İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Noktalama işaretleri ve daha düzgün Türkçe!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
bitanem' Alıntı:
Loi' Alıntı:
Lütfen biraz daha düzgün cümleler kullanmaya çalışırmısın.. Acaba ben mi yanlış okuyorum diye 2 3 kere okumak zorunda kalıyor insan.. Lütfen azıcık noktalama işareti kullanın ve düşük cümle kurmaktan kaçının..

http://forum.iyinet.com/forumda/61342-imza.html
Geçende bunu dedin sen msn sohbet yada yazışırken herkes virgül nokra parantezmi ediyor size o günde dedim bilmiyorum anlatabiliyormuyum bilmiyorum nerde virgül nokda bilmiyorum taktın sende yani benden önce digerlerinede söyle bana takmış gibi illa okuman anlaman için virgül noktamı vurgulamam gerekli bilmemek suçmu?

Noktalama işaretleri nelerdir ve nasıl kullanılırlar?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Noktalama_işaretleri

Arkadaşlar forumda yazarken lütfen daha anlaşılır cümleler kullanmaya özen gösteriniz. Yazdığınızı post etmeden önce birkerede siz okuyunuz, kendinizinde anlamadığı cümeleleri bize okutmaya çalıştırıp bizide kanser etmeyiniz.

Lütfen!

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Noktalama işaretlerinin eksikliğine razıyım, bildiği tek fiil "etmek" herşeye etmek diyor. Geçen gün bir başlıkta kendisini engelli listeme aldığımı yazmıştım , fakat forumu sürekli üyelik girişi ile okumadığım için ister istemez mesajlarını okumak zorunda kalıyorum ve resmen işkence görüyorum.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Alıntıdaki isimleri silsen daha anlamlı olur başlık.

Bu arada tiva avatarını çalabilir miyim :D

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Alıntıdaki isimleri silsen daha anlamlı olur başlık.

Bu arada tiva avatarını çalabilir miyim :D

tabiki :)

Loi ye teşekkür ediyorum, birçok yanlışı sürekli forumda yazdığım için bazılarının rahatsız olduğunun farkındayım, bu sebeple bu başlığı açmamak için çok sabrettim.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Loi yaptıgın büyük bir terbiyesizlik ilkkez bu kadar sinir oldum git forum kuralı oku özel pm leri genele postalamak yasak! tiva evet etmek diyorum belkide türkçe bilmiyorum o şekilden anlıyorum yeter yani yönetimden çok sizler rahatsız ediyorsunuz beni Loi yine diyorum ve yönetimde okusun bunu özel pm yi genel yere postalamak serbestmi?

not: bir çok kişide var vurgulama hatası neden beni takip ediyorsunuz buda merak konusu

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Noktalama işaretleri nelerdir ve nasıl kullanılırlar?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Noktalama_işaretleri

Arkadaşlar forumda yazarken lütfen daha anlaşılır cümleler kullanmaya özen gösteriniz. Yazdığınızı post etmeden önce birkerede siz okuyunuz, kendinizinde anlamadığı cümeleleri bize okutmaya çalıştırıp bizide kanser etmeyiniz.

Lütfen!

seni neden ilgilendirir onun yazması veya benim yazmam veya senin yazın beni ne ilgilendirir? yaptığın nekadar doğru bir düşünsene? özel mesajları foruma yansıtmak nekadar doğru?

Elalemin türkçesi kimseyi bağlamaz. herkes sevdiği tarzda konu$ur , yazar ve bundan sen kendin sorumlu değilsin.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Loi yaptıgın büyük bir terbiyesizlik ilkkez bu kadar sinir oldum git forum kuralı oku özel pm leri genele postalamak yasak! tiva evet etmek diyorum belkide türkçe bilmiyorum o şekilden anlıyorum yeter yani yönetimden çok sizler rahatsız ediyorsunuz beni Loi yine diyorum ve yönetimde okusun bunu özel pm yi genel yere postalamak serbestmi?

not: bir çok kişide var vurgulama hatası neden beni takip ediyorsunuz buda merak konusu

Ben seni rencide etmemek adina ozel mesaj gonderdim, baktimki hatani anlayacagina hala hata yapiyor ve bilmemek sucmu diyorsun, bilmemek suc felan degilde sen cahilligini gidermek adina ne yaptin? internet denen nimetin farkindasin cok mu zor ogrenmek? kusura bakma ben senin yuzunden iskence cekemem, ya duzgun yazmayi ogreneceksin yada yazmayacaksin..

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuyu açan arkadaş : peki siz neden bugüne kadar türkçe karakterleri kullanmıyordunuz da bu konuyu açarken kullanmaya başladınız acaba?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
seni neden ilgilendirir onun yazması veya benim yazmam veya senin yazın beni ne ilgilendirir? yaptığın nekadar doğru bir düşünsene? özel mesajları foruma yansıtmak nekadar doğru?

Elalemin türkçesi kimseyi bağlamaz. herkes sevdiği tarzda konu$ur , yazar ve bundan sen kendin sorumlu değilsin.

Ben dogru bir davranista bulundum ancak arkadasimiz israrla ogrenmemekte inat ediyor, AYRICA O ELALEMIN DEGIL BENIM TÜRKÇEM!

Attirmayin tepemin tasini!

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Ben English klavye kullandim yillarca ayrica bu kimsenin cumleyi anlamasinda engel olmuyor ama ben arkadaslarin düşük cümle kullanmasindan dolayi rahatsız oluyorum. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca bende farkına vardıkca Türkçe klavyeye alışmaya çalışıyorum..

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben English klavye kullandim yillarca ayrica bu kimsenin cumleyi anlamasinda engel olmuyor ama ben arkadaslarin düşük cümle kullanmasindan dolayi rahatsız oluyorum. Bilmem anlatabildim mi?

:) Türkçe kullanımından bahsedene bakarmısınız.Türkçe karakterleri bile hala yarım yarım yazıyorsunuz.Neyse bu son cevabımdır istediğinizi söyleyebilirsiniz.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Sen dışarıda "uy uşağum napaysun?" diyor musun KalpChat arkadaşım?

Veya buradaki gibi "s","l","m" diyor musun? Dışarıda Selamün Aleyküm yerine "S.a","S.aleyküm" mü diyorsun? Yazı dili ile Konuşma dilini birbirimizden ayırmamamız gerek. Burada da kişiler sahip oldukları birikimlerini en iyi şekilde gösterme imkânlarına sahip.

Kişiler kültürlerini, birikimlerini kendi "öz" Türkçesi ile gösterirler. İmlâsız yazma, hiç durmadan "motor" gibi konuşmaya benzer, tabir-i caizse o konuşmanın tadı da kalmaz, tuzu da kalmaz.

Ha eğer o kişi, ben illâ istediğim şekilde yazacağım derse, kendi tercihidir, saygı durmak gerek.. Kişiler konuşmaları ve yazmalarıyla kendilerini ele verirler.

@Loi arkadaşım bir noktaya temas etmiş, bunu ö.m. yayınlayarak yapmış, burada da sözü Loi arkadaşıma vermek gerek.

Fikirlerim beni bağlar, "fikirlerimden dolayı" eleştirilmek istemem.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Loi sen bana genelde yazarsın burdan savunma yada kızma hakkını alabilirsin özelden yazıpda aldıgın cevabı buraya posta edmezsin yazı ve virgül ne kadar önemli böyle önemli olan sizlere olan saygım degilmidir? Yazılarımı takip edermisin arkadaşın serdar a sor ya bende izliyorum cümle hatası kelime eksikligi görebiliyorum okuyorum okul dersimi var burda klimem mi eksik? Kusura bakmada senin bir derdin var benim burdan bunu cıkartabiliyorum diger arkadaşlarıda cıkart diyemem hata cıkartmak marifet degil düzelttirebilmek önemli evet bilmiyorum yaşım 23 okulamı gidiyim senin için hiç bişey diyemiyorum aferim!
not: insana insanlıgından dolayı deger verin mini mini şeylerden alıp yere atmayın ilkkez forumda bu kadar tuvaflaştım yinede saygımı bozmuycam.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
şu konudan ötürü iyinet bana infraction verdi

http://forum.iyinet.com/kontrol-pan...iacted-alan-varmi--post450410.html#post450410

yazık .kendisi tartışmaya girdiğim için verdiğini belirtsede yazık diyorum.

burası kahve değil

ben istediğim gibi konuşurum diyemezsiniz.

bu dil hepimizin.3-5 kişi çıkıpta sanane diyemez.

cahillik yapmadan erdemli olup özür dilenir ve doğru düzgün yazmaya çalışırsınız.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben dogru bir davranista bulundum ancak arkadasimiz israrla ogrenmemekte inat ediyor, AYRICA O ELALEMIN DEGIL BENIM TÜRKÇEM!

Attirmayin tepemin tasini!

burda kimse senin rahat edebilecegin gibi yazı tarzını değiştiremez tamam mı? bunu aklında tutmanı öneriyorum sana. Israrla öğrenmek zorunda degil ve sende öğretmekle hükümlü değilsin. kişilerin duyguları nekadar ince yada nekadar hassas bunu bilmeden yada artislik yapmak için özel mesajları ve türkçeyi alet etmemeni söylüyorum sana.

Kimin nasıl yazdığı seni bağlamaz ve rahatsız oluyorsan onun türkçesini protesto etme hakkınada sahip degilsin.

Kaç adet +rep kaptığını buradan görebilirsin.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu yazı ne demek ? Attırmayın tepemin tasıdı ne o Tehditmi ediyorsun? Yazından belli ettin

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
dilini doğru şekilde kullanmamanın doğruluğunu savunan sizleri gördükçe ben inanın üzülüyorum.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dilini doğru şekilde kullanmamanın doğruluğunu savunan sizleri gördükçe ben inanın üzülüyorum.

dilini kullanmamanın doğruluğunu savunmuyorum ben hostbank. bahsi geçen şahıs uzun süredir arkadaşımdır ve foruma katılmasını ben sağladım. Burda kimse onu imla kurallarına uymuyor diye yargılayamaz. forumda böyle bir kural yok. varsa buyrun gösterin bizde ona göre davranalım görüslerimizi belirtelim ve doğrularımızı yanlışlarımızı beraber bulalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.