Sitede ne nedir, ne değildir diye araştırırken buralara geldim ve konuyu okudum. Açıkcası itibar puanınında kullanıldığını sanmıyorum. Tahminim üyelerin şuanki itibar puanları eski rep sisteminden kalma.
Bir çok konuda direk olarak yardımcı olduğuma ya da yol gösterdiğime inanıyorum. Buna rağmen itibar puanı hiç almamışım.
İtibar puanı "
Değerlendir" tuşuyla yapılıyorsa eğer, kullanıcıya birden fazla tıklatma yapılmasına sebebiyet vermişsiniz. Bu durumda Steve Krug tarafından yazılmış Don't Make Me Think adlı kitabı yöneticilerin okumasını önereceğim.
+/- rep sistemi yanlış kullanılmıştır, haklısınız kaldırılması gerekir. Ancak İtibar puanlarıda bir o kadar tek tıklamayla yapılabilinecek hale getirilmesi, daha dikkat çekici bir yerde, erişimi daha kolay olacak ve daha açık bir şekilde durmalı diye düşünüyorum.
Böyle bir sistemin varlığından haberi olan eski üyelerede yardımcı olduğum düşünülürse, açıkcası ister istemez insanı bir daha yardımcı olmamaya itiyor. Sonuç olarak bu tarz yardımlaşmalarda benzeri sitelerde mutlaka yardım eden kişinin bir kazancı, +'sı oluyor.
Yardım alan eski üyeler bile 2 sn ayırıp puan veremeyeceklerse, yardım eden kişide bir süre sonra yardımı bırakır, paylaşım azalır (bu konuyu ve itibar konusunu okuduktan sonra açıkcası benide yardımcı olma ya da paylaşım yapma konusunda düşündürecek.)
En iyisi ben bir kara liste oluşturmaya başlayayım