İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Öğretmen Oldum :D

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
En sonunda iş buldum dershanede bilgisayar dersi vericem :) yarın ilk günüm daha ne anlatacağımı bilmiyorum hiç ders vermemiş biri içinde amma heyecanlandım yaa şimdi öğrenci olmak daha kolaymış.

Önerebileceğiniz temel bilgisayar dersi için kitap varmı ?

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
o hayırlı olsun. resmini ilk gördüğümde bu kişide öğretmen tipi var demiştim :) şaka bir yana da bu kriz durumunda işini kaybettikten sonra iş bulduğuna sevindim.

yeni işinde başarılar

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Hayırlı olsun. Önereceğim bir kitap yok ama piyasada sanırım bu tip kitaplardan oldukça var. Bizim dershanedeki hocanın elinde görmüştüm 1-2 tane.

Dershaneden ilk gün fotoğrafları bekliyoruz :D

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dersanenin bu yönde bir planı olmalı diye düşünüyorum ; onlara bir sorsan hangi konular verilecek diye...

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hadi hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. bu zor günlerde iş bulmuşsun bence sıkı sıkı sarıl.
başarılar dilerim

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Dersanenin bu yönde bir planı olmalı diye düşünüyorum ; onlara bir sorsan hangi konular verilecek diye...

valla hocam ben başvurduğumda dershane daha yeni kuruluyordu. Geçen haftada diplomayı filan götürmüştüm. Biz seni arıcaz dediler bende dedim bu haftada aramıcaklar heralde bir daha ki hafta başlarım diye düşünüyodum şimdi telefon ettiler yarın gel ders vermeye başla diye bu gün ilk derse girmişler bile benim yerime başkası girmiş bir kaç sayfa bir şeyler yazdırmış bilgisayar tarihçesi, bilgisayar ne işe yarar vs. 5 ay sürüyor bir kurs. Bende telefonda dedim daha ne anlatacağımı bilmiyorum diye :) gelirken bir bilgisayar kitabı al ordaki konulara göre gidersin dediler. Zaten ileri seviyede bilgisi olan insanlar yokmuş yani hiç bilgisayar görmemiş kullanmayı bilmeyen kişiler işim baya zor :) heyecan bastı biraz. ben öğrenciyken bile derse girmekten nefret ederdim :D

Her kese teşekkürler ederim. İnşallah sizlerde gönlünüze göre işlerde çalışırsınız.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
En basit Office programlarından olan Word ile açılışı yapabilirsin. Örneğin Word ile çeşitli tiplerde yazı yazma, yazı kopyalama, listeler oluşturma, kaydetme, kaydedilen dosyayı kopyalama, dosyaya isim verme, diskete kopyalama. Kafadan 2 ders çıkar buradan :)

Daha sonra Excel ile hücreler arası bağlantılar, matematiksel işlemler, fonksiyonlar vs.. vs.. vs..

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
:) günde 6 saat haftada 30 saat ayda 120 saat 5 ayda 600 saatte anlatıcam yani bu dediklerini :D

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
saati 8 TL başlangıç için iyi diye düşünüyorum sigorta vs. 8:30 dan 1 e kadar hafta sonu tatil. Öğleden sonrada kendi işlerime bakarım biraz erken yatıcaz bundan sonra o kadar.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
hayırlı olsun

Öğretmenlik kolaydır başladımı gerisi geliyor bide zamanda öğrenenden daha çabuk geçer 2-3 aya kalmaz monotonlaşırsın zaten:D

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yandın sen aralarından bir tane çok bilmiş çıkar muhakkak hayır o öyle,bu böyle diye :)

şaka bir yana hayırlı olsun yeni mesleğin.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hayırlı olsun sabır isteyen bir iş.

Kendine göre her gün ise ders bir ders planı yap sıralama yap yani dos + iç komutlar + dış komutlar + windows + office + kısal yollar vs...

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
hayırlı olsun

bende 2 sene corel ve photoshop öğretmenliği yapmıştım

ilk başta bende senin gibi ne anlatacağımı bilmiyordum o yüzden önce programların yapısından bahsettim menülerini hangi araçla nelr yapılabileceğini anlattım sonrada hayali firmalara iş örnekleri yaptırarak devam ettik :)

8tl + sigorta fena bir para değil
öğrencilerinden özel derslerde almak isteyenler çıkabilir iyi değerlendir

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Word, excel, ofis filan anlatma
Bill Gates'den Google Sahiplerinden bahset kabaca...
İlk bilgisayarlardan bahset, günümüz teknolojilerinden bahset,
Bir kaç hikaye anlat...
ilk ders tanışma kaynaşma da olsun biraz...
Sonra bilgisayar tarihçesinden besmele ile başla derse (!)

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Hayırlı olsun

ilk gün bence bilgisayar nasıl acılır kapanır onu öğret :)
Hatırlarımda eskiden şöyle derlerdi "bilgisayarı açıp kapatmayı biliyorsan bilgisayarı öğrenmişsin demektir" derlerdi ona mensuben sonra notdefteri, cıktı alma, word exel diye günleri gecirisin. "Bence"

Edit : Birde hangi kablo nereye takılır onlarıda göster ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.