- Reaction score
- 87
http://ekim10.kucukresim.com/uploads/adsesnesnen91d8c.jpg
bu şekil sabit adsense yerleşimi yasak mıdır ? kullanmamda sakınca varmı ?
sayfa aşağıya inse bile adsense reklamı sol tarafta sabit
Ben bu denli sabit duranları ve aşağı-yukarı kayanları reklam tıklatlamaları teşvik ettiği için yasak biliyorum.
Neden, teşvik yokki ? Sitenin şurasına koyamazsın, burasına koyamazsın diye bir ibare yok.Bu sebeple bence sorun olmaz.
Koda direk müdahale olmasa bile <div> veya benzeri bir şekilde adsense kodunu nesneleştirip müdahale etmek var.
eğer bu tarz yerleşimden dönüşüm yetersiz olsun muhtemelen uyarı alır bu yerleşim
benim tavsiyem sakıncalı şeylerden kaçının.
CSS tasarımlarımızda da onlarca div kullanıyoruz bazen. Dolayısıyla yine div içine doğal olarak reklam yerleştirmiş oluyoruz zaten. Bu tür bir yerleşimin zararı yoktur. Iframe kullanılsaydı o zaman problem olurdu. beceriksiz_acemi'nin dediği gibi sağda olsaydı, yanlışlık olasılığı olabildiği için art niyetli algılanabilip uyarı gönderilebilirdi.
Div içine reklam yerleştirilemez demedim (lütfen tekrar okur musun?)
reklam kodu sonuçta bazı html etkietleri tarafından kapsanacak burada bir sorun yok, sorun şu ki kodu direk değiştirmeyip koda nesnellik kazandırılıp koda dolaylı müdahale var 2 örnek vereyim:
bir zamanlar extreme kodunu div ile kapsatıp divin display özelliğine müdahale etmiştim onlarda extreme üyeliğimi sonlandırdılar. ikinci bir örnek toplist kodunda geçen bir fonksiyonla aynı isimde bir fonksiyon yazdım (hemen altında) son fonksiyon hafızaya yerleştiği için toplistin reklam gösterme seçeneğini iptal etmiştim bu da dolaylı koda müdahaledir.
kodun işlevselliğinde hareketlilik yok ve dolaylı müdahale ile işlevsellik katılıyor yani koda müdahale ediliyor. bu durumda dönüşüm raporu alan adwors yayıncılarının site bloklamaları neticesinde incelemeye alınırsa ya uyarı alır yad akapatılır çünkü kurallar buna müsait
ben illa kapatılır demiyorum ama bu durum sakıncalı çok gerekmedikçe ben kimseye tavsiye etmiyorum
Olaya yanlış bakıyorsun, ona bakarsan eğer sayfaya sen 100 tane de reklam koyabilirsin.Buradaki olay reklamın yerleşimidir. Siz reklamı bir yere yerleştirirken, isterseniz html kodları ile yer belirtirsiniz, isterseniz css ile, istersenizde flash içerisine gömersiniz.Önemli olan premium üyelerin hakkı olan, css gibi kodlarla oynayarak, adsensenin size verdiği kodlarla oynamamaktır.