evet biraz sabırsızımdır , hostu beyenmedim diye adamlara 5 mail attım arka arkaya 5 dk de cevap geldi ,
çok güzel örnekler vermişsiniz .
örneğin benim aldığım hostta sınırsız domain barındırma+sınırsız park + sınırsız dns özelliği var yıllık 250 ytl aynı özellikli hatta kat ve kat yükseği(sınırsız domain 2 gb alan + 80 gb band) sunucu tr de kiralık , tabiki şahıs firması , yıllık 110 ytl bu kişinini kullanıdığı kiralık sunucunun aylık masrafı(350 ytl)+ dükkan veya ofis kirası 200 ytl desek , + 50-100 ytl arası ayda muhasebe , hadi kendi çalışsa işçi parası vermese , ayda gider 600 ytl -650 ytl arası yani ayda en az 6 tane bu tarz host satmalıki zarar etmemeli , eğer satamazsa tabiki ve para kazanamazsa şahıs firmalarını kapatmak 5 dk lık olay , iflas yazısı ile kapatıyorsun ve kimsede hak talep edemiyo

hadi diyelim adam ayda 6 tane dediğim özellikli sattı ne kar ne zarar durumu , yılda 72 tane bu tarz satış yaptı web alanı 2 gb veriyordu 2*72 = 144 gbalan olması lazım demi serverde ama server özellikleri 80 gb
çokfena espiriler geliyo aklımada yazamıcam şimdi
"köpek balığı büyük balığı yediğinde kalan kırıntıları küçük balıklar ve çöp balıkları(firma olmayan) yiyo , sonra küçük balık çöp balığını yiyo , bu arada küçük balık büyümeye başlıyo , köpek balığı büyümeye başlayan küçük balığı ham yapıyo
çok beter espiri oldu"
allah şükür elektronik ortamdan her bişeyi gözler önüne seriyor
http://www.ticaretsicil.gov.tr/ buradan firmalar hakkında herbi haltı bulabiliyorsunuz ,
şahıs şirketleri > adi şirket , kollektif şirket , komandit şirket
şermaye şirketleri > sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket , limited şirket , anonim şirket
yani tüm firma modellerini burada sorgulama ile görebiliyorsunuz , uydurmasyon bir isim örneğin "vet hosting internet hizmetleri" diye ben firmayım dediğimde buraya girip vet hosting yazmanız yeterli vaziyeti çakabilirsiniz.
aslında ben host alırken sermayeye bakmamıştım , burada bi kişi ticari bilgilerini resim olarak eklemiş , sermaye 1000 ytl görünüyo alla alla dedim du bakim benim hizmet aldığım firma sermayesi neymiş diye ahanda o bilgileri gördüm hatta borsada işlem gördüğünü dahi öğrendim, hisse senedi var yani(şirkete ortakmı olsam ne

) ben onlara deneme hesabı istediğimi belirten bir mail attım onlar bana dönüş yaptılar , 5 gün deneme yaptım , sonra hostu aldım ama dediğim gibi servere yeni forum siteleri eklemişler bazen kitleme yapıyor , bende onlara yazdım bazen site yavaş açılıyo menun dediğim diye , yük paylaşımı kısa bir sürede devreye girecek dediler , yine işte 5 kez mail çaktım istemiyom yük mük memnun değilim ben bundan dedim , yeni servere alalım dediler , bu gün yeni servere geçicem , kullanıcı bilgilerimi vs. yolladılar.