İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Oyuna yakın kodla ilgili google'nin cevabı...

216

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
336
Reaction score
0
http://forum.iyinet.com/google-adse...g-akilli-fiyatlandirma-nedir-ne-degildir.html

evet kaptı rep i : )

+ olarak ben bunu çok daha önce söylemiştim, bu şekilde yapmalı diye
biliyodum google ın benim yazılarımı takip ettiğini :D

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=23512&page=2

----------------------
Smart Pricing hakkındaki forumda tüm yazılanları okudum. Olay sadece Google'ın tahminen ileri gitmiyor o halde.

yzgulec' Alıntı:
Akıllı fiyatlandırmaya örnek vermek gerekirse, dijital fotoğraf ile ilgili iki websitesi düşünün. İlk site dijital kamera incelemeleri yaparken diğeri fotoğrafçılıkla ilgili ipuçları sunuyor. Fotoğrafçılık ile ilgili olan siteden gelen tıklamalara daha az ücret ödenir çünkü bunların satışa dönüşme olasılığı daha azdır ve böylece reklamverenin ödemiş olduğu ücret azalır. Google verisi dijital kamera incelemesinden gelen dönüşümün daha iyi olduğunu belirler ve bu sayfanın tıklama başına ücretinde indirime gidilmez.

Yani verdiğiniz örnek, fotoğraf makineleri incelemesi ve fotoğrafçılık ipuçları konulu iki sitede fotoğraf makinesi alıcak kişinin inceleme sitesine gireceği vurgulanıyor.

Ama bu sorulan sorunun karşılığı değil, yani aynı yerden sürekli bir tıklama gelirse, burada çıkan reklamların kazancının düşürüleceği söylenmiş. Bu açıklamada site içeriğinin önemi vurgulanmış.

yzgulec' Alıntı:
Google'ın akıllı fiyatlandırma özelliği keyword-hedefli içerikten gelen tıklamaların fiyatını otomatik olarak ayarlar. Eğer verilerimiz, içerik sayfasından gelen tıklamanın online satış, kayıt, telefon görüşmesi ya da newsletter kaydı gibi sonuçlara dönüşmediğini gösteriyorsa o tıklamaya verilen ücreti düşürüyoruz.

Siteye giren ziyaretçi reklama tıklasa sonra firmanın telefonunu alsa not etse, arasa(açıklamada olduğu gibi) bu Google'a nasıl ulaşıyor?
Sürekli Adwords kullanıcıları'nın burdan gelir gelmiyor diyip, reklamlarını kesmesine mi bakıyor yoksa ikili görüşmeler mi var?

Fakat açıklamada bu olayın otomatik olduğu söyleniyor? AdSense hesapları 2 saat bir güncelleniyor. Bu süre içinde mi karar veriyor buna?
 

yzgulec

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
505
Reaction score
0
Konum
Aydin
............... adresli sitenizde Google reklamlarının Macromedia Flash oyunlarının çok yakınına yerleştirildiğini tespit ettik. Bu yerleştirmenin Google reklamlarına maksatsız olan tıklamalara yol açtığını gördük. AdSense hesabınız bundan olumsuz şekilde etkilenebilir.

Bildiğiniz gibi, kazancınız, AdWords reklamverenlerinin Google reklamlarının her tıklamasına ödediği miktara dayanır. Reklamverenin ödediği miktar, bir tıklamanın reklamveren için ticari dönüşüm ihtimaline dayanarak, web sitesinden web sitesine göre değişir. Bir sitede yapılan tıklamalarının, reklamveren için daha düşük ticari sonuca dönüşebilme ihtimalinin olduğunu tespit ettiğimiz an (örnek olarak online satış veya kayıt siteleri), reklamverenin bu tıklamalar için ödeyeceği miktarı düşürürüz.

Sitenizdeki reklamlara tıklama sayısını yükselten, fakat bunlar reklamveren için ticari dönüşüm sağlamıyorsa, sitenizdeki tıklamaların fiyatı düşürülebilir, ve sonuç olarak geliriniz düşebilir. Bu sebeple, ve program kurallarımız ile uyum sağlamanızı sürdürmek için, Macromedia Flash oyunlarının yakınında bulunan reklam ünitelerini uzaklaştırmanızı kuvvetle tavsiye ederiz, ki kullanıcılarınız maksatsız olarak sayfanızdaki reklamlara tıklamasınlar.

Verilen yanıt gösteriyor ki oyun yanına konan reklamlar ziyaretçilerin maksatsız ve reklamverene geri dönüşümü olmayan tıklamalar yapma olasılığını arttırır ve bu durumda da yayıncıya ödenen ücrette kısıntıya gidilir. Burada konu sitenin içeriği değil, Smart Pricing uygulanma sebebidir. Yani sorunun yanıtı bu teknolojiyi açıklıyor ve daha önce verdiğim örneklerle uyuşuyor.

(Bu arada pardon ZIPPKIN sınav stresiyle yanlış anlamışım seni :))
 

216

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2006
Mesajlar
336
Reaction score
0
Hocam tekrar tekrar okudum.

Smart Pricing olayında gelinen sitenin içeriği de etkili olduğunu düşünüyorum.
Şuraya dayandırıyorum; Dijital Fotoğraf örneği doğrudan içerikle alakalı.

Fotoğrafçılık ile ilgili olan siteden gelen tıklamalara daha az ücret ödenir çünkü bunların satışa dönüşme olasılığı daha azdır ve böylece reklamverenin ödemiş olduğu ücret azalır. Google verisi dijital kamera incelemesinden gelen dönüşümün daha iyi olduğunu belirler ve bu sayfanın tıklama başına ücretinde indirime gidilmez.
Reklamverenin ödediği miktar, bir tıklamanın reklamveren için ticari dönüşüm ihtimaline dayanarak, web sitesinden web sitesine göre değişir.
Eğer verilerimiz, içerik sayfasından gelen tıklamanın online satış, kayıt, telefon görüşmesi ya da newsletter kaydı gibi sonuçlara dönüşmediğini gösteriyorsa o tıklamaya verilen ücreti düşürüyoruz.
Tamam Google, büyük ihtimalle ziyaretçinin sitede durması, form gönderimi gibi şeyleri izliyor olabilir, mümkündür.
Benim anlayamadığım sitede durma(dönüşüm yapmayacak kullanıcı da durur) tamam da, telefon ile nasıl dönüşümü takip ediyor?
Google Telekom olayına da mı el attı? :)

Kavram kargaşası oldu galiba ama siz Smart Pricing'i gelinen sitenin içeriği dışında tutuyorsunuz.
Eğer, site içeriği + Smart Pricing ile belirleniyorsa, Smart Pricing farklı ek bir uygulama olarak kabul edilebilir veya Smart Pricing uygulaması site içeriği bilgileri ile bir analize gidiyordur.

Siz, hiç alakası yok mu diyorsunuz site içeriğinin?

Ek olarak, tüm forumlarda yazıları sürekli takip ediyorum.
"Belli kelimelerde 50-60$ CPC var ama onları sitede çıkarmak kolay değil"*, deniyor.
Biraz ters, farklı bir konu ama bu açıdan da düşününce sanırım etkisi vardır.


* Belki aynı reklam bizim sitemizde de çıkıyor ama o sitede o kadar dünüşümü oluyor.
 

yzgulec

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
505
Reaction score
0
Konum
Aydin
Yabancı forumları da araştırıyorum, kimse Smart Pricing hakkında fazla bişey bilmiyor maalesef. Bu bilgiler de Google'ın açıkladıkları zaten. Onun dışında ser veriyorlar sır vermiyorlar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst