Bence reklam yerleşiminde bir problem yok... Ama Deniz google adsense çalışması konusunda bize bilgi vermiş oldu : )
bana kamil veriyordu bu bilgileri
![]() |
![]() |
Bence reklam yerleşiminde bir problem yok... Ama Deniz google adsense çalışması konusunda bize bilgi vermiş oldu : )
hatta smart pricing meselesi çıkmadan önce demiştim böle böle yapmalı diye, (demiştim demenin keyfini çıkartmak güzel bi şey)
Cidden demiş miydin ZIPPKIN yoksa bana gönderme mi yapıyosun anlayamadım? :-/
evet kaptı rep i : )
+ olarak ben bunu çok daha önce söylemiştim, bu şekilde yapmalı diye
biliyodum google ın benim yazılarımı takip ettiğini
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=23512&page=2
yzgulec' Alıntı:Akıllı fiyatlandırmaya örnek vermek gerekirse, dijital fotoğraf ile ilgili iki websitesi düşünün. İlk site dijital kamera incelemeleri yaparken diğeri fotoğrafçılıkla ilgili ipuçları sunuyor. Fotoğrafçılık ile ilgili olan siteden gelen tıklamalara daha az ücret ödenir çünkü bunların satışa dönüşme olasılığı daha azdır ve böylece reklamverenin ödemiş olduğu ücret azalır. Google verisi dijital kamera incelemesinden gelen dönüşümün daha iyi olduğunu belirler ve bu sayfanın tıklama başına ücretinde indirime gidilmez.
yzgulec' Alıntı:Google'ın akıllı fiyatlandırma özelliği keyword-hedefli içerikten gelen tıklamaların fiyatını otomatik olarak ayarlar. Eğer verilerimiz, içerik sayfasından gelen tıklamanın online satış, kayıt, telefon görüşmesi ya da newsletter kaydı gibi sonuçlara dönüşmediğini gösteriyorsa o tıklamaya verilen ücreti düşürüyoruz.
............... adresli sitenizde Google reklamlarının Macromedia Flash oyunlarının çok yakınına yerleştirildiğini tespit ettik. Bu yerleştirmenin Google reklamlarına maksatsız olan tıklamalara yol açtığını gördük. AdSense hesabınız bundan olumsuz şekilde etkilenebilir.
Bildiğiniz gibi, kazancınız, AdWords reklamverenlerinin Google reklamlarının her tıklamasına ödediği miktara dayanır. Reklamverenin ödediği miktar, bir tıklamanın reklamveren için ticari dönüşüm ihtimaline dayanarak, web sitesinden web sitesine göre değişir. Bir sitede yapılan tıklamalarının, reklamveren için daha düşük ticari sonuca dönüşebilme ihtimalinin olduğunu tespit ettiğimiz an (örnek olarak online satış veya kayıt siteleri), reklamverenin bu tıklamalar için ödeyeceği miktarı düşürürüz.
Sitenizdeki reklamlara tıklama sayısını yükselten, fakat bunlar reklamveren için ticari dönüşüm sağlamıyorsa, sitenizdeki tıklamaların fiyatı düşürülebilir, ve sonuç olarak geliriniz düşebilir. Bu sebeple, ve program kurallarımız ile uyum sağlamanızı sürdürmek için, Macromedia Flash oyunlarının yakınında bulunan reklam ünitelerini uzaklaştırmanızı kuvvetle tavsiye ederiz, ki kullanıcılarınız maksatsız olarak sayfanızdaki reklamlara tıklamasınlar.
Fotoğrafçılık ile ilgili olan siteden gelen tıklamalara daha az ücret ödenir çünkü bunların satışa dönüşme olasılığı daha azdır ve böylece reklamverenin ödemiş olduğu ücret azalır. Google verisi dijital kamera incelemesinden gelen dönüşümün daha iyi olduğunu belirler ve bu sayfanın tıklama başına ücretinde indirime gidilmez.
Tamam Google, büyük ihtimalle ziyaretçinin sitede durması, form gönderimi gibi şeyleri izliyor olabilir, mümkündür.Reklamverenin ödediği miktar, bir tıklamanın reklamveren için ticari dönüşüm ihtimaline dayanarak, web sitesinden web sitesine göre değişir.
Eğer verilerimiz, içerik sayfasından gelen tıklamanın online satış, kayıt, telefon görüşmesi ya da newsletter kaydı gibi sonuçlara dönüşmediğini gösteriyorsa o tıklamaya verilen ücreti düşürüyoruz.