İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Tema Uygulama Mantığı Nedir, Nasıl Olmalı?

crazy3

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar, PHP ile yaptığımız uygulamalarda nasıl bir tema sistemi kullanırsam daha verimli ve daha hızlı olabilir? Hazır tema motorlarını kullanmak istemiyorum.

Ben genel olarak tema klasöründe header,footer,sidebar vb. bölümlere ayırıp include ediyorum. Sizce en iyisi nasıl olur?

phpw

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
include mantığı ile tema motorlarını kıyaslamamanız lazım. Özellikle Smarty yi incelemenizi öneririm.

Yok ben kendi tema motorumu yapacağım diyorsanız, yinede mevcut tema motorlarını inceleyip mantığı anlamanız gerekir. include veya require bambaşka birşey. tema motoru php kodları kullanmadan ilgili fonksiyonları özel değişkenlere atayarak hızlı entegrasyon sunmaktadır.

Said Önder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

WordPress' ide inceleyebilirsiniz dikkat ederseniz içerikleri sizin kullanabileceğiniz şekilde fonksiyonlarla parçalayarak sunuş yapıyor. Yani siz her hangi bir CSS yada HTML koduna ihtiyaç duymuyorsunuz.
Ancak yok ben o kadarını yapamam derseniz(söz meclisten dışarı) yapacağınız;
  • CSS i düzenlenebilir ve açıklayıcı halde yazmak
  • Gadget(widget) yani modül modül çalışır bir sistem ve altyapı kurmak
  • Modüllere HTML olarak müdahaleye imkan sağlayan bir şablon yapısı oluşturmak.

İyi çalışmalar.

bunal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunun için bir kütüphane kullanmakta fayda var. Eğer Codeigniter, Cake gibi bir framework kullanmıyorsanız "PHP Template Engine" işini görecektir.

Bu tür sistemlerde ana mantık veriyinin işlendikten, formatlandıktan sonra template'e sunulmasıdır.

Forum'a yeni üye olduğumdan link paylaşamıyorum ancak yukarıda tırmak içerisindeki kelimeyi google'larsan sayfa ilk sırada çıkacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.