İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Kodlamada Yardım

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yukardaki sorunumu hallettim. yeni bir sorum olacak arkadaşlar.

scriptimde üyeler arası mesajlaşma var ama bazı üyeler sitemde reklam yapmakta. bunun için reklam filtresi oluşturmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim örnek bir kodlamanız var mı?

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

OnurSQL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
PHP:
function reklam($veri) {
$x = str_replace(array('www.siteadi.com', 'www.siteadi.net'), array('',''), $veri); 
return $x;
}
$_GET = array_map("reklam", $_GET); // $_GET ile yolladığını varsayalım.

Site adresleri sürekli değişiyor diyorsan desen yazman gerekli.

Şu adresten bakabilirsin; http://www.regular-expressions.info/

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
merhaba arkadaşlar

formda bir sorun yaşamaktayım. sorunum şu elimde bir script var şöyle bir şey düşünün formdan seçeneği seçtikten sonra tamam tuşuna basıyorsunuz rastgele bir değer veriyor diyelim ama ard arda tamam düğmesine tıklandığında değeri kaç kere tıklanmışsa o kadar katlıyor mesela 3 çıkması gerek adam 30 kere tıklıyor ard arda değer 90 çıkıyor yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Eğer bunu spam yapıyorlar mantığıyla engellemek istiyorsan güvenlik kodu koyarak halledebilirsin. Bu konuda yardımcı olabilirim. Pm at görüşelim.

Ama yok o şekilde değilde başka bir çözüm yolu istiyorsan o kadar bilgim yok :D

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yagmayok mesajın için teşekkürler başka yol arıyorum güvenlik kodunu ziyaretçiler pek sevmiyor nedense

usta programcılardan yardım yok mu :?

metadige

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
merhaba arkadaşlar

formda bir sorun yaşamaktayım. sorunum şu elimde bir script var şöyle bir şey düşünün formdan seçeneği seçtikten sonra tamam tuşuna basıyorsunuz rastgele bir değer veriyor diyelim ama ard arda tamam düğmesine tıklandığında değeri kaç kere tıklanmışsa o kadar katlıyor mesela 3 çıkması gerek adam 30 kere tıklıyor ard arda değer 90 çıkıyor yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Arkadaşım tam olarak nasıl bir form olduğunu anlamadım yazdığından, yani forma tıklanınca değier veriyor, formu göndermiyor mu tekrar tekrar tıklanıyor. O konuda bilgi versen belki başka şey söylenebilir.

Ama şu durumda yapacağın tamama tıklandığında butonu disabled yapabilirsin javscriptle.

Söylediğim gibi biraz açıklama daha yaparsan belki yardımcı olabiliriz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
aslında şöyle bir şey. mafya oyunum var orda araba çalma kısmı var adam ard arda bastımı bir tane çalacağı yerine bastığı kadar araba çalıyor. şu tamama bir kere tıklandığında disabled yapan javascripti paylaşırsan sevinirim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
arkadaşlar çok acil bir konu lütfen bi yardımlarınız alayım

(konu dışı: ne olduysa artık bu forumda ne yardımlaşma ne de paylaşım kaldı resmen sohbete dönüştü forum)

metadige

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşım

en basit haliyle butona şunu ekle:

onclick="javascript:this.disabled=true"

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dediğini yaptım ama şöyle bir şey oldu tıkladığımda dediğin gibi disabled oluyor ama forma işlem yaptırmıyor olduğu gibi sayfa duruyor

metadige

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşım ilk mesajımda belirttiğim üzere formun ne şekilde işlem yaptığını anlayamadım ki. Yani eğer formu bir yere gönderiyorsan ona göre yardımcı olalım dedim, yani çok gizli değilse kodlarını ekle ki, sen de boşuna zaman kaybetme.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
malesef kodlarım gizli. şöyle anlatayım form da seçenekler var option button onlardan birini seçip tamama tıkladığında sayfa işlem yapıp echo veriyor işte arabayı çaldın çalamadın şunu çaldın gibi. formu bir yere göndermekte.

metadige

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
:)
arkadaşım sen ne demek istediğimi anlamadın sanırım. Ben sana diyorum ki senin formuna tekrar tekrar tıklanınca değer nasıl artıyor, onun için sordum formu gönderiyormusun diye, ve kodları göreyim diye. O zaman formu aynı sayfaya post etmeyeceksin, sayfa 2 ye post edeceksin, gerekli işlemleri yapıp geri sayfa 1e veya sayfa 3e göndereceksin. Böylece adam ne tekrar tıklayabilir, ne refresh yapıp formu tekrar gönderebilir.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
arkadaşım sorunumu hallettim bir sitede buldum yöntemini. böyle bir şey arayan arkadaşlara yardımcı olsun diye buraya ekliyorum

ilk olarak sayfanın başına aşağıda verdiğim script kodunu ekleyin.

HTML:
<script>

/*
Submit Once form validation- 
© Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, usage terms, and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com
*/

function submitonce(theform){
//if IE 4+ or NS 6+
if (document.all||document.getElementById){
//screen thru every element in the form, and hunt down "submit" and "reset"
for (i=0;i<theform.length;i++){
var tempobj=theform.elements[i]
if(tempobj.type.toLowerCase()=="submit"||tempobj.type.toLowerCase()=="reset")
//disable em
tempobj.disabled=true
}
}
}
</script>

daha sonra <form> içine onSubmit="submitonce(this)"> bu kod eklenecek

HTML:
<form method="POST" onSubmit="submitonce(this)">

kullanımı kolay. umarım işinize yarar

metadige

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşım peki diyelim ki ben o sayfaya girdim, veya üyeyim işte nerde kullanıyorsan, javascripti disable edersem ne olacak ?

Yani demek istediğim, madem post ediyorsun bir yere illa ki ayrıca kontrol edeceksin php ile. Çünkü bu şekilde ancak basit bir önlem olur(Bilgisi olmayan ziyaretçi için).

Gerçi şu haliyle php ile bi alakası yok konunun.

Kolay gelsin.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sadece browser olarak önlemi almadım gerekli önlemleri güvenlik koduyla aldım neyse ilgilenmen için teşekkürler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
arkadaşlar refresh konusunda bir problemim var php kodlanmış sayfada kişiler sayfayı refresh edince sayfa formu defalarca mysql e gönderiyor. bunu engellemek için herhangi bir php kod veya browserin bu işlemi yapmasını engelleyecek javascript var mı?

yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sanırım sayfayı refresh edince php kodları çalışıyor. Ve boş dönüyor. doğal olarak if ifadeleri çalışıyor ve ziyaretciye formu boş doldurdunuz gibi bir mesaj veriyor. Doğrumudur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.