Öncelikle bloguna 24' mönitörler en fazla 30 saniye bakabiliyorum renklerden dolayı.
İşin komik olanı aslında, burda herkesin kendine webmaster demesi. Yani ne bileyim sanki bana hep aynı şeyler üzerinde dönüyormuşuz gibi geliyor: Wordpress, bot, copy/paste kodlar, hit kazan, reklam yerleşimi vs. vs. İşini iyi yapan, sıkı eğitimi almış adam da kolay yolu seçiyor 3000TL maaşı görünce bir daha arkasına bakmıyor, amatör ruhunu kaybediyor.
Zaten en özgün denilen yazılar bile çeviriden öteye gidemiyor. Twitter'da "accep kullaniciadi" yazip başkasının sizi takip etmesini sağlamak dışında, Türkiyeden hiç bir özgün çalışma çıktığını hatırlamıyorum.
Ayrıca blog kültürümüz yok ki aslında kaliteli webmaster blogumuz olsun. Amerikada bazı bloggerlar var ki burdaki medyatik insanların sahip olduğu popülerliğe sahipler. İnsanlar orda teknolojiyi, modayı, sinemayı bloglardan takip ediyor çünkü çok kaliteli yazarlar var.
Bu maddiyatla ilgili tabi biraz da, burdaki adam işinden 1500tl kazanıyor, hosta vereceği 15tl'nin bile hesabını yapmak zorunda kalıyor, e tabi ilk hedef de host parasını çıkartmak oluyor. Dışarda durum daha kolay. Bir yerde insanlar ne kadar varlıklıysa, o kadar kafaları rahat oluyor, o kadar iyi işler çıkartıyorlar.
Konudan saptım mı bilmiyorum ama benim Türkiye webmaster(!) piyasasına genel olarak bakışım bu yönde. Benim de 4 tane wordpress blog'um var ama hiç kendime webmaster demedim, çünkü next>next>next>finish copy&paste. O kadar.
Lütfen bu mesajı alıntılayıp, göreceksin en iyisini yapıcam, zirveye çıkacam yazmayın.