İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Online mafya oyununa ad araniyor..

kuwz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Herkeze selam, bu konu dogru yeremi oldu emin degilim fakat acicak daha uygun biryer goremedim.

yaklasik 3 ay once aklima bir proje geldi ve bunu hayata geciriyorum. Yazilim tamamlandi sayilir. Proje bir rpg mafya oyunu, Omerta - Massive multiplayer online text-based RPG gangster and mafia game - tarzinda, 1930lu yillardaki mafyalar ile ilgili, gerek oyun icindeki grafikler gerekte oynanim tarzi tamamen 1930 li yillar ve ozamanin kosullari uzerine kurulu.
Oyun oynanim acisinda barafranca.com a benziyor.

Benim en cok zorlandigim sey ise bu oyuna ilgi cekici akilda kalici ve o oyunu aciklayan bir ad bulmak oldu.Bu bir taninmis mafya adi, yada o zamanlari andiran bir ad yada mafya ile alakali herhangi bi ad olabilir.

Oyunda 2 dil secenegi var biri ingilizce(ana secenek), digeri turkce.
Oyun adini ingilizce olarak ariyorum.

Eger kafanizda bir ad canlaniyorsa lutfen burda benle paylasin..

Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İngilizce isim arıyorsan ingilizce forumlarda sorman daha mantıklı. İsim bulmak o dilde geniş kelime haznesine sahip olmayı ve genel olarak dile iyi hakimiyet gerektirir. Ama bana sorarsan İngilizce uğraşmak çok zordur bu oyunlarla, tutturmak yani, Türkçe'de daha başarılı olabilirsin. Bu oyunlardan bir sürü gördüm tıpatıp aynı amaçla yola çıkan fakat hemen hepsi bugün park halinde. Barafranca'yı da oynamıştım ilk çıktığı zamanlar biraz biliyorum konuyu.

kuwz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
İngilizce isim arıyorsan ingilizce forumlarda sorman daha mantıklı. İsim bulmak o dilde geniş kelime haznesine sahip olmayı ve genel olarak dile iyi hakimiyet gerektirir. Ama bana sorarsan İngilizce uğraşmak çok zordur bu oyunlarla, tutturmak yani, Türkçe'de daha başarılı olabilirsin. Bu oyunlardan bir sürü gördüm tıpatıp aynı amaçla yola çıkan fakat hemen hepsi bugün park halinde. Barafranca'yı da oynamıştım ilk çıktığı zamanlar biraz biliyorum konuyu.

merhaba,

ingilizce forumdada sordum bir kac turkce forumda dahada sordum benim amacim herkezin bakis acisindan yararlanarak en uygun isimi bulmak.Dile hakimiyetten daha cok genel bir ad ariyorum yani godfather sereden adam alpacinoyu bolir mesela, mafia oyununu yansiticak bir ad ariyorum alpacino,gangster,mafia,mob gibi kelimelerin gecebilecegi.

ben bu sekilde rpg mafia oyunu isinin icindeyim 2 yildir. 2 yil once cikarmistim ilk oyunumu acmemice kendim baska bir scripti editleyerek yapmistim www.mafiatr.com du adida ama bilirsin dandik is yurumez, kapadim 6-7 ay icinde.cok ta taliplisi oldu kisa surede ve oyun sadece turklere hitap ediyordu.uzun zamandir senoryom hazir yeni mafia oyunu projemi hayata gecirmek icin oyunlar konusunda usta bir php, ajax, css te ust duzey coder aradim.Sonundada yabanci bir freelancer sitesi sayesinde iyi bir firma ile temasa gectim ve senaryomla hafif www.barafranca.com tarzi oyunumu kodladilar. Daha %100 bitmedi 4-5 gunu daha varmis bende simdi basladim oyunla ilgili ad aramaya.Oyunda ingilizce ve turkce secenegi oldugu icin bircok ulkeden ziyretciye oyuna katilma olanagi saglanicak ve ben 2 yildir bu isin icinde olarak en dogru sekilde bugune geldigimi dusunuyorum ve boyle bir proje su anda bir cok diger web projesinden daha cok gelecege sahip.Bir bakin rpg tabanli oyunlara her gecen gun ilginin ne kadar arttigina.Ben cok umutluyum ve sitenin adida burdan gelmis yada gelicek olan onerilerden secilirse bir miktar tesekkur ikramiyesi vericem uygun domaini oneren arkadasimiza.

Sanada ayrica tesekkur ediyorum aciklaman icin..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.