Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Php Tema Uygulama Mantığı Nedir, Nasıl Olmalı?

crazy3

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
20
Merhaba arkadaşlar, PHP ile yaptığımız uygulamalarda nasıl bir tema sistemi kullanırsam daha verimli ve daha hızlı olabilir? Hazır tema motorlarını kullanmak istemiyorum.

Ben genel olarak tema klasöründe header,footer,sidebar vb. bölümlere ayırıp include ediyorum. Sizce en iyisi nasıl olur?

phpw

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
1
include mantığı ile tema motorlarını kıyaslamamanız lazım. Özellikle Smarty yi incelemenizi öneririm.

Yok ben kendi tema motorumu yapacağım diyorsanız, yinede mevcut tema motorlarını inceleyip mantığı anlamanız gerekir. include veya require bambaşka birşey. tema motoru php kodları kullanmadan ilgili fonksiyonları özel değişkenlere atayarak hızlı entegrasyon sunmaktadır.

Said Önder

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
1
Merhaba,

WordPress' ide inceleyebilirsiniz dikkat ederseniz içerikleri sizin kullanabileceğiniz şekilde fonksiyonlarla parçalayarak sunuş yapıyor. Yani siz her hangi bir CSS yada HTML koduna ihtiyaç duymuyorsunuz.
Ancak yok ben o kadarını yapamam derseniz(söz meclisten dışarı) yapacağınız;
  • CSS i düzenlenebilir ve açıklayıcı halde yazmak
  • Gadget(widget) yani modül modül çalışır bir sistem ve altyapı kurmak
  • Modüllere HTML olarak müdahaleye imkan sağlayan bir şablon yapısı oluşturmak.

İyi çalışmalar.

bunal

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
1
Bunun için bir kütüphane kullanmakta fayda var. Eğer Codeigniter, Cake gibi bir framework kullanmıyorsanız "PHP Template Engine" işini görecektir.

Bu tür sistemlerde ana mantık veriyinin işlendikten, formatlandıktan sonra template'e sunulmasıdır.

Forum'a yeni üye olduğumdan link paylaşamıyorum ancak yukarıda tırmak içerisindeki kelimeyi google'larsan sayfa ilk sırada çıkacaktır.

crazy3

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
20
teşekkürler arkadaşlar