İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Olayı Çözdüm....

T

tahtakale

Misafir
geçen gün harddiski kontrol ederken bir yerler de google'ın bir dosyasını buldum.
Dosya image dosyasıydı ama bildiğiniz image dosyalarından değil di
Google image şeklinde bir dosya ile de sizi takip ediyor. ;)

R

rektum

Misafir
tahtakale' Alıntı:
geçen gün harddiski kontrol ederken bir yerler de google'ın bir dosyasını buldum.
Dosya image dosyasıydı ama bildiğiniz image dosyalarından değil di
Google image şeklinde bir dosya ile de sizi takip ediyor. ;)

Buyrun arkadaşta bulmuş diğer yollardan birini...

M

Metalirik

Misafir
Bu geyik uzar gider, manasız bence..
Dediğiniz trojan, worm, ve/veya her ne ise benim bilgisayarlarımda taramada cıkmıyor, bakınız 1-2 arkadaşda da cıkmamış..
O zaman bu teziniz, çürümüştür. Var ise böyle durum bizde makinamızda görmemiz gerekirdi değil mi?
Gülerekte olsa dediğiniz işlem sırasını yaptım ama FOS çıktı..
Bence siz makinalarınızı biraz temizleyin, kimbilir neyi nerden kaptınız..
Kolay gelsin

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Google in, kendisine finansal risk yaratacak bir yontem kullanacagini sanmiyorum. Halka acik bir sirket ve bugun 1 hisse senedi 400 dolar.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bu çok mantıksız bir tespit. o zaman diger işletim sistemi kullananlar her türlü hileyi yapabilir + google prestijini sarsacak worm trojan falan yollayamaz kimsenin bilgisayarına :p
geçersiz tıklamalarda en önemli bulgu ip adresi.
bir doktor arkadaşım hastanede adsense hesabına girmiş.hastanedeki hemşirelerden biri yada bir başka doktor arkadaşı sitesinde çıkan reklamlara tıklamış, hastanedeki başka bir pc den.
bu olaylara müdakip, adsense atıldınız diye mail geldi arkadaşıma.

yine bir başka arkadaşımın sitesini bir diger diger internet cafeci ortak arkadaşımız tüm bilgisayarlarda giriş sayfası yapmış sitesi popüler olsun diye, iyi niyetle ama. sitenin ana sayfasında çıkan reklamlara aynı ip adresinden çok defa tıklama yapıldıgını düşündüğümüzden dolayı o arkadaşımda atıldı.

GreeNEyeS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
27
Trojan virus zaten illegal trojan baska spy baska. Bilgi toplar spy atar. Trojan atamaz :)
Ornek: Int.explorer pcnize kuruldugunda microsofta bilinmeyen bilgi gonderiyor. Zaten kurunca otomatik bi link acmaya calistigini gormussunuzdur. Bunlar cok konusuldu kurar kurmaz bu tur programlar pcnizde spy tespit eder. Bunlari illegal / korsan vs. kullanim hk. bilgi toplamak icin yaptiklarini falan soyluyorlar. Ne kadar dogru soyluyor orasi Bill Gates amcaya kalmis :) Google da illegal tiklama vs. onlemek icin bunlari yapar dogal olarak. Site indexleme sistemini bile surekli degistiren bi arama motorunda sen olayi cozsen bile o hileyle kac kere ziplarsin o da ayri konu ehuheu

yakamoz01

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence olabilir ve bundan dolayı da google kimseye hesap vermek zorunda kalmaz.çünkü zaten google.com/adsense die girdiğinz zaman bir güvenlik uyarısı var. onu okuyan varmı hiç?

M

messmedia

Misafir
yakamoz01' Alıntı:
bence olabilir ve bundan dolayı da google kimseye hesap vermek zorunda kalmaz.çünkü zaten google.com/adsense die girdiğinz zaman bir güvenlik uyarısı var. onu okuyan varmı hiç?

o güvenlik uyarısı başka şeyden bahsediyor ;) güvenlik sertifikası meselesi.

KIZILKURT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyide login olduğumuz da google ip adresimizi alıp bizim hesabımızda aynı ip tıklaması varsa çakar yani neden veevo die birşey bulaştırsın ki ? yani başka birşey amaçlıdır illa ki senin dediğin için bulaştırıyor die birşey yok

A

aborjin

Misafir
Bence bu xp'nin casusunu silmek, korsan xp kullanıcılar için hayırlı olsa gerek. Orjinal xp'lerin bakım, hata giderimi acısından, kısacası ms desteği açısından bence kalsa daha iyi gibi sanki...

BeetLe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki sonuc :D neymis bu hurafe :D birakalim bu isleri bence, google'in bunlarla ugrasacak kadar bos vakti yok. bildik basit yontemlerle takip ediyor herkesi benden demesi saygılar...

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sevgili BeetLe,
google milyonlarca dolar para dağıtıyor. Bunu bilindik yöntemlerle yapacağını sanmıyorum.
Benim gözlemim mac adresi üzerinde kesinleşti. adsl modemlerinizin kimliğini tutuyor. benden demesi

R

rektum

Misafir
sverdlow' Alıntı:
Benim gözlemim mac adresi üzerinde kesinleşti. adsl modemlerinizin kimliğini tutuyor. benden demesi

Bende bunu söyledim ama kimse takmadı, tebrikler kardeş aynen sana katılıyorum.....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.