İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Referans hadisesini protesto ediyorum.

R

RTSngz

Misafir
Üyeliğin kapanması değil, daha da zorlaştırılması taraftarıyım.
Yani seviye korunsun. Son 1 ay içinde forumda saçma sapan konular gönderilmeye başlandı.. Nedeni belirli...
Üye olacaklar belirli aşamalardan geçsinler ve böylece kalitenin yükseleceğine inanıyorum.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arama özelliği kapalı olması bulunamayacak diğe bir kaideyi yanında getirmez. google'ye girilir site:forum.iyinet.com "aranacak konu" da arama olarak yardımcı olabilir.

forumun kalitesinden yitirmemesi adına üye alımlarının kapatılması gerektiğine inanıyor ve bunu savunuyorum.

Bütün sayfalar indeksli mi ?

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Ahbap çavuş ilişkisi çerçevesinde foruma başkasının onay vermeyeceği üyelerde katılıyor.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Onerilerinizi okudum, 1-2 gun icinde bu konuda bir calisma yapacagim, baslangic olarak davetiye istek bolumunu gecici bir sure icin kapatabiliriz.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
yahu arkadaşlar bencil düşünüyormuyum diye düşündüm ama hala bencilce gelmiyor neden derseniz ben kalitemizden ödün vermemek adına diyorum. temelli kapansın demiyorum zaten örneğin senenin belirli zamanlarında üye alımı yapılabilir. Ve üye olmak çok zor olur insanlar 6 ay üye olmak için beklerler doğal olarak bu hakkı kazandıklarında kaybetmemek adına kaliteli davranırlar sizce iyi olmazmı?

iyinet teşekkür ederiz önerileri dikkate aldığın için

K

komiklik.net

Misafir
bilmiyorum,bence üyelik alımı kesilmemeli ama davetiye istek bölümü kapanmalı...

Holokost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yahu arkadaşlar bencil düşünüyormuyum diye düşündüm ama hala bencilce gelmiyor neden derseniz ben kalitemizden ödün vermemek adına diyorum. temelli kapansın demiyorum zaten örneğin senenin belirli zamanlarında üye alımı yapılabilir. Ve üye olmak çok zor olur insanlar 6 ay üye olmak için beklerler doğal olarak bu hakkı kazandıklarında kaybetmemek adına kaliteli davranırlar sizce iyi olmazmı?

iyinet teşekkür ederiz önerileri dikkate aldığın için

sahsen ben 2 aya yakın bı zaman davetıye aradım davetıye ıstek bolumune yazdım gonderılmedı :) msn den fln aradım o arada reseller alcaktım ve bi iki sitem icin reklam vermeyi dusunuyordum kafama uyan kisileri buldum ama onlara ulasamıyordum :) neticesinde bi sekilde uye olduk ve seninde dedigin gibi zor uye oldugum icin uyeligimi kaybetmeme adına elimden geldigince dikkatli davranmaya calisiyorum ne kadar basarıyorum bilemem :) ama burda olmaktan son derece mutluyum burada cok cok sey ogrendim burdan sonra bi kac webmaster forumuna daha uye oldum ama burdaki gibi bi ortam yok hepsi kasım kasım kasılıyor
bu ortamın muhafazası icin sana katılıyorum Caesar

N

NRT

Misafir
Üyelik kapatılması değil sıkı yönetim olması daha iyi olur.

Burada yeniyim ama şunuda gördüm eskilerdende seviyeyi düşürenler var.

Yani demek istedigim şu Yeni gelecek ve bilgi paylaşımı yapacak kişilere kapının acık olması.

Ama örnegin kişi fake pr yaptı ve bunu bile bile kullanıyor bunu direk banlanması gerekli.

Yeni üye alınmaması bence yanlış olur onun yerine sıkı yönetm daha iyidir.

Tabi bu benim görüşüm karar yöneticilerin.

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konu birtek mesajlar değil . Okuyorumda sanki ben ilk takip etmeye başladığımda daha güvenliydi burası . Şuanda buraya üye olupta nasıl bu webmasterleri bir şekilde yolarım diyenlerde dolu piyasada . Bazı konularda forum sadece aracı olmamalı 2 taraf arasındaki sorunlarda (bariz hatalı) olanları hemen içimizden uzaklaştırmalı diye düşünüyorum . Göz göre göre insanları kandırıp hala mesaj atabilenler var . Her türlü alışveriş bölümlerinde bu gibi problemler dolu .

e-Xtra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende katiliyorum bu konuya. karsilastirma yapmak istemiyorum ama bayagidir ugramadigim bir forum var. ismi lazim degil bas harfi r10 neyse... orada onceden gunde 50 post yazilirdi. yeni birseyler gorurduk. yeni uyelerde su var: merhaba "kardesler" araniza yeni katildim, ve henuz 2. sitemi bitirdim. (dikkat bomba geliyor) sitemin adi bilmemne.com webmasterlar icin icerik sitesi. (site iki framden olusuyor. css yok, html yok bir bok yok) adamlar ne icin nerenin tanitimini reklamini yaptiklarinin bilincinde degiller. bu yuzden ciddiyetin korunmasi, paylasimin seviyeli olmasi icin derecelendirme yapilmalidir. bence iyinet forumlari Türkiye de ki webmaster içerikli elit duzeyde bir forumdur. boyle kalmalidir. 3-5 uye az olsun, biz bize olalim. ne eksigimiz var?

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
arkadaşlar, olumsuz gördüğünüz kişileri/mesajları
report.gif
fonksiyonu ile niçin bildirmeye alışamadık.. yani ben siteden hiç alışveriş yapmadım ama bu deyişinize göre ben çekinirim artık alışveriş yaparken. bi anlamda "siz de cin olmalısınız ki çarpmasınlar" dönmüş ortam. bu gibi kişileri
report.gif
ile veya direk pm ile filan yöneticilere bildirdiğinizde bişeyler yapılmıyorsa o zaman hoş olmaz işte. ama bildirdiğinizde gereğinin yapıldığını/yapılacağını sanıyorum.

davetiye / referans olayına gelince, yönetime sormak gerek aslında. mesela başlatıldığından bu yana olumlu/olumsuz geri dönüşü nasıl olmuş. bizim üye olarak gördüğümüz pek olumlu gitmediği..

netistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yeni alımlar durdurulmasını destekliyorum. iyinet eski iyinet değil. onceden forumda hergun girdiğimde yeni bişey öğrenirdim. şimdi bi konu var ortada, luzumsuz mesajlar uzattıkça uzatmış, yeni üye alımları olmazsa sorunları daha net goruruz, yenilein iyinet kurallarına alışması zor oluyor. mesela site satış siparişi veren insanların eksik şablon diye kapatılanların çogu ya yeni üyedir, ya daa uzun zamandır takılmıyodur foruma, bunlar hep forumda kirlilik yapıyor. hala adwords kuponunu nasıl kullanacam diye soru yazılıyor. bunları iyinette çoktan yazıldı. ama kimse aramıyor mesela, hırsız, dolandırıcı arttı, ...uzar gider..

Merchant

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İki boyutlu yaklaşmak istiyorum.

1- Üye alımı kapanırsa.

Bir zamanlar herkes yeni üyeydi, kimin ne bildiğini neler katacağını nereden bilinebilir?Gerçekten yararlı olacak bir kişi misafir olarak izlerken her dakika konu açıp kirlilik yaratanlar içeride mi olacak?

2- Şayet kapanmazsa

Maalesef arkadaşların belirttiği gibi günden güne seviye düşmektedir. Bende aylarca bu forumu ziyaretçi olarak izledim , bazen mutlaka söylemem gereken şeyler oldu ama söyleyemedim.Şimdi üyeyim ve istediğimi söylebiliyor, bilgimi paylaşabiliyorum.

Kısacası belki yanlış belki doğru düşüncelerim bu şekildedir.Kalitenin düşmesine engel olmak gerekir.Önerim ise bazı bölümlerin kaldırılması, çünkü genelde sonradan açılıpda yüzlerce kirliliğe ev sahipliği yapan forumlar var.Kolay gelsin.

dreamz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
çüşennes. her fırsatta ek$isözlük formatına özentilik niye? forum ile wikilerin misyonu farklıdır. nesil falan ne oluyor yahu :)

katılıyorum.

edit : 3 senedir bu forumdayım. Ara ara böyle seviye düştü diye başlık açılıyordu , tarih tekerrürden ibarettir :) ...
Yeni gelenler kendilerinden 5 ay sonra gelenleri yeni olarak görüp onların açtığı başlıklar batıyor, o 5 aylıklardan sonra gelen yeni üyelerin açtığı başıklarda o birinci bahsettigim 5 aylıklara batıyor ... Sürüp gidiyor ...

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
ben de iki yıldan fazladır sitedeyim ve iki yıl dolmadı üyeyim. yeni üye alımları daha dikkatli olmalı.

referans değil aslında davetiye olayı pek işe yaramıyor gibi.. yani bi de sanırım davetiyeler de ilginç bi şekilde dağıtılıyor.

bence cevizin üye alımı örnek alınabilir. mesela ben birisi için referans oluyorum, yöneticiler eğer bana güveniyorsa veya üye olmak isteyen kişiye güvendiyse onaylar. güvenmese onaylamaz.

emin değilim ama davetiye bölümüne pek bakılmıyor sanırım yöneticiler tarafından. yani kontrolsüz gibi..

ama yeni üye alımları kapatılmamalı.. gerçekten gerekli kişilerin de davetiye beklemesi hoşuma gitmiyor.

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
forum kalitesinin düştüğünden bahsetmişsiniz.

kaliteliyi belirleyen ölçütleriniz nelerdir? Yani mesajlarda ne yapılırsa ne yazılırsa kalite yükselir yada düşer?

Heryerde bazı sivriler olur. Birden fazlada olur. Ama bunları ayıklamak bizim elimizde değilmi?

Herkes ilköğretim lise vb. okumuştur. Bir derste herkes konuşursa hoca konuşmayın yeter susun diye bağırır. Kimin yada kimlerin bu konuşmayı başlattığını tespit edemez. Ama 40 kişilik bir sınfta 2-3 kişi konuşuyorsa bunlar kolayca tespit edilir ve gereken yapılır.

Forumlara fazla yazmıyorum. Neden yazmıyorum ama? kalite malite düştü muhabbetine değil. Çoğu kişi patlamaya hazır bomba gibi, eleştiriyi bile kaldıramayanlar var. Biri bişey diyor ardından o ona birşeyler diyor piyasa karışıyor. Örneğin adamın biri 10 ytl ye banner yaptırcam güzel birşey olsun yapıcak varsa yapsın diyor biri çıkıp diyoruki o paraya ben ps yi bile açmam. Açmazsan açma ama bunu söylemendeki amaç ne dalga geçer gibi. Buna benzer pek çok şey gördüm. Herkes biribirinin üstüne çıkmaya çalışıyor. Aaa bu bişey yazmış, dur ne yazayımda şunun çenesi kapansın. Bunun kaliteyle bi ilgisi yok bence. Saygıyla alakası var. Bir kalitesizlikte söz konusu olabilir doğrudur ama kaliteyi düşürenler yenilerdir diye birşeyi ben kabul etmem. Bu yanlış olur.. Neyse yazdıkca yazılır bunun üzerine.

Bir atasözü vardır. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır... Üye alımlarını durdurmakla bence bu sorun çözülmez. Herkes kendine bir baksın eksik yönlerini anlamaya çalışsın... Derim ben...

cınaroğlu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok tartışılacak bir konu.Yeni bilgiler ve fikirler gelmeyecek foruma üye alımı kapanırsa.Kapanmazsada aramıza yeni sahtekarlar katılacak.Kimse üstüne alınmasın ama bu böyle

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
yaklaşım genelde aynı, yen, üyelerle beraber seviye düşüyor / sahtekarlıklar artıyor.. demekki referanslar cezalandırılmalı..
alım olsun elbette ama daha önce de yazıldığı gibi referans sistemi efektif çalışmamaktadır. forumdan üyelik alınmamalı, adı üzerinde referansla gelmeli üyeler ama üyede bir sorun varsa referans olana da yaptırım uygulanabilmeli ki belli bir çizgi korunabilsin. referansıyla üyenin - repleri beraber yönetilebilir mesela. bunun yanında 3-4 nickli üyeler var foruma giren, bir ara üzerine gidildi ama sonra kaldı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5