Ben gene de hamile olarak protestoya katılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Savaş hali değil sonuçta,bir başka arkadaşı gitseydi onun yerine.
Ayrıca 19 yaşında ne hamilesiyse.ha:
Benim evime hırsız girse vursam öldürsem ne olur ? Hırsız eve gelip girmesin o zaman.
Yani diyorsunuz ki aslında olayda hiç bir sorun yok.Her şey normal ama kadın hamile olduğu için polise piyango çıktı.
2002 de başıma geldi. Vurursan suçlu sensin. Ancak evin dışına çıkarsa, kaçarsa vurur kırarsın. Ev içinde suçlu olursun. Ancak o sana saldırırsa durum değişiyor falan filan.hırsız/ev sahibinde, ev sahibi "nefsi müdafa" yapmak zorunda kalır, polis olmadığı için.
2002 de başıma geldi. Vurursan suçlu sensin. Ancak evin dışına çıkarsa, kaçarsa vurur kırarsın. Ev içinde suçlu olursun. Ancak o sana saldırırsa durum değişiyor falan filan.
Kadın bu durumda tamamen cehalet içinde hareket etmiş. Şöyle düşünün. Sizin eşiniz, tanıdıgınız yakınınız olsaydı gitmesine izin verirmiydiniz? Vermezdiniz. Çünkü zor kullanma, orantısız güç vs. geçin bunları. Yanlışlıkla biri omuz atıp hatunu düşürse yine bu gelebilirdi başına. Hamilelik bu yahu sivilce değil, öksürük değil Biz hamileye su bidonu kaldırtmıyoruz, buzdolabı üstünden bilmem ne aldırmıyoruz bu hatun olay çıkacağını bilerek oraya gidiyor. Merak ediyorum bundan sonra yine hamile kalırsa tekrar protestoya gidecek mi?
Yani hamile degilse bir gosterici, polisin vurarak dagitmasi dogal, ve hakli? Siz hangi yuzyilda nerede yasiyorsunuz tam olarak anlamadim ben. Ya hamile kadinin ne isi var, polis hamile oldugunu nereden bilsin gibi argumanlari nasil ortaya sunabiliyorsunuz gercekten agzim acik kaliyor okurken.
Sen ağzın açık seyret...Bu laflar üstüne söz söylemek istemiyorum. Ne işin vardı orada diyenler karşısında benim de ağzım açık kalıyor.
Yani hamile degilse bir gosterici, polisin vurarak dagitmasi dogal, ve hakli? Siz hangi yuzyilda nerede yasiyorsunuz tam olarak anlamadim ben. Ya hamile kadinin ne isi var, polis hamile oldugunu nereden bilsin gibi argumanlari nasil ortaya sunabiliyorsunuz gercekten agzim acik kaliyor okurken. Polisin isi guvenligi saglamaktir, insanlara hizmet etmektir, insanlarin agzini burnunu kirmak degil. Hamile, yasli, genc, coluk, cocuk, ogretmen, ogrenci, astimli, karacigeri bozuk, sapasaglam farketmez, hicbir insani dovmeye hakki yoktur ki. Bu kadar basit bir nokta bu.
Herhangi bir genc cocuk aldigi darbeyle ayagi kaysa kafasini vurup olse, o zaman ne diyeceksiniz, kaza oldu, evde dersini calismadi oldu mu diyeceksiniz cok merak ediyorum. Bir insanin olmesi sandiginizdan daha kolay birsey, hassas noktaya alabileceginiz bir darbe, bir kaza, her turlu sakatlik da olur, olum de. Gitmeseydin madem bunlari biliyorsun yerine, insanlara insanliga yakismayacak sekilde kaba kuvvet kullanilmasini elestirmek, yanlis oldugunu soylemek bu kadar mi zor?
Insanlarin cahil olmalari, hata yapmalari onlarin olmelerini gerektirecek kusurlar degil. Burada resimdeki kocaman yanlisi gormeyip ufak tefek seyleri bahane ederek bir insanin hayatini sona erdiriliyor, 2 gune unutulur, yarin gene cahil universitelileri polis dover, bu da boyle gider.