Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Xampp kurdum, apache + mysql çalıştırdım. Scripti nereye atacağız. C:/ üzerinde xampp klasörü oluşuyor. İçine attım, tarayıcıya 127.0.0.1/iyitay yazdım fakat görmedi dosyayı. Bu programı ilk defa kullanıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
htdocs içinde bir klasör oluşturup içine attım hocam. htdocs içindeki index.html'yi chrome ile açıyorum. Sonra satırın sonuna iyitay yazıyorum. Scriptin dosyalarını görüyor fakat çalışmıyor. Mesela index.php dosyasına tıklıyorum bilgisayara indiriyor tekrardan. "install.php" dosyasına tıklayınca iniyor bilgisayara, çalışmıyor.
Öneride bulunmakla bitmiyor bana bu programı kullanmayı öğreteceksiniz.
127.0.0.1/index.html yazınca It works! yazıyor. Bu htdocs içindeki index.html dosyasının içinde yazan yazı. Ben o dizinde iyitay diye klasör oluşturdum ve onun içine attım scripti.
127.0.0.1/iyitay diye girdiğimde beyaz sayfa çıkıyor şimdi. apache + mysql aktif.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.