İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Onaylı Hosting Satıcısı

Internet-Bilisim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
- Y.Sağlayıcı Belgesine
- Vergi Levhasına
- Uzun süredir bu işi yapan ve kendini kanıtlayan

Firma/lar Onaylı Hosting Satıcısı ünvanı almalıdır diye düşünüyorum.

T

trgy

Misafir
Zaten burada belgesiz satış yasak. O yüzden böyle birşey yapmakla ne elde edilir pek bir fikir gelmedi aklıma.

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Yer sağlayıcı faaliyet belgesi

Internet-Bilisim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yanlış anlamayın ama onu herkese veriyorlar.

Ben bu 3 özelliğede sahip firmaları kast etmistim. O belgeyi almakta ne var ki ?

resisoft

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende öyle biliyorum yer sağlayıcı belgesini önüne gelen alabiliyor..

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Zaten vergi levhası olmadan yani firma olmadan her ürünün satışı yasak. Devlet bu tür bir iç tutarsızlığı nasıl yapıyor anlamıyorum. Elindeki alakasız tüzel ya da kişisel kimlikle yer sağlayıcısı belgesi veriliyor. Halbukü bu belgeyi iş tanımında sadece bilişim hizmetleri olan firmalara verseler bu karışıklık bitecek. Zaten aynı yer sağlayıcı belgesi ile birden çok kişinin farklı alan adları ile satış yapması da cabası.

Ama kişisel fikrim, iyinet gibi bir forumun bu tür sınıflandırmalarla uğraşmasının zor olması. Onaylı hosting firması denilen bir firma 3 ay sonra batar ve pasif duruma düşerse bunun sorumluluğu foruma ait olur. Her firmayı durmadan kontrol etmek ve aktif - pasif durumu sorgulamak lazım, bu çok zor.

BlaCK_and_WHiTe

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Bu işi zaten ciddi yapmayacak birisi faaliyet belgesini almaz bu da bir gerçektir. Faaliyet belgesini almaya zaman ayıran birisi zaten bu işi yapmaya isteklidir. Zaten bakarsak piyasada fiyatı en çok düşüren firmalardan birkaçı isim vermek istemiyorum sizin dediğiniz kıstaslara uyan firmalar ve bu firmalarla ilgili şikayet konuları da almış başını gidiyor ama hiç umursamıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.