tiva yahudiler hakkında hiçte yalnış birşey söylememiş. Biz, sadece İstanbul'daki yahudiler kadar çalışsak, bu ülke inanılmaz bir hızla kalkınır. Ticareti gerçek ahlakıyla yapar, inanılmaz dürüst ve gerçekten çok çalışırlar. Üstelik ben Öz Türk milliyetçisi olarak söylüyorum bunları.
Bir anımda vardır bununla ilgili, hatta ömrüm boyunca yaşadığım milyonlarca anının bendeki en büyüğü.
Bundan 15 sene kadar önce, yani ben 17-18 yaşlarındayken, istanbul bakırköyde oturuyordum. Okulum karşıdaydı ve her gün sabah saat 5te kalkardım. Sabah evden çıktığımda, bütün caddede, tüm dükkanlar kapalıyken, sadece bir dükkanı her zaman açık görürdüm. Bir ayakkabı tamircisi. Dükkanın istinasız her gün açıktı. Yine okula giderken hiç müşteri göremediğim dükkana girdim. Amca hayırdır neden dükkanı bu saatte açıyorsun? caddede kimseler yok, hiçbir dükkan açık değil ama sen kalkıp bu saatte üşenmeden dükkana geliyorsun dedim. Amcada bana "kuzum, memurlar erken kalkarlar, papuçları bi yere takılırda, yırtılırsa ne yaparlar?" dedi.
düşünün, yapılan tek iş yırtılan ayakkabıları yamamak, şimdiki lostralar gibi boyama, yenileme gibi hiçbir işlem yok. ve düşünceye bakın..
bakırköy cemiyetine adını altın harflerle kazıyan bu amca, arkasında türkiyenin en önemli ayakkabı zincirlerinden birini bıraktı. Sözü geçmişken, Allah gani gani rahmet eylesin.