AmedliDrej: 512 kullanicili bir radyo ariyorsunuz. En dusuk kalitede yayin 24 kbps Mono'dur. Her bir dinleyici sistemde 24 kb/saniye band genisligine ihtiyac duyar. Sisteminizin doruk zamaninda 512 X 24 = 12.2 megabit/saniye hiza ihtiyaciniz bulunacaktir.
Bizim liste fiyatimiz 512 X 0.2 = 100 usd civarinda. Maksimal olarak 12 megabit kullanacaginiz bir hat icin 100 usd civari bir ucret (liste fiyati - 50 ustu alimlar icin indirimler dahil degil) kesiyoruz ki buna pahali demek zor. Aylik bazda yapabileceginiz transfer miktari 4000 GB civarinda. Kaldi ki bunu full kullanmayacaginizi hesaplayarak veriyoruz, kullandiginizi varsayarsak 100 usd o genisligin ucretinin dortte biri bir ucret.
Bunlari teknigin maliyetini daha iyi anlayabilmeniz icin yazdim. Bir cok kisi radyo veriyor, kac gun suruyor hizmetleri tam bilmiyorum. Bu isin hesaplamasi yayin kalitesine gore yapilir maliyet band genisligi cunku. Sabit X dolara radyo diye bir uygulama kesinlikle dunyada yok, olamaz. 20-30 slot ile ayda cok rahat 1000 GB trafigini tuketebilirim ben bu hizmeti veren kisinin, o zaman ne yapacagini biliyorsuınuz zaten forumlar boyle sat-kac'cilar ile dolu.
Projenize yonelik arayisinizda yardima ihtiyaciniz oldugunda yardim etmeye calisiriz, hizmetin nereden alindigi onemli degil maksat is yurusun, ama bilincli yurusun.