimse sana muhtaç degil tamam mı? Bunu kafana sok şiddetle sana bunu tavsiye ediyorum. Kimse senin istediğin gibi konuşmaz yazmaz burda. istemiyorsan okumassın. işine bak biraz şimdi repleri kaptın bikaç ay idare eder seni.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Buravo bir film vardı vurun abalıya diye sanki o filmi izliyorum burda rencide edildigim için teşekür ediyorum sizlere ve allah büyüktür diyorum gerkeni yönetime dedim kendimi ifade edemiyorum antamıyorum bunun için ne yazsam boştur alıp yerden yere vurun no proplem ben beni biliyorum sayenizde türkde olmadık hayinde olmadık onuda etmeye calışıyorsunuz ama hayır bu kadar eglenceniz yeter unutmayınki sizlerde bu duruma düşebilirsiniz o zaman aklınıza geliyim bu konu benim için bitmiştir.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
cakirx, Kurs ile aynı bilgileri öğreten yeterli internet kaynakları mevcut.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Birisi size şöyle bir soru sordu diyelim ; Hadi kanıtla bakalım sen türk olduğunu ?

türkiyede doğdum.türkiyede yaşıyorum.türk örf ve adetlerini saygı duyuyorum ve onları uyguluyorum.Vatanıma ve milletime bağlıyım.Ama türkçeyi lan lun konuşuyorum

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Türkçeyi destekleriyorum yani chat diliyle sitede bişey yazılmasını tasvip etmiyorum ama arkadaşımız bilmiyorum diyor. Bir kişiyi bilmiyor diye suçlamak hakaret eder gibi konu açmak ne kadar doğru? bitanem bilmiyorum diyor sizde zorla öğreniceksiniz o kadar biliyorsanız verin kurs masraflarını Türkçe derslerine yollayın.
Ben kurs ücretlerini vermeye hazırım. Samimiyetle yazıyorum bunu.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Arkadaşlar bir çoğunuz yanlış ve kötü Türkçe kullanıyorsunuz. Okurken canım sıkılıyor, tek bir kişi üzerine gitmek yerine genel anlamda bir öz-eleştiri getirmenizi dilerdim. Herkes iyi, bir tek bu arkadaş kötü gibi bir hava yaratmayıp kırıcı olmamaya özen gösterelim.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Forumda böyle bir kural yoksa ben koyuyorum bu kuralı, varmı itirazı olan?

Demokratik hakkın olarak, kişiye p.m. gönderip, onu uyarıyorsun.Ondan Türkçemize sahip çıkmasını istiyor, bu konuda kaynak bile sunuyorsun.Peki bunu burada tüm forum kullanıcılarıyla paylaşmak ne kadar etikdir ? Kişi bilmediğini zaten size söylüyor.Forum kuralları arasında dört dörtlük türkçe yazın diye bir kural yok, bunu istemeye kimseninde hakkı yok.Hadi onlarda neysede, demokratikleğine inandığım ve o sebeple üyesi olduğum tek yer olan ( forum ), yapılacak herşeyin önceden kullanıcılara, modaratörlere danışalın iyinette bu tarz bir despotluk uygulamanın doğruluğunu nasıl savunacaksınız ?

Ülkemizdeki, bir çok insan, başımızda olan bir çok insanda doğru türkçe konuşamıyor yada yazamıyorlar.Ancak insanları bu tarz şeylerle yadırgamak çok büyük suçtur bana göre, hatta yargısız infazdır.İngilizler şöle yazın, böyle yazın demiyorlar.Onlar bu tarz şeyleri aşmışlar çünkü.Nasıl aşmışlar ? Bu tarz basitliklere takılmayarak bence..Burası Türk Dil Kurumu nun forumu değilki, her kullanıcıdan aynı dört dörtlük yazımı bekleyelim.TAbiki gönül isterki, herkes güzelce yazsın..Ama bunu şart koymakta despotluktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.