İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php en iyi nasıl öğrenilir ?

noasgs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
aynen.bunu bilen birisi varsa söylesin.öğrenmem lazım phpyi.

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Kişiden kişiye göre değişir. Öncelikle nasıl daha iyi anladığınızı test etmek için, php ile ilgili bir makale okuyup, yapmaya çalışın. Daha sonra yakın düzeyde bi konuda video ders izleyin, yine yapmaya çalışın. Hangisinin sizin için daha verimli ve kalıcı olduğu açıktır. Yani, yine siz karar vereceksiniz. Bana göre dersleri takip ederek; kendiniz birşeyler geliştirmeye çalışın. Deneme-yanılma yöntemi ile daha fazla geliştirirsiniz. Adım adım gelişsin herşey :)
Ekleme:
Öncelikle Algoritmalarla ilgili bilgi sahibi olun.

noasgs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
hocam peki php öğrenebileceğimiz siteler var mı bildiğiniz ?

blogger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bende php öğrenmeye çalışan biriyim sizler gibi :) birçok sitede bir çok yerde aradım toplu olarak bilginin bulunduğu bir kaç site harici site yok iyinete hiç bakmak aklıma gelmemişti paylaşılan bir e kitap ve bir kitap kadar geniş php manual dosyası var bunlar şimdilik yeterli olacak düzeyde görünüyor :)

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
hocam peki php öğrenebileceğimiz siteler var mı bildiğiniz ?
php.net adresi standart olarak verilir. :) belgeler.org adresini inceleyebilirsiniz. Ek olarak aşağıda bazı blog adresleri yer alıyor. Burdaki paylaşımları da takip edebilirsin.

Altan Tanrıverdi - javam.org
Yusuf Koç - ysfkc.com
Oğuz Koç - oguzkoc.com.tr
Erhan Yakut - yakuter.com
Enes Pekkaya - enespekkaya.com
Gürkan Oluç - gurkanoluc.com
Mehmet Fatih Yıldız - mfyz.com
Mustafa Murat Aydın - mmaydin.com
Kadir Özdemir - skorp.eu

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
site miteden bişey öğrenemessin kardeşim öğrenirsin ama temel bilgiler olur üst düzey bişeyler öğrenmek istiyorsan kursa gideceksin dersler alacan değilse olmaz web sitelerinde anca tablolama nasıl yapılır onu öğrenirsin :D

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
site miteden bişey öğrenemessin kardeşim öğrenirsin ama temel bilgiler olur üst düzey bişeyler öğrenmek istiyorsan kursa gideceksin dersler alacan değilse olmaz web sitelerinde anca tablolama nasıl yapılır onu öğrenirsin :D

Bazı şeyler yetenek ister.İnternetten iyi öğrendim.İlk 5 ders izledim.Şimdi öğrendiklerimle bir script yazıyorum.Üye girişi yaptım , üye olma yaptım.Üyelere bakiye verdim.Sıra admin panelinde.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
Bazı şeyler yetenek ister.İnternetten iyi öğrendim.İlk 5 ders izledim.Şimdi öğrendiklerimle bir script yazıyorum.Üye girişi yaptım , üye olma yaptım.Üyelere bakiye verdim.Sıra admin panelinde.
sonuç olarak ne çıkacak?
metin 2 mi?

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
elbette yetenek ve zeka ister bunu öğrenmek fakat illaki kursa gitmen gerek örnek olarak bir e ticaret sistemi yapacaksın gelişmiş bunu netten öğrendiğin bilgiler ile yapma sansın yok kolay olsaydı netten öğrenmek kurslar vb açılmazdı herkes internetten öğrenir script yapar iyi bir yol,gelişim ve öğrenim istiyorsan uzmanından ders al ;)

blogger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
@roymand tabi ki haklısın uzmanından almak kolay ve hızlı bir yol, fakat internetten php öğrenmek de sokağa atılacak bir yol da değil, gerekli ve düzgün kaynaklara ulaşmak yeterli diye düşünüyorum kodlama mantığını kavramak kodları bilmek ve en önemlisi kodlarken zevk almak istediğiniz scripti yazmanızı sağlayacak şeylerdir diye düşünüyorum :)

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
sonuç olarak ne çıkacak?
metin 2 mi?

Ep Satış Scripti.Hangi oyun olursa ... Kullanan seçer onu.

elbette yetenek ve zeka ister bunu öğrenmek fakat illaki kursa gitmen gerek örnek olarak bir e ticaret sistemi yapacaksın gelişmiş bunu netten öğrendiğin bilgiler ile yapma sansın yok kolay olsaydı netten öğrenmek kurslar vb açılmazdı herkes internetten öğrenir script yapar iyi bir yol,gelişim ve öğrenim istiyorsan uzmanından ders al ;)

Bakalım hocam.Kursa verecek param olsa script satmak için öğrenmeye çabalamam :)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
prototurk.com ' da da güzel dersler var. Orayıda incelemenizi tavsiye ederim.

codegenerator

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
roymanda katılıyorum amerikayı herkesin keşfetmesine gerek yok :) uzmanından ders almak kötü bir şey değil sonuçta herkes için gerekli olan bir şey bu. İmkanımız olsa da PHP mimaristlerinden ders alabilsek acaba neyi nereyi hedefliyolar nerelere gelinecek . :)

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
sanal alemdeki bilgiler ilede elbette belli bir yol kat edilebilir ama ders almakta fayda var

yudaleon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende bu şekilde siteler ve videolar ile çok yeni olarak adım attım php'ye. Çözeceğime ve yatkınlığıma inanıyorum, kursa gidecek vaktim yok çünkü zaten bir iş sahibiyim. Ama bu şekilde öğrenileceğine inanıyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.